Majki zdravo i od mene Denov denesen se pogodi prekrasen, cel den na sonce se pecev so stomakot, duri i boja fativme. Sladoled se iznajadovme, kafence i posle po doma sreduvanje cistenje do sega. Sekoj den mi e gore dole ist, pa neznam sto bi spodelila novo, osven deka edvaj cekam da si go rodam gushkalceto i da si uzivame. Poduenost do sega ne sum imala. Vlaknata na nozete mi se izretcija, recisi potreba od depilacija nemav cela bremenost. @Вереничка za helanki sega mi tekna, jas si kupiv xl od terranova, eve me vo 9 ti mes si gi nosam uste, do pupak mi se sega. Inaku S broj nosev pred premenost. Tuniki isto imam od tamu kupeno dve zimski, pa si gi iznanosev. Ubava vecer imajte, gushki od nas
Nie sme 38+1 e togas ke si potece da si znaes uste.Za nosov mora da zemam nesto, ke prasam vo apteka utre.
da si spremam vloski uste sega cim sega vaka teci oo ajde so lesno tebe sitno brois vidi prasaj najdobro ke ti preporacaat soodvetni tie ima mn vrsti
Има во центар на ул.Македонија позади бикот ..карпош-лептокарија.. и аеродром близу авицена. А за Ваикики не сум била, други членки пишуваа, но сити мол има сигурно, за капитол не знам
Труднички црни хеланки имам купено од ваикики и тоа околи 400 ден. Ги утепав односење и првата бременост и сега. @Natasa. P 28 недела сум. Моево бебе многу прета и клоца. Дали дека е карлично поставено незнам. Ама на сите страни на стомакот ме клоца.
Има во ваикики во капитол труднички, само зависи што ќе начекаш. Јас од ваикики труднички пантолони не сакам, ми се смкнуваат некако. А имам купено едни како тренерки и едни хеланки душата им ја извадив. И повеќе маички, оние со бебиња на слика. Бебел имаш и одма до универзална сала.
Ooo pa nie sme epten isto so nedeli kako se osekas? Pritisok dole nekakov voopsto imas? od vreme na vreme kaj mene bolka se javuva vo koskata kaj repot i pritisok kako pred dobivanje, ama brzo proaga. Od gradive uste nemam primeteno da pocne iscedok nekakov, valjda pokasno ili so raganjeto ke bide se nadevam! So nosot ja imav istata maka, do pred mesec dena celi korki vo nos zasusena krv imav, pa cistenje mi rekoa samo so fizioloski rastvor. I stvarno mi pomogna, eve cel mesec nema nisto, polesno disam duri. Si kupiv malecki pakuvanja pa edno dnevno stavam, 15 min duvam nos kako luda i cel den sum raat. Probaj moze ke ti pomogne i tebe. Jas sekako i za bebus za nose cistenje ako ni zatreba gi zemav.
Uste malku ke izdrzime ajde pritisok osekam osobeno navecer nekako pomacno mi e koga si legnam da spijam tesko epten mi stanuva. Mene kako menstrualna bolka ama kratko trae, isto custvuvam bolka na sramnata koska I kako da mi krcka pri menuvanje polozba vo krevet.Nosot iskreno me namaci cela bremenost mi go otezna disenjeto I so otvorena usta si spijam moze I zatoa mnogu hrcam A za iscedokot od gradive neznam iskreno prvo se cudev zosto mi tece ama toa e so prva bremenost I se ti e novo, tebe isto prva bremenost li ti e? Se brojat denovive ajde uste malku ke se guskame so bebulinjata
Нормално е, исто ми беше до кај 6та недела. После си се нормализираше. Ако осетиш дека оди нагоре мери си, ако се осеќаш настинато смееш парацетанмол..
35-36 недела... Пред пораѓај... За да не дај боже ако има нешто да не се пренесе на бебуш при природен пораѓај посебно
Probaj so fizioloskiot se nadevam ke ti pomogne. Slicna situacija so bolkite e i kaj mene, pa zaradi toa se si mislam deka nema uste dolgo da izdrzime vo meshko inaku da prva bremenost i mene mi e Uste malkuuu, sitno se broi
Доброутро мили Мака мачам со спиењето, вчера ми се укочи десната нога. Ќе го праќам мм по перница за трудници , којзнае како ќе биде. Менувам лева, десна страна па одмарам на грб Вчера сонував дека сум го родила бебушко, бил многу дебелко и лаком и било плавко , а ние црни и двајцата. До него црно бебче , и имало иста коса како маж ми , па сум викала дека ни го смениле Шпанска серија синоќа
Добро утро...ме изнасмеа со сонов...и јас имам потешкотии во спиењето, па си купив перница од анжи ама ич не ми помогна, пробав две три вечери и ете сега си седи на страна И јас имам некогаш глупи соништа, почнав да сонувам боксови...знам ме фаќа паника...сум станала мн нежна у последно време и ме плашат породилните болките...знам тропам глупости ама тоа е
здраво мешиња. да ве прашам дали некој пие од овие магнезиум . видов дека содржат нешто од грејпфрут , а прочитав некаде дека грејпфрут не се конзумирал во бременоста?