@Miami1 честитки, големи да растат! Жени многу ми лупа срцево, дури тешко и лошо ми е. Мерев со апаратче седечки 110, а застанам на нозе само (без некоја посебна активност само станувам од стол стојам и мерам) ми лупа 140.... Притисокот незнам дали апаратон ми лудува или точно е.. те 140/90 ми е, те 100/60 и тоа во 10мин разлика мерење... главава ми тежи. Што да пијам незнам, сакам кафе ама бетер да не ми стане, б6 ли се пиеше за смирување?
Смееш б6. Напиј се. Можеш и цеден лимон ако ти е висок. Мирувај малку, па мери го пак. Дигиталните апарати знаат да утнат.
5 пати мерев, 5 пати горе доле различно. Може да е до батериите... еднаш и два пати во едно мерење пумпаше... Фала ти на брзиот одговор, ако е висок ке си исцедам лимон...
@mariz jas vo bremenosta go imav istiot problem so pulsot i so pritisokot kako tebe.i jas sum dosta visika 185cm.letoto mi bese najtesko.stom ke mi se razlupase srceto i pritisokot incidentno se kacuvase.nosev i holter i pri fizicka aktivnost kiga srceto mnogu mi lupase pritisokot se krevase do 180/100 i za 5minuti stom malku odmoram pagase na 100/70.bev na kardiolog vo remedika i posle 12nedela pocnav da pijam metildopa sabajle i navecer.ako mnogu mi padnese pritisokot edno kafe i se stabilizirav.podobro e da e nizok otkolku da e visok pritisokot.magneziumot ke si go pise zaedno so b6.b6 moze i do 3pati dnevno ako imas potreba.konsultiraj se so maticniot ginikolog.samata visina,tezina a te procitav i deka imas zadrska na tecnosti so go pravat svoeto
Да да цел живот сум ваква, што би рекла мајка ми дека сум голема тромавка а времево не е добро заникаде сум, а еве го тмурно некако... јас бев првата бременост на кардиолог рече дека е од бременоста и немам потреба да се грижам. Првата бременост зима, а сега лето Ке се ладам често дома на клима... башка и слабокрвна сум, пијам феррум лек сируп.. и тоа може придонесува за ваква што сум. @Mari* лукот ми прави опасни киселини... дури лукче во чипсови што има ми прави одма проблем... знам доста работи за качување притисок, ама за симнување па ич освен лукот, а тој ете неможам Еве мерев сега 130/76, пулсот во седење 98. Разотворив прозори, пуштив јонизатор малку како да ми е подобро, поубаво дишам...
Niskito zelezo dopolnitelno ti pravi tahikardii i pospanost i tromavost.probaj so isceden limin isto taka pomaga ako ne ti pravi kiselinu.pritisok 130/90 se smeta za normalen pritisok.
Океј ми притисокот да, само пулсот што лудува.. и ми тежи главата некако, како некој да ме фатил и да ме стиска... и а станам оооооп кругови вртоглавици. Пијам некое време сируп, па се надевам дека малку е кренато железото :/
Леле незнаев како да опишам, а баш така како да не е моја Еве го проби сонцево, ке го земам синко за рака и на една шетња во маало да ме фати воздух...
Мамички, дали некоја пие/ла Хемовит плус во бременоста? Мене единстврно овие таблети ми ја подобрија крвната слика и тоа хемоглобин од 9,5 на 12 и серумско железо од 4 на 17, но откако останав бремена ги прекинав дека незнаев дали се за во бременост, а на упатството пишува за во бременост да се консултираш со докт. Еве како изгледаат.
Баш утринава и се жалев на мајка ми дека ми лупа срцето. Притисок стандард , 90 со 70. Од времето е изгледа. Завчера, да се качам на горниот спрат само 10 скали е, забревтав срцето ќе ми излеташе и ми се сврте јако Се исплашив многу бев сама дома. Сепак ако продолжи, консултација со специјалист.
Ova so lupanjeto na srce izgleda kaj site e sabajle bev na lekar I na dva pati po skali se kacuvav mnogu se zamoruvam ...