Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Sandrichka 89

Sandrichka 89 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Ете ова ни мене не ми е јасно, како бебето прво со газето излага надвор...мене па гинеколозите ми викаат не смее така поради ризик само за бебето..за мајката не постои голема опасност зашто таа на секој начин се отвара доле, но за бебето било поопасно :( И со сите овие слики сето тоа пострашно ми изгледа :lol: ... ама една па утеха имам ете ти така си била родена, па здрава и права си..значи се зависи, пак ќе речам...
    А за отварање и јас се спремам за чучневи да правам..кој знае како ќе ги правам, но ќе пробам хахаха :lol:

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    Дали ви се случило стомакот да ви се испакне на една страна ? Денес кога се разбудив ми беше како подигнато ,малку језиво се исплашив. Потоа станав и си се намести. Инаку сум 19 недела.

3. 2ndLuck

2ndLuck Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    74
    Da, jas na desnata strana imam topka ponekogas, najverojatno so gazot e tamu :) ama znae da se pomesti I stomakot se izednacuva :)

На Bebulleee, LadyC и ada21 им се допаѓа ова.
  4. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Нема врска со големината на бебето, важно се да си е во ред, и јас сум 7ми месец и тие што не знаат дека сум бремена уште не ме приметуваат, но сега од 27ма до 37ма највеќе расте мешето ;)

На Black girl и 2ndLuck им се допаѓа ова.
  5. Sandrichka 89

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Без грижи мила не си единствена воопшто..јас веќе од 7ми месец вака се осеќам како ти сега...ти барем овој период на мака си го пролонгирала на одреден период ... јас дека уште една недела идам на работа и после сум на боловање навистина се осеќам преморено...идам пешки до работа зашто ми е на 10 мин и викам ај малце да попешачам,ама кога ќе стигнам се осеќам како прасе кое брефта хахаха :lol: И јас немав качено до пред две недели многу со килажата бев сена се 13 кг поправена, а сега од завчера 16...хаос...ми вика гинекологот,јади повеќе салати и месо за да не качиш повеќе ..страв ме фаќа најискрено..до крај ќе качам сигурно уште 3 кг :( Ама сега и бебчињата ни тежат се повеќе така да се повеќе ќе имаме проблеми со пешачењето...јас прашав зашто е така...претходно сме билемногу слабички и сега телото не ни е навикнато на плус килажа и поради тоа е целата таа мака... отоци на нозете и јас имам минимални и тоа ми прави мака,ама ај тоа не е толку страшно кога ќе помислам на мајки со преотечени нозе :D Затоа не се секирај и нервирај... нема место за паника ..мора да издржиме уште малце и после ќе ни олесни :*

На gjoker4e и sofi2107 им се допаѓа ова.
  6. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
  7. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Fala ti mila :*
    Vo pravo si. Ne dzabe bremenosta ja vikaat " Drugo stanje " :) Toj shto go izmislil toa "Najblazena sostojba i lesna" sigurno bil maz hahah
    Iskreno jas ne se ostrucavam jas i pred bremenosta jadam bukvalno sve, no genetski sme site slabicki vo familija. Eve i vo bremenosta bukvalno jadam sve, pa cesto i navecer brza hrana jadam. Iskreno i ne se zamarav nit pak mu ja mislev dali ke se napravam topka u bremenosta ili ne, zashto posle kg se siminjaat. Protiv sum drzenje dieti ili jadenje odredena hrana samo kolku da ne se zdebeli trudnica. Zal mi e za bebuleto. Inaku eve i denes tromavo se osekam sve me boli, a vecer sum na Mladenci neznam ni kako ke izdrzam. A ti shto vikash so peshachenjevo blaze tebe, jas sum teshka mocla i pred bremenosta a sega sum kako cisterna hahaha. Bukvalno mocam pred da izlezam kd vrata, iskacam od zgrada i uste do parkinv ne sum dosla mene pak mi se primocuva :( i za mene peshachenje i shetanje nemaaaaa :worried: Mu vikam na muz mi : Mi ide pelena da si staam na raat da shetkam po vremevo :P
    Ajde samata pomisla koga ke gi vidime, gushneme i shetkame ni dava sila bukvalno sve da izdrzime i istrpime ovie 40-42nedeli :l:
    Veligden ke go dochekame so bebulinjata mila :hug:

На Sandrichka 89 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  8. 2ndLuck

2ndLuck Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    74
    @ada21 30ta sega

9. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @2ndLuck pa ti si veke 3 tromesecie ,jas 19 nedela neznam dali treba da bidam zavrizena . Bev na pregled pred 1 nedela , ne mi se odi pak da me gledat tolku cesto na eho.

10. 2ndLuck

2ndLuck Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    74
    Nema zasto da ides, brzo si bila. I mene od prethodno mi se slucuvase da mi se izmesti cel stomak, kako se pomestuva bebeto taka I stomakot :) Kaj tebe tek sega ke pocne akrobacii da pravi I da menuva polozba, siroko e uste u mese :)

На ada21 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.425
    Да те лажам немам намера, боли првите 3 дена ама не е нешто што не се трпи, башка те боцкаат против болка и не се осеќа толку. Ама и природно сигурно боли и тоа е рана. :)
    Не е страшно чим јас најголемиот паничар го поминав, ќе го поминеш и ти. Утре 4 месеци како сум породена а ни лузна ми се гледа ни ништо. Првите две недели се она као најтешки, ама рачунај се сама си правев, си бањав дете си пеглав се се сама така да не е опасно. Само тие први две недели е тешко да се свртиш странично зашто ипак се се враќа на место. Црева ова она. Мада претпоставувам така е и со природно. Ништо страшно еве побарај наназад (ако имаш време) и види што се сум пишувала на крај. Бев мн мн исплашена. Сега смешно ми е. :*

На Bebulleee, danichap, V.odolija и 2 други им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.278
    Допаѓања:
    76.356
    Затоа сигурно зависи и колаво е бебето, ако е поголемо сигурно нема да се осмелат, ако е мало би пробале.. бар така мислам :) Зашто ете и денес има карлично што раѓаат, но многу помал број се... со лесно како и да е :hug:

На Sandrichka 89 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.425
    Да ти кажам јас толку ме ќлукаа со апчиња пошо имав хематом баш некаде 4ти месец и ме боцкаа, што чим се оправив некаде 5ти месец се прекинав да пијам. Не велам дека е правилно моето, ама мн бре не трупаат со апови, те вакви те такви, а крвна кога ми извадија и пред пород и после топ беше. Ко што знам јас фолна се пие првите три месеци а после пре мама или нешто сл што содржи и фолна внатре. :)

Епа затоа мене цезареа ме правеа, широки колкови а тесна карлица. И затоа и ме породија во 37ма недела. Им беше за бебето зашто големко уште тогаш и чим дотерав до 37ма видоа нема плодова а веќе цезареа договорена беше и ме породија. :)

Последна измена од модератор: 31 март 2017
    На Sandrichka 89 и forumce им се допаѓа ова.
  14. Sandrichka 89

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Хахаха ме насмеа мила, баш така 100% сум и јас сигурна дека тоа бил маж што кажал за жените дека ова еблажена состојба :lol: И ние сме генетски слабички во фамилија...ете истиот проблем и мајка ми го имала ама мора да го издржиме. Јас буквално се си јадам...и благо како луда ..може и затоа сега накачив малце повеќе, не ми е грижа за килограмите,беба треба да папа :D Е сега мама што се осеќа како слонче тоа е друга работа хахаа :lol: Одмарај се денес миличка и спремајсе пополека за Младенци..штеди на енергија :$ Ауууу за мочкањето не зборувај ..буквално секогаш пред да излезам од дома мора во вц да влезам..мм вика значи не пропушташ никоја шанса да го посетиш вц-то хахаха ....а додека да стигнам до работа на 10 мин бешиката ќе ми пукне ми се чини... а кога ќе влезам да мочам само неколку капки хахаха (facepalm) Затоа убаво си кажала,една пелена и да шетаме спокојно :D
    Ајде дај боже Велигден да си го дочекаме со нашите милички...ќе има гушкање големо :l::hug:

Фала ти мила за убавото објаснување :* :* Значи се е издржливо и може да се поднесе ...ајде мајки сме се ќе издржиме :hug:

М
    Моево како што напредува машала е крупничко... на мама по се изгледа ќе се метне хаха... јас 4 кг сум се родила, а он еве го за чудо за две недели 700 гр качи..сега сме 2800,а имаме уште точно месец да издржиме и ако издржиме до 40 недела хехе :lol: Затоа ќе видиме како ќе биде до крај..па ќе ја раскажам и мојата приказна овде :D Со лесно и на тебе мила :*

Последна измена од модератор: 31 март 2017
    На Capricorn Taurus, sofi2107, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.278
    Допаѓања:
    76.356
    Да видиш на крај тек што ке биде :D дури си имам слики, цел стомак десно или лево подигнат.. како лежев, така бебчето си се местеше и кога ке легнев на грб обавезно ми беше стомакот на една страна подигнат, на таа што сум лежела :D

Последна измена: 22 март 2017
    На ada21 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.946
    Допаѓања:
    123.528
    За колку време ви префрлаат плата од фонд тие што сте на боледување?

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.278
    Допаѓања:
    76.356
    Не верувам веќе на мерките, после голема утка со првото :D освен се надевам ако имам девојче дека ке биде помало (јас сум 3200 родена, мм 4200), а првото 3500 ми викаа, на сам пораѓај им се смеев и не им верував кога само што породена, ставено бебето на вага докторот од далеку ми вика бебево ранец, патики и во школо... 4400г, 56цм, абе ме лажете им викав :rofl: Поверував кога наредени како кифлички, повиени во пелени ги донесоа во собата и едно бебе така повеќе штрчеше од другите, секако моето беше тоа :D Златен на мама и ден денес ми е џинче :inlove: Ке го правиме кошаркар :D

На Sandrichka 89, Bebulleee, Stara и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    За 10-12 дена откако ќе ги бидат однесени документите во фондот.

На Natasa. P и eli25 им се допаѓа ова.
  19. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @mariz za na kraj ne mi e cudno sum gledala i videa. Jas malku se zagriziv deka e malku rano . Dali e normalno.

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.278
    Допаѓања:
    76.356
    Постелката каде ти е, на преден или заден? :) Мислам дека ти ке си од оние трудници што осеќаат раце нозе низ стомак :D јас иако носев големо бебе, ни во 40та недела немав удари низ стомак.. додека на другарка стомакот цел и играше и менуваше форми :D но постелката ми беше на преден ѕид и мислам тоа доста зависи.... Не е за секирање како и да е... може си заземало ептен позиција на една страна, иако е малечко... :)