Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Sandrichka 89

Sandrichka 89 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    хахахаха и јас истото го помислив ...викам биваше ли се да ни се погоди исто,ама ете има сличности помегу одредени мајки...ние очигледно не сме слични туку сме премногу слични :D Ама и нашиве мажиња во стомак се бунтовни се гледа...осеќам дека бурно и забавно ќе ни биде со нив :lol: Ајде да се смириме додека е време,зашто ако вака продолжиме 38 недела тешко дека ке ја дочекаме...нека седат мирни до 38 и нека не искачаат,после тоа кога сака нека алармира и ние ќе си бидеме спремни за пат накај болница :D :D Ајде после ќе кажеш како си помина на преглед... :l:

Супеееееер...значи дефинитивно до 38ма недела ќе си дочекаш хехе...набргу ќе си бидеш со бебушко во раце ... :hug: :hug:

Последна измена од модератор: 29 март 2017
    На sofi2107 и kukla21 им се допаѓа ова.
  2. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Нема гајле ако земеш бебенце. Малава (3 год) 16-17 кг има па колку и да се вардам или пазам пам неколку пати во денот ја кревам. Дали во креветче, хранилка...
    Треба да се вардиме, но да не се стресуваме секогаш когае кренеме нешто потешко (секако ако се е во ред со бременоста).

3. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    ;) Sigurno do 38ma nashive sinkovci ke ne boksuvaat vo stomak :) Pa kako pochna vo sve da se sovpagame ako ne se porodime u ist den, togash jas ke te prechekam ke ti chuvam krevet hahahha. Jas za svaki sluchaj veke torbica za mene i za sinko spremiv i si sedat taka :) Edvaj chekam da go zgmecham od ljubov :hug:

Последна измена од модератор: 30 март 2017
    На Sandrichka 89 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Mene mi otvori maticnata i si zapisuva za sekoj pregled pritisok i tezina i sto ima videno na pregledot,isto i od skrininzite gi zapisuva merkite.

5. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Devojki jas preska prokrvavev i toa ubava svetla crvena krv :(
    Vednas otidov na klinika dvete bebinja se dobro mrdaa gi vidov na exo. me bocnaa so progesteronska in. i mi stavija krinone gel. krvarenjeto mi dopre i zaminav doma. po pat nemav nisto. samo sto dojdov doma eve pak pocnav da krvaram crvena krv. lezam ama mi tece :( ne mozam pak da odam nema koj da mi ja cuva malata. Sto da pravam??? Poludev

6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Поповиќ да го побараш да ти даде совет?

7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.035
    Допаѓања:
    40.372

Душо можам да замислам што се ти се врти во глава зошто истото го преживував.
    Ако неможеш да излегуваш легни дома и поткрени ги нозете на перница и опушти се малку.
    Единствен совет што го добив од докторката што ми ја води бременоста сега, кога и ја раскажав мојата случка беше, да не се паничам и да не мислам на најлошо веднаш.
    Ако не ти се смирува, а те фаќа паника и неможеш да се смириш можеби е подобро да одиш и да побараш да те хоспитализираат иако мислам дека неможат ништо повеќе да направат освен што ќе ти ја следат состојбата.
    Те :hug:

На Capricorn Taurus, iki26 и sofi2107 им се допаѓа ова.
  8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.846
    Допаѓања:
    13.457
    Штом се добро бебињата, си видела и на ехо, не се плаши, иако знам дека не си мирна сега. Одмарај, лежи, станувај само за во тоалет. Со лесно.

На Capricorn Taurus, iki26 и sofi2107 им се допаѓа ова.
  9. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Kako shto ti kaza i @Ano istoto i jas ti go kazuvam. Mnogu chesto vo Ivf bremenostite se deshava da se ima krvarenje ili mal iscedok od vreme na vreme. Imav i jas do 12ta nedela. Se vide na eho deka e zaostanata krv i hematomche. Bash se gledashe zamaglen del, koj mi go pokazaa na ekrancheto i objasnija deka dodeka ne se iscedi sve toa ke imam krvarenje. Si bev na terapijata Depo za priventiva do 16-17ta nedela ( ne pamtam da ne lazam) i utrogestan poleka namaluvavme od 3×3 do 1 na den i mi gi prekinaa i niv. Ne da bev vo panika sekade misli mi idea i znam kako ti e. Edinstveno sto ke ti prenesam e sto mi kazaa i mene site 3jca ginekolozi shto me vodea... citiram : Ne panichi, misli pozitivno i sve ke e super. Ima zeni 9 meseci krvarat pa ragaat zivi, zdravi bebinja. Ima zeni bukvalno po noze im se sliva krv pa ene gi majki. Sve dodeka krvarenjeto ne e proprateno so jaki bolki vo kichma i bolki neizdrzlivi od koj poluduvash....ne e nishto strashno. E ova mi beshe kazano. Verivaj deka veke posle 2-3tiot pat ne ni obrakav paznja koga ke videv krv. Si zacrtav vo glava deka sve ke e super i si planirav i vizuelizirav kako si go ragam, krstvka si pravime, si se guskame itn. I eve me srcko za brgu navistina ke si go gushkam sinko Zdravje Boze da si e sve super. Druga najbitna rabota e shto ete si gi videla na eho super si se bebulinjata si igraat se druzat :inlove:. Ako ne te faka mesto ( a znam deka si haos i psihicki dzabe e sve sto ke ti kazeme) najdi javise na nekoj da dojde da ja prichuva malata i idi pak odma na Dezuren na Gak i smiri si ja dushata vidi gi pak. Eve ako nema koj da ti ja chuva malata ako si od Sk eve iako ne te poznavam ke dojdam jas ke ti ja chuvam ako nema koj ili donesija kaj mene :hug: Seriozna sum so chuvanjevo i vnukmi go chuvam preku den :nod:

На Natasa. P, Paka, podravka и 9 други им се допаѓа ова.
  10. pink95

pink95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.352
    Cestitki na site novi mami so lesno da si ja iznosite bremenosta i so lesno na tie sho se pri kraj :)

На Sandrichka 89, ada21, orhideea и 5 други им се допаѓа ова.
  11. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Zenski me zadrzaa vo Sistina uste vcera vecer. Poblisku mi bese i tamu otidov. Mi dadoa edna infuzija i uste eden crinone gel. Ce go cekam Popovic posle 9 ce dojde i da vidime sto ponatamu. Seuste imam krvarenje svetlo crveno no pomalku.
    Ne me vidoa na exo vcera vednas pocnav da lezam. Aman vise stresovi samo.
    Fala vi mnogu na sovetite, smiruvacki mi deluvate.

На podravka, Ano, sofi2107 и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Не се секирај мила, се ќе биде во ред. :hug: Бременост, друго стање, чудна, убава, тешка, смешна, секој ден е нешто ново. Ти кажаа членките што имале такво искуство, биди мирна се случуваат такви работи. Знам, лесно е да кажеш, но ние ќе ти кажуваме а ти направи, биди смирена :nod: Ти посакувам брзо враќање дома :*

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Odmaral, lezi I obidi se da bides pozitivna, bebinjata ke si bidat dobri :hug:

На Ano и Capricorn Taurus им се допаѓа ова.
  14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.939
    Допаѓања:
    123.516
    Во сигурни раце си, гали меше и викај си дека се ќе биде добро :hug::hug::hug:

15. Lea_85

Lea_85 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    206
    Добар ден мешиња :)
    Дали некоја од Вас пие VITAMIN D3
    Пишува дека за време на бременоста е неопходен како за мајката така и за бебето кое се развива во мајчината утроба па се до и по неговото раѓање. Витаминот Д3 е непходен во овој период на животот на мајката и бебето за бременост без компликации, здраво, полно износено бебе и развиен имун систем кај новороденчето.
    Баш ќе го прашам докторов дали може да ги зимам.

16. pikacu87

pikacu87 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    148
    Mene lekarot osven pre mama onie duo ne mi dade nisto da pijam plus. Jas go prashuvav za spirulina, bidejki nemam enegrija a imam dosta iscrpuvacka rabota, pa da mozam nekako da se sozemam. Ne mi dozvoli, jas na svoja raka pokraj pre mama si pijam i magnezium, vitamin c i plus 10mg cink :) se nadevam deka ne gresham mnogu :)

17. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.166
    Допаѓања:
    17.679
    Мисли позитивно само и се ќе биде во ред. Ете скоро секоја бременост е проследена се крвавици, прокрварувања па живи здрави бебиња се раѓаат. :*

18. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.035
    Допаѓања:
    40.372
    Истото и јас го размислував зошто како тебе читав. Баш сега на контрола ја прашав и докторката и ме посоветува да земам само пренатални кои содржат мала доза на d3. Според неа за да се зема поголема доза евентуално треба да се испита нивото зошто со него можело да се предозира (организмот не исфрлал вишок од него како други суплементи).
    Ако прашаш баш пиши што ти кажале зошто и мене ме интересира ова.

На Lea_85 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.166
    Допаѓања:
    17.679
    Девојчиња, вие што сте користеле боледување, може да ми кажете колку лесно дават мислење за боледување во гак?
    Јас реално немам компликации, туку проблеми на работа во форма на притисок од газдата . На неколку пати од нервоза имав јаки болки во стомакот и покачен притисок(што за мене со постојан низок притисок е релативно тешко за поднесување). Очигледно намерата му е да сум постојано на боледување и да не сум му на товар...
    Исто така еднаш отидов кај матичната со такви болки и нејзина препорака е да терам со боледувања за да се заштитам од таквата околина.

Последна измена: 30 март 2017
    На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ressana

Ressana Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    308
    @Lea_85 jas ispitav vitamin D i rezultatot mi izleze inssuficient pa zatoa Prof. Koco mi prepisa vitamin D i K po edno na den. Inaku pijam i Elevit vitamini za bremenost kade istotaka ima mala doza na vitamin D3. Obidi se da pomines poveqe vreme nadvor na sonce, vitaminot D se sozdava po priroden pat vo coveckoto telo, koga toa e izlozeno na sonce....

Последна измена: 30 март 2017
    На Lea_85 му/ѝ се допаѓа ова.