@Ano srcko taman rabota na zdrav covek da mu e lesno da lezi i da ne e aktiven, psiha ke go utepa. Se soglasuvam deka ne e lesno ni na tie so pataloshka imav drugarki, so serklazi skraten cervix shto bukvalno 9mes od krevet ne mrdnaa. Polosho od toa nema, no zena/majka sve ke izdrzi zena e pohrabra i od maz bukvalno vo sve. No, jas mislev za drug aspekt od driga gledna tocka.....koga fukcionirash normalno, ne isekas nikakvi tegobi, imash energija da ja iskacish Dzevahir zgradana peshki od prizemje do 40ti sprat i nadole i oppppp stanuvash edno sabajle vo 8mi ili 9ti mesec i bukvalno....mislish voz te pregazil i toa te ubiva zashto nemozesh da si produktiven i da zavrshish obvrski niz doma pa ni da izlezesh i proshetash. Slusham i eve vo razgovor so poveke trudnici isto e kaj sekoja, iskluchoci ima i im zaviduvam na onie koj bukvalno do boks idat na shtikla 15sm i se so full energija @gjoker4e tochno deka za onie koj ke se so priroden poragaj se preporacuva da se aktivni, pa duri i za da se otvorat gi teraat da dvizat po skali, da shetaat pa i igraat. I toa e najdobro za da se otvorat i da im e polesen poragajot. Im zaviduvam i koga bi bila jas edna od niv eve... ja imam topkata za pilates i veruvaj ne bi se simnala od nejze zashto e najdobra za vezbi za karlica i za najlesen poragaj. Nooooo vo mojov sluchaj jas ne smeam ni da pomislam ni na igranje, ni na skali, ni na pilates topka nit na bilo kakva aktivnost poslednive nekolku dena ili nedeli. Jas veke imam pishano deka ke sum so moralen zakazan carski radi istorija i zdrastveni problemi. I nedaj boze da pocnam da se otvaram, pukne vodenjak ili pocnam prirodno da se poragam ( nedaj boze) nema da zavrsi ubavo nesmee da se dozvoli da dojde do toa. A shto e do mene eeeeehhhhh jas da mozam so dve race bi potpisala prirodno da se porodam i da si go vidam odma sinko, da go osetam toj volsheben moment na prirodno poraganje. Ali toa e shto e. Bitno celta e taa, sekoja ke e majka dali so carski dali prirodno. Ednata ima bolki nevozmozni dur se porodi i rodi, a drugata ima od koga ke se porodi carski nevozmozni bolki Ja sega bev i iznakupiv peleni, vlazni, cajce za grcevi, Ad mlekce, Hipp bukvalno cela kozmetika sve sto postoese u Zegin kupiv, toplomerce, pumpica za nose i sve sto treba za bebe iznakupiv I za mene iznakupiv sve so treba za u bolnica i spremiv torba za mene i za bebe i sega sum raat Utre so Gospod napred valjda konechno ke go zakazeme carskiot i tek veruvam ke se osvestam deka ke sum Mama pa i ke me opne stravot i panikata hahaghagaga. Ve gushkam najmili idni mamicki i glasno kazuvam, cvrsto stojam na stavot u so 10 race da imam bi pptpishala deka : Najhrabro stvorenie, najizdrzlivo i najborbeno e ZENATA. Sinko ke si go vospitam da gi saka, postuva, ceni i deka se zenite boginji za nego na koj treba da im se klanja, deka blagodarenie na tie zeni on dojde na svet
@Ano ti ja preporacuvam ovaa pernica. Bukvalno niedna druga osven ovaa. Na youtube i na google sliki imash shto sve mozesh so nejze. Em za tebe za u bremenosta, em za novorodence, za doenje, za koga ke potporasne pa i za sekad. Jas sum preeeeeeezadovolna. Najubavo spijam em koga gledam tv si ja mestam kako foteljka mi doaga. Imav od Struzanka ja dadov odma poklon ziva glupost od pernica spored mene. Za ovaa potpisuvam deka e najbolje nesto sto sum go kupila. Nekad na Gruper gi prodavaat so popust. Eve ja ovaa strana na fb pobaraj ja i pogledni gi : pernici za trudnici i deca- перници за трудници и деца Eve ti za koja pernica stanuva zbor: https://grouper.mk/img/big_thumb/Deal/2484898050672953448.118e115fb1d2e04c9476c50cf719079f.jpg
Фала многу. А редовно каде ја има да се купи зошто на линкот е само сликата. А ти одмори, зошто и онака брзо те чека неспиење и ќе се гушкате со синко.
Zdravo i od mene mesinja. Samo sto si dojdov od bolnica. Kontrolata pomina super, bebuska e veke 1kg i nesto, super se razviva, placenta se krenala gore i ne postoi poveke opasnost od previa. Doktorot bese prezadovolen, rezultatite odlicni, se si odgovara tocno spored g. nedela. Sega ke si vnimavame na ishrana i ke si rasteme.
@natasa.p супер вести . @sofi2107 која цена се , ми фатија око и одма им пишав. Од чико многу скапи, па мислев маж ми во Стружанка да го праќам, ама твојава ме бендиса многу
Imash na fb stranata najdija shto ti ja pishav. Imash info kaj im e dukanot. A mozesh i po grupive na fb shto se za trudnici i za bebinja ( nekolku grupi se) ili na Zenski domakinski muabeti.... pobaraj na lupata pishi pernici za trudnici ili napishi eden post po grupite ima mnogu majki koj kupile, plus dobile i poklon pa ne im trebaat i gi prodavaat po upola cena. Jas od grupite sto ti gi pisav najdov, prodavaat mnogu cesto. Ja kupiv spakovana devojkata imashe dve na poklon ja zemav za 1000den nova neotpakovana.
Od Struzanka imash pomala ( voopsto neprakticna) i pogolemkata jas ja kupiv i odma ja dadov. Mnogu tvrda i neudobna (barem mene ich ne mi se bendisa). Po forumi i grupive na fb doznav za ovaa shto ja kupiv epten ja falea i gledam i strancive na youtube epten ja favoriziraa. Ete gore na @Ano i pishav kaj ja najdov i kako ja kupiv. A na fb stranava sto e prodavnicava za pernicive, prolistaj po slikite imash koja cena se u prodazba kako redovna cena.
Ako ja kupish obavezno da mi kazesh impresii kako ti se sviga Da znaesh se vadi cela navlaka i si ja peres. Imash na google sliki najdi ili na youtube kako sve mozesh da si ja mestish za polozba za spienje, sedenje, polu lezenje, doenje, za bebe da ti e izmegu da si go stavash itn. Mojata e od ednata strana roze/plavo nebesno/ belo a od drugata portokalovko/belo Epten mi e fraerska hahahha Koga idev na casovite za trudnici na Gak gledav po sobite gi imaat istive pernici. I na pataloshka kaj sto idam na kontrola na Gak oddelot koga legnuvam za na eho ja stavaat pernicava. Ajde srcko ako ja kupuvash Sozdravje da si ja koristis i bebuleto so nea da si go doish i da ti si uzifka i bebe vo pernicata
Трудници се наоѓа уште во продавнициве мешана салата во тегла? Ама да не е ситно сецката многу, ја мислам неколку дена.. најдов во онаа продавницата во стадион ама мн ситно сецкана (како повеќе на зелка да беше), а јас сакам карфиол, моркови, зелен домат
Не е страшно да ти кажам и да не си купила, ќе купиш. Мајка најубаво осеќа. Ете не знам од кај, ама така мислам.
Moram da spodelam so vas kolku moze edna idna mama da e mrdnata ( maz mi sega me naprai luda ) Pred da vlezam da se banjam vikam chekaj da gi proveram 5te shamponi i gelcinja za tushiranje na Hipp shto gi kupiv za sinko. Da vidam dali navistina nepecat ochi. Ja lichno za sebe koristam Bekutan ( peche ubiva na ochi) , Jonson taka taka i Buphenot mi e super. Ali Hipp nikad ne sum koristela ama za sinko chitajki po forumive se odluchiv za ovaa kolekcija. I kako shto pishav ja kupiv vchera cela kolekcija shto postoeshe kako mrdnata I zemav edno po edno site 5 da gi probam Meshkovci vi pishuvam i se smejam kako luda hahahha.Nasapunisav facava so edniot pa otvafam oci pa se mijam, pa so drugiot sapunisam otvaram oci pa mijam i sve taka so site. Muz mi me gleda se krsti vika ne si tacna hababha. Abre vikam chuknat moram prvo na sebe da probam, begaj tamu greotka e da mu ja mislam dali go pechat ochinja ili ne . Mu vikam ako ne biva nekoe ili site ne gi biva .... utre ideme po nova kolekcija ovaa nie ke si ja koristime hahaha. Jadniot preblede ( si vika ovaa ima na kraj site mozni kolekcii da gi kupuva i probuva) i stoi kako misir i mi vika : Aj aj probuvaj pa ako nekoe zapeche i jas ke probam, ti si mi vika sumljiva moze blefirash za da dopolnish policana so kozmetika Se iznasmeav kako nikad, pa zemav posle so toa mlekata i kremite si se iznamachkav i niv da gi probam Zakluchok : utre veruvam i sve shto e od hrana i za pienje ke probuva mama Dobra vi nok meshkovci najmili i moj sovet probajte prvin na vas od kozmetikata koja ke ja kupite za bebe zashto mislam deka taka e najdobro iako muz mi me naprai mrdnata
Leleeee srckoooo epten e najubava sharava Ja iskreno sum sekad od mob i poima nemam eve tolku vreme sum na forumov, od mob neznam kako da stavam slika recimo da ja sliknam mojava pernica da ja vidis
Беше ли? Како ти е сега? Не е за игнор низок притисок во бременост ич! Кафе, кока кола, течности, најдобро вода, супа... Лимонада не - го снижува. Имав јас ваква појава, не е така наивна состојба!! и гални меше
Не сум била. Мене отсекогаш ми е низок притисокот, од кога памтам. А зошто не е убаво? Матичната ниеднаш нити ме прашала нити ми мерела притисок Инаку кафе пијам по едно сега, кока кола зеро не секој ден, кога не ми е добро само. Сега ме замисли
Не сакав да те плашам мила Ама јас неколку пати во болница со инфузии завршував поради онесвестување од нискиот притисок, ама многу ми паѓаше. А лошо е што тера на спиење, и лошо е може многу да занесе и успие. Само повеќе следи го и не плаши се