Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    17.680
    И јас првите 3 месеци пиев само фолна. Апетит немав ич, а плус многу и повраќав. Сепак крвната слика ми беше одлична.
    Докторката ми рече дека најдобро од 4ти месец да се почне со витамини во форма на апчиња.

На karibian и podravka им се допаѓа ова.
  2. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Инаку за облека, јас сум слабичка и само трети месец(уште малку четврти) и само половината ми се зголеми и стомачето, само со панталони имам проблем. Сите ме стегаат. Па и хулахопките ме стегаат. Ги купив и јас трудничките од Мана, не знам на @Luna91 (или @eli25 беше) како и се погодија мене ич. Не се пријатни, ме стегаат, и од едно перење побелеа напред. |(Сакав од фармерките ама немаше број. Сукњата ја пробав не ми стоеше убаво. :doh:
    Инаку од Ева или како и да беше, не ми се допаѓа скоро ништо, а цените :o
    Е сега ве читам за Ваикики. Какви се цените таму за трудничка облека? Искрено не сум била одамна и ретко имам купено нешто од таму. И дали знаете каде има од оние целосни фармерки со прерамки?

И уште нешто(сега депилирана многу се расприкажав) :emo: 8)
    Досега пиев прегнанси кер, уште едно имам. Ама пишував и претходно ич не ми одговараа, уште на лик коа ќе ги видиш, тешки за пиење, ме болеше стомак често и столицата 8-|
    Препорака за други освен фемибион? Некои обични бели апченца(може и розевки, жолтки..) :) Искрено ги земав тие дека беа најевтини :$

Убав ден на сите мамички :* :f:

Последна измена од модератор: 31 март 2017
    На 0ли, Bebulleee, gjoker4e и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    17.680
    Јас фармерките од Мана ги имам и за сега ми се ок. Хеланките од Вајкики ги земав 900 и нешто и ептен ми се погодија. Поудобно нешто здравје :).

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Ама фармерки џинс или црните како фармерка панталона? Јас црни земав, долу ниско кај стомакот се уште не ми се пополнети, а кога седам ме стегаат горе. На хулахопки ок, на голо ме стегаат, долу ме притискаат. Не сум задоволна.. :^)

А дали има во Ваикики фармерки целосни со прерамки? Или каде има ако знаеш? :f:

5. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    17.680
    Вакви ми се фармерките. Со прерамки имаш во Вајкики, само не ми текнува која цена беа. FB_IMG_1490450405790.jpg

На Natasa. P, Вереничка, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Епа вакви сакав и јас, поразличен е моделот. Ама за жал имаше само големи броеви..

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.944
    Допаѓања:
    123.520
    Имаш такви целосни во Ваикики. Беа 1400,1600 мислам. Јас фармерките и панталоните ги земав кога имаа 20 посто попуст за 8 март, редовна цена е 1000 ден. Хеланките беа 450 исто ги купив на попуст. Искрено не би купувала многу, здравје ако почнам на работа ќе му ја мислам ( тоа ми беше проблем, деловна трудничка облека нема ) , а за по дома е лесно. Неколку хеланки , маички од теранова по 200,300 ден величина л. Од Бебел купив преубава тексас сукња за 500 ден ( им ја земав последната) . Би земала уште хеланки и фармерки светли ако видете пишете. И друго фустанчиња за да ги носам и после. Јуни имам 2 свадби, здравје ќе му ја мислаМ :)

Луна ова во Мана е? Баш вакви сакам кога ги купи да го пратам маже да му се одлутам ако сака ]:)

На Sandrichka 89, Luna91 и Вереничка им се допаѓа ова.
  8. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Епа истата сукња ја имаше и во Мана и Бебел. Не ми стоеше убаво, голема ми беше долу s.
    Тоа е во Мана инаку. :)

9. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.944
    Допаѓања:
    123.520
    Еве ја мојата. image.jpeg Еве ги и панталоните, фармерките исто се црни ради работата ги купив, инаку сакам светли . image.jpeg

На Luna91, Sandrichka 89, danichap и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Јас ги купив Хеферол и читам сега во упатството дека не треба да се земат ако имаш таласемија, а јас имам и сега незнам што да правам.:?: (facepalm)

11. Paka

Paka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    930
    Jas piev xeferol tabletki. Ubavo go podnesuvav ama hemoglobinot ne mrdna nagore. Sega mi dadoa Tothema da pijam. Odvratni se priznavam. Neznam kako ke gi pijam..

12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.236
    Прашај лекар прво!

На Seduction му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.201
    Допаѓања:
    148.411
    Мила во Тренд Фешн горе во Сити Мол имаат дел за трудници. Таму ѕирни. Башка прееска пишав и фустанчиња ќе си најдеш, без оглед на тоа кој месец си ќе ти бидат точни.
    Јас пиев едни ефтини што траеја по 2 месеци. Не ми текнува на име, ама прашај во Еурофарм знаат, ќе ти ги понудат. Или издржи уште малку, ќе минат и мачнините. Бар мене веќе од 4ти се ми се среди.

На Ano и Вереничка им се допаѓа ова.
  14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.038
    Допаѓања:
    40.377
    Тоа Дака го имав и тука во бисер, ама за жал ги затворија сите дуќани, освен еден на бит пазар. А сум купувала и јас фустанчиња и хеланки од таму.

Чисто информативно во waikiki пантолоните памучни во боја се 899, само внимавајте има еден модел што многу е кус во ногавиците.
    Фармерките обични околу 1200, а целосните (комилизонки што ги викам јас) мислам 1799 дека беа.

Ми останува уште некое фустанче да одам да видам во Тренд фешн како што препорача @LadyC и опремена сум. Маици, блузи и кошули прво да пречитам од ова што имам, зошто имам пошироки па после ќе гледам друго дали треба.

На Natasa. P, eli25, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.274
    Допаѓања:
    76.331
    Имаше во Беверли доле, можеби уште има незнам... имам и дуксер дури еден абе го утепав од носење и тој гајле нема, а исто смешно 300-400ден. Во Беверли во таа продавница кај што начекав Дака, немаше само Дака туку и др, имаше купаќи, долна облека, фустани и сл...

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.022
    Допаѓања:
    36.323
    Јас лично со Тотемата имам лошо искуство, гадење, по 5 пати минимум во веце одев во денот, штом се напиев се полошо ми беше не можев од кревет да станам, само три успеав да испијам. Ја прашав матичната дали може да земам Фортикс ми рече дека може. А и за Хеферолот имам слушнато дека се добри. Можеш да пробаш и Тотема иако не ти ја препорачувам, повеќе сум за Фортикс и за Хеферол.

На Seduction му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.038
    Допаѓања:
    40.377
    Го знам и тој во беверли. Последен пат лани бев уште имаа нивна роба. Ама во последно време не ме нанел пат. Ако види пиши или јас може на пауза на работа ако прошетам да видам.
    А за блузоните во прав си. на мм му купив два. подобри зимски блузони за 500 денари не носел. Уште ги носи.:)

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.274
    Допаѓања:
    76.331
    Можам да се напијам чај од нане? Во првата бременост прочитав не смеело поради тоа што предизвикува контракции на матката и ми беше шубе да пијам, а сега неколку пати начекав тука дека си пијат трудници нане. Чудно ми е на стомаков нешто и супер ке ми дојде чај од нане, башка го обожавам веќе и почнаа лиги да ми течат хаха

На Вереничка и gjoker4e им се допаѓа ова.
  19. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.022
    Допаѓања:
    36.323
    Можеш ако ти поднесува телото. Се што е умерено не е штетно. Јас лично до пола шолја чај од нане и како да ме сечеше некој со нож. На почетокот на бременоста исто пиев еднаш пред спиење и легнувам, станувам одам во веце паднав на земја, среќа телефонот со мене му звонев на мм да дојде по мене во веце, немав сила ни да викам ни да се мрднам. :rofl: Паднав како бремените на филмовите. :party:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.038
    Допаѓања:
    40.377
    Јас си пијам. Само умерено и мислам нема проблем.

На Вереничка и mariz им се допаѓа ова.