Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Mesinja, probajte vlezete i vo butici koi ne se specijalizirani za trudnici. Ima siroki bluski so 3/4 rakavcinja zavrateni za sezonava, ima interesni fustancinja seceni od pod gradite a pustenki nadole siroki.. kosulki kako so lastice pod gradi a pusteno nadole.. jas dosta si najdov i toa po pristojni ceni. Vo trudnickite butici malku nadueni se cenite, a nema bog znae sto da te pleni od prv pogled. I sekako...helankite glavna obleka, najudobno mi e vo niv. Nisto drugo odozdola ne mozam da nosam. Si iznakupiv 7-8 para, crni, kako dizajnirani farmerki, teget.. i samo obleci si bluska podolga odozgora, niski cevlicinja i spremna sum. :sun:

На danichap, gjoker4e, Luna91 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Sandrichka 89

Sandrichka 89 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Највеќе од работите што ги купив ми беа од Ваикики слатко ги изнаносив и фармерките,панталоните и оние како хеланки што се за трудници...само пери и носи :$ :D Од блузички,маички,џемперчиња сум презадоволна, останатиот дел од облека си го купував од Бебел...навистина имаат прекрасна памучна облека...поширочки маици во поголеми броеви можеш да си најдеш таму во секое време,а и не мора да се назначени за трудници ...важно да ти бидат удобни за носење :D Јас само од овие две продавници си пазарувам не одам по други хехе ...:lol:

На Ano и eli25 им се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.419
    Девојчиња најубави. Еден совет од екс трудница. Јас како вас трчав по труднички продавници, за на крај да се изнакупам мн убави фустанчиња ко пресечени кај градите, памучни и долги ( и кратки) од секоја обична продавница. Еве ме породена, не се мислам, имам многу, пак ќе си ги носам летово. Труднички панталони и хеланки купив од Буњаковец, ми требаше зашто зима фати, ама чим влегов во 7 ми хеланките испукаа...
    Бидете си практични и онаму кај најмалку очекувате ќе најдете бар фустани убави (не труднички) кои ќе ги користите и после пород.
    Ве бубам. :*
    Муабетов не слушај гаталец... :D

На Capricorn Taurus, Sandrichka 89, danichap и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Hipolita

Hipolita Нов член

Се зачлени на:
    15 февруари 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Девојки во 18 недела од бременоста сум и имс силнА Алергија. Ми дадоа да пијам таблетки Даселта. Дали некоја од вас има искуство со овие таблети за време на бременост, или некој друг антихистаминик?

5. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Мамички, дали некоја од вас ги пиела таблетите Хеферол за подобрување на крвна слика?
    Мене хемоглобинот ми е 10ка и кога го прашав гинекологот дали може да земам Фортикс неговиот одговор беше земи или Тотхема или Хеферол. Ај ве молам ако има некој искуство со овие лекови да сподели мислење бидејки денес сакам да земам. :hug:

6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.038
    Допаѓања:
    40.377
    Добро утро.
    @natasap, @Sandrichka 89 и @LadyC благодарам за советите.
    Така и планирав. Освен фармерки и ппантолони специјални труднички другото во секој случај планирам да е прилагодена регулар гардероба,што ќе се носи и после.
    Само последниот пат кога прошетав уште немаше нешто што одговара :(
    Се надевам наредна потрага ќе биде успешна. Уште неколку фустанчиња и спремна сум за пролет/лето :D

На Natasa. P, Sandrichka 89, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.419
    Срце, у Тренд Фешн у Сити Мол земав јас три минатата година. Си купував оваа год и др раб, оди до таму, на втор спрат мислам е. Имаат и за трудници дел, и обично. Јас мн убави фустани си земав од кај нив . :*

На eli25 и Ano им се допаѓа ова.
  8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.038
    Допаѓања:
    40.377
    Ќе проверам и ќе се пофалам штом се подновам. :*

На Natasa. P и LadyC им се допаѓа ова.
  9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.236
    Јас хеферол пиев + витамин ц, од 7ми месец на бременост па до 6-7 месеци после породување.
    @Ano не сум знаела дека си од оваа тема :inlove: со лесно :*
    Ми буди убави спомени темава...
    :hug: сите.
    Галете мешковци

На Luna91, podravka, Ano и 2 други им се допаѓа ова.
  10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.419
    Да ме тагираш ќе те чекам. :*

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  11. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    Mesinja preku vecer imam mnogu trnenje na racete ne GI osekam of sto moze da e?

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.274
    Допаѓања:
    76.332
    Јас имам многу фустани од Беверли од еден бутик (тие ги изнакупив летото кога бев дебела после раѓање :D ) па летово супер ке ми се најдат. Дака пишува на етикетата еве гледам на едно фустанче морнарско, го утепав од носење.. а беше 300-500ден.
    И јас труднички препорачувам само хеланки, фармерки, се друго може да ни се погоди, а да не е специјално наменето за трудници. Кошули поширочки, фустанчиња, маички подолги... ептен во 9ти ми беше мачно во се, носев блузи на мм :rofl: (ама по дома)

И јас со страв бев минатиот пат, се препотив таму (facepalm) а не бев подолго бреме и скоро сите влакна пораснати, господ во бели гаќи го видов. Ми препорачува жената да не чекам сите да растат и да одам на 3 недели, за да не осеќам толку болка...
    @podravka магнезиум пиеш?

Последна измена од модератор: 31 март 2017
    На Sandrichka 89, Ano, Вереничка и 2 други им се допаѓа ова.
  13. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    Uste ne sum ke pocnam izgleda..

14. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    2.022
    Jas od pred nekoj den pocnav da pijam heferol kombiniran so vitamin c I mene krvnata slika mi bese slaba.E sega dali ima efekt neznam zosto gi pijam nekolku dena

На Seduction му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.274
    Допаѓања:
    76.332
    Почни, јас од старт пијам по две апчиња од 250мг, значи 500мг магнезиум. Ке ти помага за секои грчеви и во нозе, кукови, раце, стомак... :)

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    17.680
    И јас имам купено само труднички хеланки од Вајкики и труднички фармерки од Мана. Маички и блузи си земам од кај стигнам. И за летово планирам да си купам фустанчиња сечени под гради. Во бутиците за трудници стварно нереални цени и никаков квалитет.

На Stara, Ano, Mari-Ja и 2 други им се допаѓа ова.
  17. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    Od onoj vo prasok pies ili vo apcinja??

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.274
    Допаѓања:
    76.332
    Тотхемата ретко кој може да ја поднесе, одвратна е. Јас пијам Феррум лек сируп и сличен вкус има како тотхемата, малку е поретко. Од тотхемата никогаш не сум имала сјаен резултат, а сум пиела по две ампули со 1000ка вит Ц. А хеферол незнам...

Апчиња пијам.. 100 таблетки има во пакувањето. Башка пијам Пре мама, мислам и таму има башка малку...

Последна измена од модератор: 31 март 2017
    На Seduction и podravka им се допаѓа ова.
  19. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    Dali pies plus folna osven premama men's doktorot mi rece samo folna prvite 3meseci ama deka nemam ic apetit sakam da si zemam vitamini

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.274
    Допаѓања:
    76.332
    Не не има 400мг во премама и доволно е, да ти кажам и јас немав апетит и изгледа од нив се разјадов :D Мене матичната ми рече фолна, железо... и јас сама ја прашав дали може витамини Премама, дааа слободно како не може ми рече... не мора фолна плус ако ги пиеш тие, така ми рече :)

На Ano и podravka им се допаѓа ова.