мене кога ми падана чепчето немаше крв,беше бело со жотеникаво и баш имаше лигаво беше а се почна да се случува на денешна дата околу 18ч бев до вц да мочам пошто се спремавме за на цтг и шо ке видам жива среќна и така на 21.06 во 04.40ч сабајле се роди мојата султанка eve vi da se razveselite http://vecer.mk/default.asp?ItemID=6EE8 ... 4EF81C84A9 и бај д веј во водата ставе те си лимон цеден ем ке ве освежи ем витамини
Пробај цеди лимон и портокал за мачнините. Знам како ти е и јас имав само навечев и само лимон и портокал ми помагаа.
Девојки влегувам 7 недела од бременоста.Пред една недела прокрварев гин.ми реЧе дека од сто е поставен многу ниско плодот затоа се слуЧило тоа.Е од тогас немам прокрварено ми даде да пијам утрогестан 4 пати на ден но имам золтеникав секрет и многу гадно мириса.сте имале слично искуство
Ме интересира како ги осеќавте породилните болки, јас во последните ден, два имам болки како да ме пресекува долу и не можам чекор да направам ама трае кратко и не се повторува на одредено време, не знам дали значи тоа дека ќе поче нешто да се случува
здраво девојки ај усте малку па ке поине зескиов ден уффф,, инаку како сто ви писам во осмата недела сум и сакам да ме посоветувате ,дали во текот на целиот ден мали болки ниско долу се вообицаени ве молам објаснете ми јас многу се пласам дека сум дијабетицар и се си мислам дека се болките поради тоа оказете ми какви болки се цуствуваат од 8 недела па понатаки позз
zdravo duso jas sum u osma nedela pijam utrogestan dva pati dnevno dali mozam da pijam po tri dali e stetno za bebusot.....
Незнам зошто некои гинеколози даваат да се пие утрогестанот првите три месеци кога убаво пишува и на упатството дека во првите три месеци само се користат како вагиналетки, а после третиот месец се пијат... ама како и да е, сигурно знаат повеќе од мене.
Јас знам дека не се пијат додека не помине органогенезата, значи заклучно со третиот месец, а потоа може да се пијат. Не се сеќавам која е причината, да не ширам дезинформации зашто сепак ова се медицински прашања, затоа прашај ја докторката и ќе видиш што ќе ти рече, или па прашај и некој друг гинеколог.
А зосто да ги пиес по 3.Доколку немас никакви проблеми пијај ги како сто ти рекол гинекологот.јас ради крварењето ги пијам по 4 инче ги ставав по 2.
sega se javiv na mojata doktorka so mie zaso togas koga mi rekoa da gi pijam bev kaj drug ginkolog koga mi ja utvrdija bremenosta ama doktorkata so mi ja vodi bremenosta mi kaza da stavam po tri vaginalno poradi bolkii slicno i zaponete bez seks ,,toa nikako
Денес 1ч. не можев да го качам притисокот, ај додека беше 65 се трпеше некако, ама кога падна 58/52 од матичатна по телефон, ми рече да одам веднаш во прва амбуланта и да примам инфузија. Никој никаде не сака да ме прими штом чујат дека за трудница се работи велат неможе неможе....бог да чува на сета мака и вртоглавица почнав да плачам во холот,солзи ми тргнаа, си велам од топлинава се ова се случува а никој не сака да помогне.......срам да им е на докторите, давале заклетва дека ќе помогнат на луѓе, бев бледа ко дух а никој со прст не мрднуваше. По сите одбивања не остана ништо освен дома да се вратам, на своја рака да си помогнам и да го молам господа.
Како бе никој да не ти помогне??? Никој да не сака да те прегледа и приклучи обична инфузија, да се рехидрираш малку!!! Што знам, ама баш дека си трудница би требало да се растрчаат и ангажираат повеќе околу тебе!!!! Па мислам нема ништо страшно, комплицирано ако се приклучи физиолошки раствор!!! Ццццццц е се има на веков!!!!
^еее тоа де, обична инфузија требаше, со тие витамини, б6 и го запишав уште едно на А мислам беше, во книшка имам, за да знаев што да им кажам на тие таму што ми рекла матичната. Ужас....па згора на се, не не не сме ти матични. Па што ако матичниот не ми е од тука(за Јане Сандански зборам), големо чудо. Ќе си платев колку треба и готово. Ама тие не и не. Болни луѓе, никад не сум велела ништо, ама денес сум ги колнела како ништо. Таман искочив од Јане Сандански, и баш кога поминав покрај црквата св.Илија си помислив, господе грев не ми пишувај за ваквите мисли, само дај ми сила и чедово да ми е добро. немам зборови.
Без коментар ме остави и мене, јас лани кога работев во општа ординација, кога ке ни дојдеше пациент што му е лошо, не гледавне дали е наш или др матичен има. Гедавме да помогнеме , ни доаѓаа со исекотини, колабирани...... Ги средувавме, и плаќаа приватно на крај. Меѓутоа не сме вратиле пациент. Како и да е пи сега течности, не излегувај надвор друго чаре нема. А тоа на А. - Аскорбин ( Вит Ц е) !
^ааа да, и пошто прво на итна отидов, ми вика ја не можам да те примам, ако те примамт на општа добро, ако не незнам што да ти речам, и ај тогаш не се изнервирав толку, си велам таква им е процедурата таму сигурно ќе ме примат....ама шок ме удри, ни таму не ме примија. Сепак фала на советот.