Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    13.472
    Ај да ве прашам. Влегов пред некој ден во 7 месец, а голем стомак немам. Гледав слики во таа групата "какви сме трудници" и има трудници во 5 месец со поголем стомак од мојот сега и знам по риднини и пријатели како изгледале. Кај вас како е?

2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.023
    Допаѓања:
    36.328
    Јас цел живот со бикче ама во 7ми бев на интимна депилација со топол восок Господ го видов, плачев липтав како мало дете едвај издржав, од пуста мака во 8ми месец мм ме мачкаше со Вит, знам не е добро тоа ама немав друго решение. Е сега влегов во 9ти и мака мачам мислејќи како да се средам, ама најверојатно при крај на 37ма недела ќе одам пак на интимна со топол восок, чекам 37ма за во случај да не се породам од болката што едвај ја трпам, дека цел живот со брич и баш сега во бременост кога сме најнежни најдов на депилација ама мораше.

На Sandrichka 89 и sofi2107 им се допаѓа ова.
  3. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    :lol: и јас на времето само гледав и се споредував, ке порасне сега наеднаш ке видиш. околу 7ми месец највеке расне :)

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.023
    Допаѓања:
    36.328
    Би требало да е од тоа. Одмори се убаво сега ќе помине. Како и да е ако не е многу болно и ако не трае цело време не е ништо опасно. :hug:

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.278
    Допаѓања:
    76.356
    Височка да не си? Пониските обично се со потопчести, поголеми мешиња. Јас немав баш голем стомак, ама висока сум.. а и големо бебе носев, се чудев кај беше напикано во толку мал стомак :D

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    13.472
    Па висока сум да и онака слаба. Не се поправам во гзови ич и слаби нозе имам :D Значи нема врска изгледа големината на бебето со големината на стомакот. :)Сепак, фала ви што споделивте искуство. :)

На mariz и Mari* им се допаѓа ова.
  7. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.023
    Допаѓања:
    36.328
    Јас 9ти месец имам мал стомак и пред контрола се молев барем две кила да е бебе. Кога ми рече матичната 2700 ама најверојатно и повеќе дека било свиткано не можело да се измери убаво и дека сигурно е поголемо срцето на место ми дојде. Секој ден го прашувам мм дали собира бебе во мојот стомак. :D

На Mari-Ja, mariz, sofi2107 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    2.022
    Епа кога искусен си пише друго е. :inlove:(y)Јас искрено немам искуство ова го имам прочитано по интернет за карличново зашто и мене ми кажаа во седми дека ми е карлично па ја се удрив читајки ама за две недели си беше свртено удолу.

На Natasa. P, mariz и Mari* им се допаѓа ова.
  9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.426
    Не мора да значи дека излага прво со газе. Моја мн блиска карлично Адамова петардата ја породи нормално, без провокации,без анестезија, и беше шиена малку повеќе оти ноџињата први испаднале. Среќа па бебето мало се роди (околу 2500 кг) и мн лесно рече поминала. :)

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  10. 2ndLuck

2ndLuck Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    74
    Mesinja, edno poinakvo prasanje :) Dali ste bile na koncert vo poodminata bremenost? Imam karti za koncert za dve nedeli vo Boris Trajkovski, kartite se za sedenje na tribina. Togas ke bidam 32 nedela :) Koncertot e izvedba so 4 violoncela, neznam kako ke vlijae muzikata na bebe :) Nekoe iskustvo?

11. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Како почнав да го читам постов се исплашив дека ќе кажеш концерт на некој шунт од нашиот северен сосед :D јас немам искуство не сум била сеуште на концерт ама би отишла ако имам место за седење и слушам убава квалитетна музика. Бебуш ќе ужива :l:

На m.i.g, LadyC, Emana и 3 други им се допаѓа ова.
  12. 2ndLuck

2ndLuck Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    74
    Hahaha ne bi ni jas da bese drug koncert vo prasanje, ama ovo e nesto sto jas go uzivam I sledam dolg period, I se spremav da odam uste koga doznav deka sum bremena. Sekako ne e isto razmisluvanjeto togas I sega polse 30ta nedela :D
    So prvata bremenost bev na svadba, na masa do zvucnicite I ne bese taka prijatna muzikata :D

На Bebulleee, m.i.g и Capricorn Taurus им се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.278
    Допаѓања:
    76.356
    Незнам и јас точно, но ете со газе и нозе излагаат. Зборот ми беше дека немора да значи дека е потешко карлично, зашто и тоа зависи од неколку работи (поставеност на бебе, ширина на карлица на мајката, големина на бебето), исто како и бебе кое е свртено со глава надоле... можеби и со глава да искочело исто ке испукала доле :)

На Mari* и LadyC им се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.278
    Допаѓања:
    76.356
    Можеш слободно :) Има трудници свадби што прават во 7,8ми месец.. тие кај слушаат гласна музика, па и оро вртат :D

На Mari-Ja, m.i.g, danichap и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    На Апокалиптика? :) Убаво да си поминеш! Само очекувај бурна реакција од внатре :lol:

Кога играш не се чуствува ништо, но кога седиш а околу тебе гласна музика, убаво се осеќа како ''игра ". Имам искуство со кино во 8ми месец, а знаете како е со озвучувањето во Синеплекс, едвај дочекав да заврши филмот, си добив доза од двочасовно шутирање.

16. 2ndLuck

2ndLuck Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    74
    Da @Kitten , fala :) Minatiot pat koncertot bese vo src Kale I ne bese tolku glasno, sega neznam kako ke bide vo Boris. Ke vidam, ako e preglasno moze I nema da dosedam do kraj...

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Odlicno ke vlijae muzikata na bebeto. Bas ubavo. Ako ti se osekas dobro i nego ke mu bide dobro. :)

На Bebulleee, Capricorn Taurus и 2ndLuck им се допаѓа ова.
  18. Sandrichka 89

Sandrichka 89 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Фала ти за поддршката пред се @mariz :* И јас сега тоа си го мислам, најбитно е двајцата да сме добри,а другото е минливо...ама не знам како да ја контролирам фобијава од операции...ете баш така се осеќам како и ти...барем можеш да ме сфатиш :$ Ајде што викаш со бебе секоја болка ќе помине :inlove:

19. Sandrichka 89

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Можеби и тоа е предната страна на царски, не осеќаш премногу болки додека да се роди и дојде на свет бебушот. А какви се болките отпосле? :sweat: Дали имаше проблеми бидејќи беше породена со царски...на што највеќе се пазеше? Фала ти сепак за одговорот :*

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sandrichka 89

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Фала ти миличка за одговоров, ми го разубави денот..дај боже да се сврти... :* Ако не ќе идеме царски нема да имаме избор хехе :lol: Знаеш сега во паника дека ми е прво бебче секоја слика и замисла ми е застрашувачка :D

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.