Форумџика на годината

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Имаат само вкус на грејпфрут, се растопуваат во уста, вкусни се.

На Aneta92 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sandrichka 89

Sandrichka 89 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Еве скоро цела бременост ја поминав со овој магнезиум директ...мене матичната ми го препорача, јас сум задоволна ...слободно земи си без никаков страв ;)

На Aneta92 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    2.022
    Isto I jas gi pijam cela bremenost po preporaka od maticniot.Super se slobodno mozes da si gi zemes

На Aneta92 и Sandrichka 89 им се допаѓа ова.
  4. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    И јас пијам директ од почетокот ,по 2 на ден од 375мг .

Прикачени фајлови:

5. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    Сакав да прашам дали некој ја има перницата за трудници на chico од енци менци ? Сакам да ја земам но некако многу е скапа, а незнам дали ќе ми користи . Веќе имам проблеми со спиење ме боли кук ,нога ми се кочи ...
    Еве и сликичка

Прикачени фајлови:

6. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    21.537
    @Aneta92 јас го пијам тој магнезиум,пишував и претходно многу ме смирува дури и кога срцето ќе ми се разлупа.И маж ми пие од нив, дека оди во теретана, дури и на матичната и кажа дека пие, а таа му рече дека и она цело време си имала од тој магнезиум дома и по потреба си пиела.

Туку да ве прашам, како ги поднесувате овие температурни разлики? Јас сум поспана, на моменти ми е лошо, претпоставувам дека притисокот ми е паднат и дека ми влијае времево кое по цели 10 степена разлика има од ден во ден.

7. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.722
    истиве ги пијам и јас ама по една на ден ,незнаев дека може и по две.. штом ти зимаш по две значи е во ред

На ada21 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. femina21

femina21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    3
    А за железо што пиете? Јас пијам фоливит феро, но сакам да го сменам за нешто друго

9. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.022
    Допаѓања:
    36.322
    @V.odolija јас имам проблем со денешново време на пример, не ми смета нормално, природно пролетно сонце, ама ова во последно време е како некако вештачко и неприродно, едвај чекам навечер да залади да излезам да прошетам, а на топло ми потекуваат прстите на рацете како ќебапчиња и немам доволно сила, немам енергија. Овие температурни разлики и на здрав човек сметаат а не на бремени, постари лица и болни, по улица слушам како сите се жалат. Што време ќе беше. :whew:

На Sandrichka 89, Ano, LadyC и 2 други им се допаѓа ова.
  10. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.022
    Допаѓања:
    36.322
    Јас пијам Фортикс тврди капсули со железо и витамин Ц. Уште од првата капсула ми стана подобро ама што вели мм може до психата да е. За разлика од другите суплементи на железо овие не предизвикуваат проблеми со дигестивниот тракт пишува и на упатството.
    А пред овие пиев Тотема ама полошо нешто нема од нив мислам. :puke:

На V.odolija му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    2.839
    Јас пијам фоливит феро и сум презадоволна од нив. Како што читав од други феминки што пијат други лекарства за железото , јас сум немала никогаш несакани дејства.

12. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @Elenche87 da da,mene ginekologot mi kaza po 2 na den ,nema problem so magneziumot,sto e visok organizmot sam si isfrla .

На Elenche87 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    Од мене еден совет за железото . Само СЕМЕ ОД КОПРИВА во мед ,по 1 лажичка на сабајле со овошје или смути. За 1 месец од 6 железото ми се качи на 22 .

На Seduction и gjoker4e им се допаѓа ова.
  14. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Zdravo meshkovci ;)
    Vo nedelata cel den aktivna duri i preterav noz doma sreduvanje, generalki itn. Si legnavme kao film ke se gledame i nakaj 2h nokta oppppp edna bolkaaaa....mi doagase glavata od zid da ja mavnam. Najiskreno si kazuvam. Stepenot na tolerancija na bolka mi e golem, shto znachi ova beshe haos. Nemozev vozduh da zemam, ni na levo ni na desno da se svrtam, nit da sednam nit da stanam od krevet. Me secese nesto dole i bukvalno mislev karlica se otvara i ete bebe izlaga :( na svoja raka se napiv uste eden magnezium. Pominaa 40min bolkata ne prestanuvase i iako trpev rekov da ne go panicam muzmi, morav go razbudiv i trgnavme na dezuren. Na pola pat oppp mene bolki mi prekinuvaat ;) Eden sram me fati si vikam 03h bruka sega na Gak ke me napraat moze mrdnata. Aj Ctg i covecevo mi vika : ja oseti li kontrakcijava 80ka e.... ja kao mule mu vikam jok decko bolki mi prekinaa bebe osekam fudbal igra neam bolki. Se javi na dezurnata doktorka i eve ja nea. Kako vika ne ja oseti 80ka e. Leleeee luge vikam taka fino lepo ne osekam niso. Ako ova e 80ka i ne osekav, togas toa doma so osekav go nemate na grafava za ctg sigurno bilo 1000000ka. I okey kao aj soblecise i sedni na boks vika mora da te proveram. Leleee zeni mi tekna na toa sto tuka ste pisuvale i koga me fati edna panika se pokaav sto otidov voopsto :) I vikam doktorke izvinete shansa nema so raka da me proverite. Ama moram vika procedura e moze si otvorena. Shansa nema doktorke vikam nedaj boze da ne mi isprovocirate poragaj ja ne smeam nit pod razno prirodno ke vi iskrvaram ke me nosite na dusa, bashka nesmeev odnosi da imam uste pred Ivf sto znaci eve skoro 1g ne sum imala sex, a vie sakate raka da butnete toa e nevozmozna misija. Koga se nadu koga pocna da mrci i da galami upm vikam okey ajde. I vikam molimte imaj obzir za sve sto vi objasniv bidete ponezna. Koga brcnaaaa od bolka ripnav nanazad i bukvalno so race ja turkav, kako decana na zabar koga im turkaat race na doktori. Vika okey ne si otvorena oblakaj se i za 3h pak na ctg u 07h dojdi sabajle. Edvaj do doma stignav od bolkata. Legnav i se budime 13h upsssss sme se uspale. I se slusham so doktorive koj mi go pravea Ivf i so doktrkata koja ke me poraga, za konsultacija za nokva so mi se desilo i im prakam sliki od ctg i izvestajot. Okey kao vikaat ne e strasno u sreda ( utre znaci) se gledame na redovna kontrola.
    Se izvinuvam na dolgiov i opsiren referat.
    Vcera nemav bolki kako nokta sto imav, no cel den a eve i denes imam koga dvizam bolka dole kako da me sece nesto, ma sedenje ja osekam i koga se vrtam levo-desno vo lezenje. Dali i na vas sto ste pri kraj vi e vaka bolka ili ne? Dali e normalna bolka ili nee? Ve prasuvam vas, nesakam da zvonam pak kaj doktorive ke recat odmaraj, tezi bebe i drn drn i za sve vikaat normalno e znam za da be digaat panika. Sakam iskren odgovor zatoa ve prasuvam vas ;) Znaci plodova voda si e super, ne sum otvorena , cervix kao 3sm, bebe super. Ama eve kako menstrualna bolka imam od vcera i bolka vo dolniot del kako da me sece nesto ( neznam kako da objasnam). Ve zamoluvam za mislenje vie sto veke ste rodile i vie sto ste kako mene pred kraj. Jas sum denes 36+2. Ne panicam da ne se sfatime pogresno, sakam da znam sto i kako i dali moze da napraam problem eve dokolku izlezam i prosetam da dokupam raboti treba. Ve :hug: meshkovci :inlove:

На Mari*, Sandrichka 89, Mari-Ja и 5 други им се допаѓа ова.
  15. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.022
    Допаѓања:
    36.322
    @sofi2107 јас сум 36+6 не знам што да ти кажам. Ја сабајле во 7 му ја пеглав кошулата на мм и кога почна кичма да ме боли си викам сега мм ќе отиде на работа а јас ќе се породам дома сама, неколку минути не можев да се поместам од место ама ми помина. Ваљда нормални се некои такви не баш објасниви болки како припрема и потсетување дека сме при крај хахахахахах Јака си со вагиналниот преглед хахаах убаво си им кажала. Ајде немај гајле се е во ред уште малку самоооооо :l::l::l::l::l:

На Mari* и sofi2107 им се допаѓа ова.
  16. Mpopta

Mpopta Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    34
    Mami dali nekoj od vas pie spirulina, i dali sheti vo bremenosta? Ubav den <3

17. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Ni priblizno ne sum kompetentna da ti odgovoram, no ajde istraj do utre kontrolata pa utre ke odis da dokupis. Ne bi trebalo da ti promeni nesto eden den.

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.285
    Кај мене 30-34 недели ми беа најтешки во двете бремености. Буквално ме сечеше како со нож во вагиналниот дел и мислев рака нога ќе испадне. Не можев да мрдам, бев неподвижна додека не поминеа.
    Контракциите пред двата пораѓаи беа менструални болки, немаше вакви сечења.

На Mari* и sofi2107 им се допаѓа ова.
  19. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Среќа си имала што си веќе влезена во 9 ти месец, ова сето ти е од голема преумора ти реков и предходно јас го поминав во 8 ми месец и се породив 36+3. Нема место за паника и да добиеш болки за пораѓај, а ако сакаш да истераш уште малку тогаш одмарај. За бебо не е ништо страшно зависи ти како се осеќаш. Поздрав и со лесно

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Fala vi devojki :*
    @gjoker4e i toa shto vikas ... ke se izdrzi uste malce i posle drugi maki ke si imame, ama slatki maki ;)
    @Libra88 taka i ke napravam, denes ke odmaram pa utre ako e sve okey posle kontrola ke dokupam sitnici.
    @danichap bash kako shto vikas, bolki bukvalno da nemozes da se pomestis. Eve vcera i denes si e okey ama na dvizenje osekam dole kako pulsiranje, tezina i kako secenje. Bezveze e cuvstvoto i te pravi nervozna zashto nemozesh da funkcioniras. Gledam eve i stapalava gluzdovite mi otekle. Denes ke odmaram i bash ke vidam dali ke ima promena.
    @Anetaoh bacni go bebuleto tvoe :*
    Znam deka muabetov za namaluvanje na aktivnost go pravevme. Jasno mi e i doktorite istoto go vikaat. Kolku i da se osekash deka mozesh da letash ne e bash taka treba da se namalat aktivnostite pred kraj. Iskreno shto e do mene i utre da rechat ke te poragame neam protiv. Sestra mi se porodi 36+1 i vnuk mi beshe super eve go i sega bucko najubav ni e ;) Sakam barem do 7mi April da isteram da go fatam trudnickoto tie 6mes, zasto pokasno se prijaviv vo firma se zeznav i sega go brkam barem da go fatime da imame 6mes za da zimam trudnicko. Ali ako ispadne nesto toa e sto e nalet trudnicko. Iskreno mene barem mi e mnoguuuu teshko toa odmaranje i neaktivnost. Ne sum taka naviknata i me ubiva pomisla da treba da lezam ili sedam cel den. Polesno e koga si cela bremenost pataloska, bez aktivnosti i sl. togash si naviknat i e veruvam psihicki lesno. A koga si aktiven cela bremenost i bukvalno ne se osekash deka si trudna i oppppp.... preku nok se budis i se osekash omalakasan, nepodvizen, bolki i nemas energija hmmmm iskreno ubiva toa i nervoza faka. Samata pomisla deka si pri kraj i vo moj slucaj carski so celosna anestezija....faka panika i straf kolku i da si psihicki jak ne e seedno segde pamet ide, se slusaat sekakvi prikazni pa i svasta ke procita covek.
    Aliiii edno znam : deka pomislata deka ke go imash vo race, ke go zapoznaesh i ke si mama....dava sila i veruvam deka e najubavoto cuvstvo koe sekoja zena ja pravi srekna i zaborava na site maki i bolki toj moment :*
    Ve :hug: i so lesno da ni e na site, najubavi bebulinja i najzdravi da si rodime. Da sme najsrekni majki i najubavo i lesno da si pomineme na poragajot. A na vas koj veke se porodivte .... baknete gi tie najubavi bebulinja vashi i da vi se zivi,zdravi, srekni i nasmeani cel zivot :inlove:

На Mari*, Ano и gjoker4e им се допаѓа ова.