Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.846
    Допаѓања:
    13.457
    Абе имам јас ама немам ич отидено зашто не ми се оди на две места. Така ќе се збунам повеќе. И брисев правев во Систина срга во бременоста. Не сум вработена моментално, така што за породилно не ми треба.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Тогаш не ти ни треба. Нема за што да ти треба.

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.200
    Допаѓања:
    148.378
    Мора да споделам нешто со вас. Минатата година овој период бев некаде 3ти месец бремена. На пешачки стоеше до мене трудница прекрасна, со рејбанки и труднички шпихозни, беше некаде во поодмината бременост. Нешто поубаво не сум видела. Сфатив дека за жал мојата бременост најмногу ќе е летно време и не купив, ама сите вие кои ќе се пораѓате подоцна, топло ви препорачувам да земете, нема нешто пофраерско за мене. :inlove:

На Ano, Capricorn Taurus, Black girl и 2 други им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.265
    Допаѓања:
    76.319
    Ja vidov vcera, ama tajmerot bese uste eden den kako sto vidov :)
    Edit: aaaa uste 5 dodale :)

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Мамички јас правев уринокултура во понеделник и денес го пратив мм по резултати и еве го резултатот, ништо не сфаќам :(
    Правев уринокултура бидејки ме пецка долу и гинекологот ми кажа да направам.
    image-0-02-05-bd85e31bb7d6f0d97636afc68c16292de995101647de369257b6e2c24ae602ed-V-1.jpg

6. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Резултатот ти значи дека немаш никаква бактерија :)

На Seduction и kukla21 им се допаѓа ова.
  7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.035
    Допаѓања:
    40.372
    Мене ми легнаа пари пред два дена а поднесено пред три недели мислам.

На Kay Scarpetta и eli25 им се допаѓа ова.
  8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.035
    Допаѓања:
    40.372
    Само да дополнам, решение никакво не ми стигна:lol:

Мене и Димчев (Систина) и докторката што ме води уште на прв скрининг во 12+ ми кажаа со резерва пол. Работатане што тогаш половите органи уште не се оформени и они по други параметри некои гледаат. Сега во 16+ ми потврдија, се виде курето:lol:
    Инаку јас немав ни еден ден гадење и ниту еднаш не сум повратила.

Последна измена од модератор: 29 март 2017
    На podravka, karibian, Stara и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.084
    Допаѓања:
    21.766
    Ај уште едно прашање. Ми рече докторкава демек у бременост само 2 раб запамти, не кревај тешко, а другото го забораив. Ама јас па пустата не можам да одолеам некое бебенце да не го земам. Иначе друго ништо не кревам. И ова не е секој ден. Туку еве до сега 3-4 пати по малце. Али како бре да одолееш кога ти се смее и се тегне по тебе.

На podravka, karibian и Ano им се допаѓа ова.
  10. Kay Scarpetta

Kay Scarpetta Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    222
    Така ми кажаа у Фонд, прво че стигне решение на домашна адреса.
    Нека пуштат пари они, решение не ми треба ни мене :)

Можеш во било која аптека, не ти треба рецепт, јас последен пат ги земав од Еурофарм.
    Во самото упатство си пишува дека се безбедни за трудници, немај гајле.

На V.odolija и kukla21 им се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    И тука кажаа дека решение добивале, ама јас пари добив- решение не. Поарно е така, него решение да имаш, а без пари :rofl:

На Kay Scarpetta му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Фала ти за одговорот мила, се слушнав пред малку со гинекологот и ми кажа да пијам само повеќе течности, го прашав за дали да правам брисеви ми кажа не, а мене уште одвреме навреме ме пецка долу, дали може да е од настинка?
    :hug:

13. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Ако немаш проблеми со бременоста,зошто да не креваш пр.бебе? Ами ако имаш дома мало дете сигурно нема да не го креваш него заради бременоста.Значи зборувам за нормала бременост

На ss80 и Цвет88 им се допаѓа ова.
  14. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    И јас добив пари, а решение не:) не ми треба, ама со исплаќањата треба ние да им бидеме приоритетни зашто баш требаат пари, а не е едно да купиш.

На Kay Scarpetta, Ano и eli25 им се допаѓа ова.
  15. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Zdravo meshkovci :)
    Vo vrska so krevanjeto na bebe dur si trudna, eve ja vnukmi chesto sum go krevala pu pu fala bogu okey sum. Korpata so alishta den denes ja krevam za da gi ispruzam.Poznavam mnogu trudnici koj veke imaat detenca i sakale nejkele gi krevale, uspivale u race pa i nosele cela bremenost vo race. Toa se odnesuva normalno za trudnici koj nemaat problem so pataloshka bremenost t.e. serklaz, kratok cervix, nisko postaveno bebe, placenta previa i sl. Samo daj Boze da ne chuva dedo Boze site nas i nashite bebulinja vo stomak :l:
    Vo vrska so refundiranje na kleksanite. Veke 10mes kako gi koristam i na 2 mes podnesuvam za refundiranje ( taka mi e polesno). Za 1mes najkasno pari mi legnuvaat na transakciona sekad. Nekogas prvo poshtarceto mi nosi dokumentce od Fond da potpisham pa mi legnuvaat parite, a nekad se deshava nishto da ne mi stigne i oppp imam pari na smetka ;)

На ss80, Kay Scarpetta, podravka и 2 други им се допаѓа ова.
  16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.940
    Допаѓања:
    123.516
    Можно е да е кандида. Мене ми рече матичната ако те пецка многу да земам вагиналети канестен.

Леле мене ми звонеа на врата, постар човек беше, ја не отварам кога сум сама дома и на ненајавено, сигурно било поштарчето (facepalm):D А ја мислев во сандаче ќе добијам нешто. Инаку, денес маж ми носеше за нови клексани, на шалтер му рекле мора решение прво , ама толку бил ажурен колегата|(. Му рекле пари за месец дена.

17. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Denes si bevme na redovna kontrola. Ctg ne pravevme doktorkata smetashe deka nema potreba. Privremenite bolki, sechenje vo dolen del i sl. objasni deka se rezultat na bebe veke tezelo, na nekoj nerv vo tie momenti e namesteno, veke matka pochnuva da se priprema za raganje, jas sum bila mnogu sitna ( +14kg sum do sega samo, od koj sve u stomak) , mala karlica i kao samo ogromen stomak i zatoa bilo poteshko :( ;).
    Placenta e veke 2stepen zrela, plodova voda super si e, cervix okey dolzina, a bebule 36+3 e 2970kg :inlove:. Zakazavme naredna sreda pak da se vidime i 38ma nedela ke bide carskiot :$ Tochen den ke znaeme naredna sreda i Zdravje Bozeeee za Veligden ke sme so sinko domche i ke si se gushkameeeee :hug: Iskreno ushte sum kako vo son i ne sum svesna deka veke dojde denot koga ke go izgushkam i izbacuvam po toa facule buckasto :rofl:
    Edit da napraam : Pred nekoj den se zboreshe za strii. Genetikata igra najgolema uloga. Majkami so mene i sestrami bila so nad +30kg i eve ja nema niedna strija. Sestrami lani beshe +20 ni ona nema. Eve me i mene nemam niedna strija. I molam Boga samo da ne se pojavat otposle zashto znam deka i toa mozelo taka prochitav na forumov :( Ali i da se pojavi sepak ke e ubav spomen i ke si gi sakam :)

Последна измена: 29 март 2017
    На makedonkamak, Stara, manako1 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Ne ostavaat vo sanduche, samo lichno mora da se predade i da se potpishe priemnikot. Za da si se dostavi vo Fond deka e vracheno i potpishano dokumentcheto. Dokumentcheto e ustvari list na koj ima kolku kleksani se podneseni, kolku koshtaat, kolku refundira Fond i drn drn. Potpishuvash i toa e toa. Za nepolni 2 nedeli od toa odma legnuvaat pari na smetka. Kako shto kazav ete ednash ili dva pati samo ne mi donese postarcheto dokumentce ali pari mi legnaa na smetka ;) Verno drugarche sum im so kleksanive u Fond so godini hahahha bashka sega im stoi tamu deka i posle poragaj ushte 6 nedeli najmalce ke gi druzam ;)

На Ano и eli25 им се допаѓа ова.
  19. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    И јас на тоа помислив, но обично сум имала и чешање и мн. исцедок со специфичен мирис кога сум имала кандида, а сега само тоа и не е нон стоп, туку на моменти, како печење/ жежење...
    На моменти и како бебето да го осеќам мн. ниско и ептен долу кај матката како штрекања. Незнам дали има тоа врска со тоа, но еве сега ми се случува во 17та недела, а од утре сум 18та, не верувам дека бебчо притиска, мислам дека е рано... незнам што да мислам. Во 17+0 кога бев на преглед се беше добро :|

20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.940
    Допаѓања:
    123.516
    Мене почна да ме пецка откако почнав утрогестанот да го ставам. Два пати вагинално, а и често мокриме, иритира и тоалетната хартија , штом се е во ред, не се секирај, ете немаш бактерија, пиј чај од брусница и не задржувај кога ти се оди до вц, така се множат бактериите.

На kukla21 и Seduction им се допаѓа ова.