Со полна 21 се влегува во 6ти или со полни 22? Според табелава со полни 21. А како сите месеци по 4 недели, а 6ти,8ми и 9ти со 5 недели не ми е јасно баш
па уште од 6 месец бременост не можев да јадам па лежев на гинекологија и со инфузии ме средија.е сега пошто ме породија 36+1 до крај на бременоста некако поткаснував ама мислев дека е од тежината и од притисокот на бебињата пошо високо ги носев. ама од кога се породив наместо да сум поарна јас уште полошо супа јадев и ја повратив.сите креваат раменици појма немаат што ми е, со сила ме тераат да јадам а јас што ќе каснам повраќам и немам сила децава да си ги кренам.примав инфузии со терапија за желудник ама не може цело време мора и да јадам.па сега примам само инекции за жеелудник.на крај една медицинска сестра која со сопругот била во скопје на трансфузиологија кај некој постар доктор не знам кој (ми рече околу 60 години) им препишал терапија клексан и неколку пати им напоменал апчињата за желудник да не ги заборава.тка сфатив дека единствено решение за мојава мака било тоа. сега се крепиме ќе видиме како ќе сум не се жалам дека се две се е шема ако добро се организира на сите ви посакувам лесен порагај.јас од раната немам мака а мислев многу ќе заглавам ама ете желудников ме среди. кисс до сите
Јас имав исто многу мачнини... одвратни... И додека ми беше лошо еутироксот го пиев во зори. Значи првото будење (а се будев често како и цела бременост) си се напивав еутирокс. За кога ќе станам да поминал тој критичен 1 саат и да можам одма нешто да се напијам, да каснам овошје или било што... И јас со водата имав проблем, со многу малку го пиев апчето. Ќе помине се не се секирај...
Бевме на преглед, баткото мирен не правеше егзибиции Пораснал и закажавме за 2 скрининг. Не му кажав на мм, ама ја си го завикав со име Кога сме сами , така му се обраќам. Докторот вика немој па ти само да лежиш, мора и да се движиш, и едвај ко да чекав , си се подновив со нешто, испазарував во маркет и шо треба и шо не треба, бев во слаткарница и на пазар И убаво ми дојде, покрај сета нервоза од работа зошто мислеа дека ќе почнам и ме напнаа три дена со глупости . За клексаните се јавив немаат абер за исплата да сум се обратела кај некој Шукри он бил одговорен уште ми биле во обработка. Мешковци како го осеќате бебушко, секој ден или различно? Јас сум 19 + 4 и овие 3 ден по малку мрднува , нежно а претходно појако го осеќав. Докторот вика рано е, после 22,24 недела . Кај вас како е? Некаде читав дека бебињата спијат во матката 16 часа.
. Исто и кај мене. Почнав ептен да га чуствувам, после се стиши. Еве го овие два дена е ептен активно. Дури и стомакот почна малку да подрипнува. Не треба да се замараме толку со тоа. За на работа ич да не му ја думаш. Никако нема да им угодиш, а и нема никој фала да ти каже ако се замараш. Од искуство.
Otvaram eve dva dena i sve ispomeshano, zachuvana strana kaj sum prochitala posleden post i oppp me vraka nazad 2 strani. Sum prochitala nekoj post sum se fatila za rab. Se vrakam da odgovoram postot go nema. Temava si funkcionirashe toppppp do pred nekoj den. Ova i nervoza stvara. Pa Trudnicki muabeti e i se pravat sekakvi muabeti i se postavuvaat prasanja povrzani so bremenost. Apeliram koj se mesha i prefrluva postovi neka prestane zbunka napravi totalna vo temava. I kraj kraja ako se odgovara na dve chlenki poedinechno toa treba da si stoi vo dva posebni posta nema potreva da e eden. Koe beshe tvoeto prashanje? Jas navistina ne sum ni prochitala nit videla. Pozdrav meshkovciiiii
Jas lichno bev na pochetok na bremenosta i nosot uzasss. Zatnat i nemozev na raat da spijam i go koristev inhalatorot ( onoj neli forma na labelo so mentol) mene mi pomagashe. Mada posle ispadna deka zatnat nos e neshto povrzan so bremenosta eve 9mes e skoro isto. I kaj sestra mi i drugarki so ista maka so zatnat nos bile cela skoro bremenost.
Мислењата се преместуваат во соодветните теми. Оваа тема е за секојдневни муабети. А за одреден совет за кој веќе постои тема , ве замолуваме да го поставувате во таа тема.
Може ако станам 4,5 да го испијам значи? Станувам за мокрење тогаш... Легнувам накај 10,11... последно јадам 7,8,9...
Еве ти го најдов прашањето И да си вработена и да не идеш кај матичниот можеш да си отвориш боледување да знаеш. Од искуство ти кажувам мое и на мои другарки. Сигурно кај матичниот барем 2-3 пати си била за упат во тек на бременоста и тоа е доволно да те има во систем кај нејзе. Ова ќе ти го потврди и матичниот и секоја трудница која бременост водела на приватно, и отворила боледување. Како што лажав довочно е само упат да си била кај матичен да ти даде или потврди за клексани доколку се примаат.
Па ова се секојдневни муабети на трудници.Исто како во темата 40 плус.Си има теми за се ама и во таа тема се дискутира за се.И ништо не е оф топик. Ако е така и во бременост има теми за се, овде ќе треба само добро утро добар ден да пишуваме.
Едина тема активна е оваа за трудници. И дали мислиш дека доколку во моментот еве сме нахмалце 20 трудници кој се дружиме со месеци и функциониравме супер до сега, треба од сега да се бараме по теми за да се советуваме, подржуваме и дружиме. Ништо лично, но дали си трудна би сакала да знам? Ако си трудница ќе сфатеше што сакаме да кажеме. Ниедна нема намера на 5 различни теми секојдневно да отвара по 10 пати. Овде функциониравме многу убаво до пред некој ден. А дојде момент бидејќи се направи хаос да почнеме по приватни пораки да кумуницираме. Темава е труднички муабети и да образложам : труднички муабети се муабети поврзани со све цо врска со бременоста, се збори за килажа, исцедок, болки, кивнала или прднала, како поминала на скрининг, на преглед, крвна слика и тн. Значи дај оставете ја темава да функционира како што функционираше 2820 страни.
Ако се пишува цело време во една тема, зошто постојат другите теми? Вака во една тема не е прегледно ништо. Некој ако бара совет за некој проблем, може да го најде во соодветната тема, а вака нема прегледност. Треба да се среди малку форумот. Кога ке почнат сите проблеми да се пишуваат во соодветните теми , ке станат и тие активни, а не само една тема.
Тогаш предложи во оваа тема што да се пишува ? И зошто постоела до сега? До вчера се прашувало и одговарало за се и очигледно добро функционирало, сега ќе се средува форумот и ќе се бара која е најсоодветна тема за едно обично прашање.
Аманннн кај се пола постови од вчера па и денес? Дај прекинете да ни ја реметите темава супер функционираме со месеци. Нервоза стварате кај нас трудници што сме при крај. Немаме намера да се бркаме по теми ние кој си се дружиме секојдбевно и уживаме во муабетиве без разлика за што и да се. За 2 дена изреметивте све. Ако сте трудници ке разберевте. И престанете да ни бришете постови и префрлате нема смислаааааа. Труднички муабети е темава. Доколку е трудна некоја од вас што бришете и префрлате ќе разбереме и ќе не сватефте што е револтот, доколку не сте тогаш не ни се мешајте стварате тензија која не ни е потребна во бременоста. Оставете бе супер функционираме. Бидете активни таму кај што сте компетентни. Лично јас немам новороденче, немам, немам мака со коса, со сува кожа, свекрва итн и не ни влагам нит коментирам на тие теми. Зашто не сум компетентна нит пак се разбирам од тие дискусии што се прават таму. Затоа ако не сте трудни остајте не нас трудници да си функционираме убаво како и до пред некој ден. Ништо лично нит сакам да навредам било која членка. Но, не ни е забавно овие денови по приватни пораки да дискутираме зашто овде неможеме, зашто на некој му текна дека треба да ни изремети све. Ако ова продолжи вака еве мешковци јас ќе це поздравам и веќе не пишувам нит ја отварам темава. Ќе си продолжиме со пп како последниве 2 дена. Поздравче од мене мешковци најмили и со лесно на ситеееее и да си имате најубава бременост, најубави живи, здрави бебулиња да си гушкате Со неколку од вас се знаеме и лично и од фб што значи кога ќе се роди синко за најкасно 10дена ќе ви пише некоја да се пофали во мое име hug:
Па тогаш нека се укинат ваквите општи теми. И во други општи теми се дискутира за работи што можат да се дискутираат во соодветни теми. Ако е така, тогаш во темата смееме само здраво , добри сте, добри сме. Не е во ред после толку изнапишани страни сега да има нови правила
Поставив прашање и не добив одговор. Дали си трудница? Зашто во темава те немам никогаш сретнато. Сигурно си и доста помлада. Јас сум 37г и да ти објаснам дека во животниот век на човекот има најмалце 100000 различни теми на кој се дискутира. Па ајде нека има 100000 теми на форумов. Пак ќе пофторам за да бидам разбрана попросто..... Труднички муабети се муабети поврзани со бременоста. Ако сака некоја да чита за спонтан, изгубено бебе, крварење и сл ќе си иде на тие теми. Овде се зборело 2820 страни за сва и свашта од прднување, каква е столицата во бременоста, подмочување и дрн дрн. И тоа се муабети за трудници и доколку ниедна од вас не е компетентна нит е трудна неможе нит да разбере нит да сфати. Затоа остај те бе си функциониравмееееее супер бре. За 2 дена изреметивте све и ни створивте нервоза. Имајте бре осет овде се некој со ризична бременост и некој сме неколку дена пред пораѓај ај не не реметете остајте не да уживаме у бременоста. И баш ни е прегледно све овде и супер.