Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Одговорно тврдам зашто повеќе од 1г сум на Транфузиологија на контрола нонстоп идам. Нема споредба Хемолаб со Трансфузиологија која ја има цела апаратура, сите ординации и клиники таму пракаат за испитување. Па од Чаир праќаат епрувети за испитување на Трансфузиологија. Зашто што се десило?

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Не бев подналутена воопшто.Само не беше фер од ваша страна таквиот однос.Прва бременост после 10год,5ивф,и уштр многу проблеми.Моите грижи и страв не требаше да ги имам според вас и да ми е баш гајле.Сум претерувала.За да отпосле секоја нова која дојде овде исто со страв и по 5 пати пишење едно исто биде разбрана.И многу јасно ми ставивте на знаење да одам во прво тромесечје.Но ок е нема проблем не сфакам ништо лично сепак е форум и сите имаме право на барање совети,давање итн

Онака сум мила,ко шо знаеш.Сега нов проблем.И ке се справувам со него.Само да биде ок бебето

Исто ми се деси и мене сега.Понеделник испитав тироидnа преку крв кај матичен општ.Излезе скоро 15.Проверив во приватма лабараторија излезе 20.А беа сигурни дека грешка е првиот резултат.Вчера бев во Ск во Тиреодијагностика таму излезе 10.На кој да верувам незнам ни јас.Ми дадоа еутирокс,и сим имала чвор од 9мм на тироидната.Да ја следам ако расте ке мора да се отстранува.Така да сите лабаратории различни резултати

Последна измена од модератор: 31 март 2017
    На ocicka2014, sofi2107 и mariz им се допаѓа ова.
  3. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Не паничи све ќе се среди. Трансфузиологија имаат најмиродавни резултати. Не паничи зашто од стрес крвотокот и притисокот ќе го изреметиш. Со клексаните одма све ќе се среди немај гајле. Ќе идеш на Трансфузиологија во вторник после 16ч и ќе ја бараш Елена Петкович. Ќе речеш на шалтер као Се чув телефонски ми рече одма да дојдам. Во пп пиши ми ќе се договориме јас ќе и се јавам и ќе се претставиш во мое име и сце ќе средите немај гајле.

Си зема многу при срце, никоја бемавме лоша намера таман работа. Па сите сме исплашени и со стравови. Ја еве ќе се породам и не се изнауживав во бременоста од тие стравови пусти. Кој се нормални после толку години чекање дете. Ама сега ми е криво што не уживав максимално во цела бременост од тој пусти страф. Затоа повеќето те каравме кој го поминавме тоа, нејќевме и нејќеме да ти е криво како на нас зашто све че си е супер и треба да се ужива 9мес. Јасно дека е лесно да се каже истото и јас го мислев кога ќе ме караа. Али дај да ја затвориме таа случка и да продолжиме само со убавини и да ни е на сите убаво :)

Иди си на Трансфузиологија. Цела Мк праќаат таму епрувети за испитување не се будали. Башка се стручњаци Трансфузиолози што работат таму. Нели минатиот месец пишав што ми се деси поске толку месеци, секој месец у Авицена испитување крвна слика, мокрача и уринокултура за прв пат ме извадија од памет. Али не сугерирам сепак најубаво ти си знаеш што ќе одлучиш. :*

Последна измена од модератор: 31 март 2017
    На Ano, podravka, Libra88 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. mikimaus123

mikimaus123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Мешињa кaкo сте.имaм упaт зa прoверкa нa крвнa сликa, нa 10 мaрт ми е дaден.е сегa дaли дo 10 aприл ми вaжи или дo утре?т.е дo крaј нa месец?дa знaм дaли утре дa oдaм или имaм уште време :) пoзз

5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.263
    Допаѓања:
    76.317
    Месец од датумот на издавање, значи до 10ти Април :)

На sofi2107 и mikimaus123 им се допаѓа ова.
  6. mikimaus123

mikimaus123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Фaлa милa :*

7. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Те читав во прво тромесечие вчера. Ама го чував внук ми и навака натака те заборавив да ти пишам. Кога ќе идеш накај Ск, глеј да е понеделник или вторник. Ќе ми пишеш и ќе ти договорам со другарками она е еднокринолог на еднокринологија. Она ме води неколку години со микроаденомов и пролактиномијата. Ме води цела бременост и благодарение и на неа се фати ивф и синко ќе си го родам жив и здрав Дај Боже. Ја бромергон пиев во 34та недела го прекинавме по нејзина иницијатива, да ги слушав другиве доктори како и претходните ивф немаше да стигнам до тука ;)

Последна измена: 31 март 2017
    На Ano и stevemila им се допаѓа ова.
  8. Sandrichka 89

Sandrichka 89 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Тој боксува кај мене непрекинато веќе секој ден се повеќе и повеќе..прави акробации, салто...се по ред хахаха :rofl: И да ми чуваш кревет, да знаеш кај и да е ќе дојдам..истото ако избрзам и јас за тебе ќе ти причувам место хехе... Остааај ..едвај го чекам,скоро секоја вечер си го сонувам...го чекам да излезе да го штипнам по тоа газенцето :lol: :lol:

На Seduction, Ano, sofi2107 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.755
    Добар ден мешковци, како сте?
    Пред некој ден овде пишувавме за нискиот притисок, па после тоа цел ден ме болеше глава и се чувствував никакво, измерив притисок, 90 со 60, па едно кафе се напив и газиран сок, па се вратив во нормала. Почнав да пијам турско кафе, не ми се гаде од него, дури и повкусно ми е сега. Се уште имам мачнини сабајле, многу поретко, ама се зависи од тоа што сум јадела претходниот ден. Инаку, нешто ми се вртка во главата да постам последната недела пред Велигден, ама во ваква состојба, па и како што сум си стрвна, си велам не, не сакам да грешам душа. Ајде некој нареден пат.

На Ano, Вереничка, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Mamicki, vi se pojavuvaat li kako ispukani kapilari na meseto ?

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.263
    Допаѓања:
    76.317
    Јас имав веќе во 9ти, имав некоја вена, капилар што и да е незнам... лилакова и дури како испакната до папокот, после пораѓај не ја снема и еве сеуште си ја имам... дури вака на допир се осеќа... Друго се беше стрии мислам, црвени ситни, крупни, еден куп.

12. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Meskovci zdravo! Mnogu nesta se slucile od vcera do denes :) Temava mnogu si ja sakam i mn me raduva, se nadevam promenite za koi nitu jas ne sum, nema da ne rasteraat.
    Oficijalno da kazam i na race perev vo bremenost :D ama ne be, sinko za mene zalepen ne mrda, valjda ne e uste spremen da se zapoznae so svetot :)
    Lele bre edvaj cekam da go guskam! Ke si go vrzam za mene na gradi da mi spie den i nokj, nema da se pomrdnam! Edvaj cekam veke, nestrpliva sum mnogu!
    Denes si setnavme malku, pazarevme, sladoled si kasnavme, kafence i doma. Od setanje po sonce, boja fativ, deteto crna majka ke si vidi :D
    Ve :hug:me silno!

На manako1, Pinky97, Sandrichka 89 и 14 други им се допаѓа ова.
  13. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Ne be duso, ova kako sitni ispukani kapilari izgleda, si mislev dali moze od sto se tegni kozata nesto da e.. A strii seuste nemam zabelezano.

14. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Мене ми се направија мн. испукани капилари, насекаде, но на деколтето премногу.

На Natasa. P и stevemila им се допаѓа ова.
  15. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Mene mi se vrati krkorenjeto na stomakot.Go imav ova posle transfer.Od pozitiven test mi se smiri.Veke dva dena imam pak.Normalno e?

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Normalno e, organi se pomestuvaat, crevata pobavno funkcioniraat, zavisi i koja hrana e konzumirana. Vo globala sve e normalno u bremenost, a za nas e nenormalno zashto za prv pat go dozivuvame. Krkorenje eve i den denes imam i toa od leva strana i mnogu mi e smeshno nekad, jas se zezam vikam sinko mi prtka hahhaa

На Mari* и stevemila им се допаѓа ова.
  17. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Hahhaa bas ko prdenje e.Cudno mi e deka prestana pa sega dva tri dena pak.Tuku da te prasam prv skrining kaj pravese,moze sum prasala ama nemam pamet veke(facepalm).Jas kazav na Trajkovski deka ke praam tamu

18. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Sakav kaj niv, no Tanja mi kaza nemam potreba da davam tolku pari da si napravam kaj maticnata ( mada razlikata u cena bese ni 1500den razlika). So tie 1500d razlika go kupiv prvoto kompletche za sinko ;) Deka sepak ona me gleda sekogash detalno i kao : aj kolku da imash izvestaj napraj kaj maticnata. Ja cela bremenost ja sledam vo Newborn. Sekoja kontrola e detalna kako i skrining koga pravev.Kaj maticna idam za upati, potvrdi za kleksani i 2ta skrininza gi napraviv kaj nea za da imam izvestaj, evidencija koja ke ja dostavam kaj sto ke me poragaat. Kao redot da go pominam. Taka da tvoj izbor e kaj ke napravis, veruvam deka dokolku Vlatko ti ja vodi bremenosta do kraj, on sekad detalno i ubavo sve gleda ( i kaj nego nekad idam koga Tanja ne mi e tamu). Napraj si kaj maticnata 1viot skrining i uzivaj. Najbitni se onie kontroli posle 20ta nedela koga bebe e oformeno celosno i se gledaat detalno bubrezinja, mozoche, prstinja na race i nodzinja i sve od organi.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  19. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Vlatko isto mi kaza da pravam na drzavno za da ne plakam kaj niv.Ama odluciv kaj niv poso na maticniot ehoto e od prvata svetska vojna so vika maz mi.Golemina na tablet:worried:.Ic ne mi e za pari da stedam.Nie kolku pari izdadovme sega za bebeto ke stedime.A na drzavno da odam na klinika mi treba upat tuka od Str mizerni se ovie mnogu.Pa cekanje tamu maltreriranje.A taka ke si odam tamu vo New Born, mirno bez cekanja i ke se zavrsi rabota.Denes sum10+1.Treba nakaj 16,17.Veligden e .Ke se slusnam so Dr dali pred ili posle praznikot da odam.Edvaj cekam:inlove:.Ti pustaat i 4d taka?Ke go vidime ubavo?Vo boja?

20. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Hahahhaa i ja ne bi idela kaj takov shto ima eho od 1vi svetski rat hahaha. Mojata maticna e epten poznata i nema kpj ne ja znae od Newborn, Sistina pa i Klinika. Ima epten top aparatura i solenki ceni. Ama si ostanav so Tanja zashto nekako imam pogolema doverba i ja obozavam zenata. Sepak ona i Vlatko mi ja sredija i mi dogovorija i za poragajov i doktorkata za poragaj oni mi ja preporacaa i mi ja dogovorija. Gi obozavam i dvajcata. Jas iskreno na Klinika t.e. na Gak nikad ne bi otishla da se maltretiram po hodnici i nervoza za edno eho koe koshta kaj matichen 500den, a na privatno 1500d. Sepak se davaat na 4-5 nedeli i sekoja moze da si gi dozvoli.
    Kako shto ti kazav matichnava mi ima top oprema. I 3d i 4d pustase i 1h gledavme. I odma i pol mi kaza. Oni mi zemaa krv za priskata i oni si nosat na Gak. I slikichki moze 5 mi dade od skriningot ;) Sve ubavo ke vidite epten e zabavno. Ama pozabavno i pointeresno e posle 17ta nedela koga e veke golemo covece i se gleda i facule, uste, nose, prstinjata itn. I ednash mislam pishav ovde..... jas uste od prvo eho od koga otidovme pa se do den denes, jas snimam so mob. I si napraiv folder vo laptopot i tamu gi skladiram site snimki i sliki od eho. Pa zdravje Boze na sinko koga ke porasne ke mu gi dadam na Cd za uspomen ;) :*

На podravka, LanaDelR, *Mila24* и 2 други им се допаѓа ова.