Мене доста ми се смири со б6,ама бев и надвор потрчав по синко... па сега дојдов и помирно ми чука, не се познава на градите (инаку како лупа така градиве ми скокаа)
Zeni, sigurno od bremenosta mi se pojavija vlakna na stomakot, I porano imav ama nekako kako sramni vlakna bea I depilirav samo pod popakot edno delce. Sega mi e sram da odam vakva na ginekolog. Depilirate li vie stomak?
Мислев дека само мене ми се случило тоа Јас имам мн. ретки и тенки влакна насекаде, но во бременоста ми излегоа повеќе на стомакот и минатата недела пред прегледот бев да го депилирам. Читав дека повеќе влакна излегуваат ако е машко бебето, дека се лачи машки хормон, па кај мене еве испадна дека е точно, ми кажаа машко
Mene cel stomak mi e so vlakna i koga otidov na ginekolog vo remedika dr mi rece zakogo ke se sreduvas sega koga si bremena na site pacientki I'm kazuvam nikako depilacii na stomak ne si stvarajte problemi tamu kaj sto gi nema te. Taka da si odam taka so vlaknest stomak I da ti kazam ne mu e gajle bitno e bebyskata moja da si e dobro
@Libra88 И на мене ми се појавија многу влакна под папокот, такви се црни и долги, исто и над папок имам. Додуша од секогаш сум имала мали и тенки, ама сега многу повеќе. И јас знам дека ако носиш машко, ќе си повеќе влакнеста ради машкиот хормон кој се лачи, моето можеби е машко, така спомна др. претходната контрола. Јас не ги отстранувам, срам ми е така влакнеста да одам кај др, ама па не можам цел стомак да депилирам, нека си ги.
Кога веќе пишувам да прашам 20 недела од прилика колку често го чуствувате бебчето? Јас некогаш еднаш некогаш 3 пати. Незнам да не треба повеќе да мрда ? Искуства ?
So prvata bremenost prv pat go pocuvstvuvav vo 26 nedela, posle vtoriot skrining. Mnogu kasno, i toa vkupno dali 20 pati go pocuvstvuvav. Namerno ce piev koka kola, ili ce kasnev blago da reagira, ama gjebe mi bese Nekoi bebinja se poaktivni, drugi pomirni. Razlicno e kaj site.
@Libra88 И на мене ми се појавија многу влакна под папокот, такви се црни и долги, исто и над папок имам. Додуша од секогаш сум имала мали и тенки, ама сега многу повеќе. И јас знам дека ако носиш машко, ќе си повеќе влакнеста ради машкиот хормон кој се лачи, моето можеби е машко, така спомна др. претходната контрола. Јас не ги отстранувам, срам ми е така влакнеста да одам кај др, ама па не можам цел стомак да депилирам, нека си ги.[/QUOTE] Jas nosam zensko a isto sum mnogu vlaknesta
Јас го осеќам некогаш повеќе некогаш не. Зависи од бебчо , еве моето докторите викаат на ехо многу немирно клоца, салто прави се по ред А и постелката ми е на заден ѕид викаат повеќе се осеќало.
@eli25 ti koja nedela si ? I mene na eho mi vikaat deka mnogu mrda a jas seuste ne go osekam tolku mnogu. Mozebi deka e seuste malecko .
19 недела .Почнав околу 16,17 да осеќам ама докторите викаат немало шанси Некаде читав после 24 недела појако се осеќа и треба секој ден да осеќаш. И јас сеуште го осеќам нежно , мали се немаат ни 300 грама Сега сеуште е рано. Тебе постелката на кој ѕид ти е?
Taman rabota da ne se neguvame, sekako deka toa sto e do nas ke storime se sto e mozno za da prevenirame i ublazime. No sepak, genetskite predispozicii ke si go storat svoeto. Jas eve 28ma nedela teram sega. Ima odvreme na vreme ceskanje, no iskreno, bar kaj mene, najmnogu me smiruva pavlovicevata. Inaku, obavezno dnevno se mackam so baby uljeto na hemel za nega na kozata i hidratacija. Nekoi zenicki velat deka cela bremenost nemale nitu edna strija, i na kraj celite ispukale bez razlika na toa sto se mackale i kolku se neguvale. Se nadevam deka ke me odmine mene toa iskustvo. No i ako ispukam, ne e vazno.. vazno e bebuska da si raste i da mi e zdrava i ziva. Ti koja nedela si ?
Jas uste si gi koristam starite raboti samo si kupiv dba para helanki i edni pantoloni ama ednas gi oblekov i sega nemozam da go nosam me cesat a vo prodavnicive za trudnici stvarno e preskapo kupuvam po obicni butici baram najgolemi broevi
@eli25 i jas pocnav negde 16,17 da go osekam inaku placentata mi e celosna previa . No na posledniot pregled kazaa deka pocnala da se podiga veke nagore . A na koj zid neznam
Мене ми се појавија влакна како на маж на стомакот на почеток од бременоста ама исчезнаа некаде 5ти 6ти месец отприлика немам забележано и таква си одев на гинеколог. Ако сакаш можеш и да ги депилираш, ако не ти е срам како мене остави ги, мене само мм и гинекологот ми го имаа видено стомакот на голо од устручавање од тие пусти влакна хахах фала богу зимска трудница бев
Јас па прилепска жичка наместо на мајка ми да се метнам, јас на татко ми Влакненца си имам по природа, средно бела сум не се апла црни и јаки ама си ги имам на стомакот. А во бременост обратно од вас ми ги снемуваше не само таму туку и на нозе не ми растеа толку многу, дури и потенки влакна...
Здраво мами и денес, јас да си пишам. Денес времево де ми ладно де ми топло.Два дена бебуш ми е премногу активен кога се стемни многу мрда ме клоца па и доста болки ми создава. Да прашам од седми месец еве уште ми тече од градиве прозирна течност дали и кај вас се случува ова? Друго цела бременост носот ми е затнат со засирена крв мислев ќе помине но еве уште си е така, на уста дишам цело време и устата ми се суши и ми пука Дали знаете некои капки што може да ги ставам од ваше искуство?
Мамички И мене почна да ме чешаат градите и стомакот од завчера изгледа почна ширењето на мешето Јас досега се мачкав со млекциња за тело што си имам(многу ретко ) и последниве денови со кокосово. Е денес купував нешто од Зегин и земав едно млеко на Гарниер 7 дена интензив, беше скоро на 50% попуст(не е конкретно за стрии) за многу сува кожа е. Па ќе видам може да земам уште нешто. Инаку се уште имам проблем со подуеност, само ако каснам нешто попроблематично во наредните два три часа ме боли стомакот и подуен ми е. И тоа речиси од се. Еве јадев во лепче ајвар, малиџано, сирење и модар домат(купечко) ќе речеш лесно, стомакот ми е како накај 7ми да сум фатила и ме стега. Само од црн леб не ми се случува, од дома кога ќе направам сендвиче, еве со истата содржина ништо не е. Изгледа какво и да е пециво не ми одговара. Инаку и јас одвај чекам да го осетам бебчето како мрда, и да дознаам какво е Ве читам и одвај чекам! Ама имам време јас.. За облека веќе сите панталони ме стегаат, денес бев во потрага на хеланки обични црни, но и тие ме стегаат, не можев да најдам обични хеланки високи до под гради порано се такви ми се погодуваа А си земав од Бебел едно фустанче-тиролка и една сукња црна ликра со шлицови од страните, планирам да ја носам крената до под гради скоро, за така ја земав. Ама ми требаат и хеланки или панталони некакви. И така имајте убава вечер мешиња големи и мали
исто и кај мене сите градници со флеки ми се само заперувам секоа ден и тоа кај мене уште во 6ти се појави така а сега еве 33 недела и преосетливи градиве пак станаа и тоа си капи поеќе ајде за убаво нека е само ќе си ставаме пред време од влошкине изглеа на гради која нед си ти ? за капки мисл оке е да зимаш од соленине што се некои поблаги во аптека прашај ќе ти препорачаат тие има доста што помагаат а и за крв мене па посл месец ми течи од нос во неделата секако еднаш онака по малце
Kade se naoga taa prodavnica Bebel I dali vo Waikiki sto e vo Capitol ima teudnicka obleka ili samo vo city mall?