Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Pa da beluzlav e pretezno,mozebi napati i zoltenikav,ama si velam da ne e od urinata izmesano koga se brisam.Za sekojdnevnite cuv deka ne se preporacuvale da se koristat oti bile podloga za stvaranje infekcii.Jas si gi menuvam gakickite cim osetam nesto vlazno tamu dole.

2. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Таман е за секојдневните, но како одминува времето се слуува наеднаш да ти потече водичка па како измочкана да си. Што е тоа е...

3. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Инфламација ти е повторување на некоја инфекција, но ако немаш ништо друго заокружено освен ова, значи дека е се во ред. Без грижа и јас така се извадив од памет еднаш, па ми тоа ми го кажаа.

е фала меу на одговорот да знаеш и јас се изадив од памет ама неи нема ништо друго заокрузено не се плашам тогаш само ми рече гинекологот после 1месец да земиме пак пап тест да видиме дали ке го има и тогаш ама јас гледам на последните 3 теста стално е присутна таа инфламација

4. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    и мене ми се случува таков исцедок бел секогаш и јас користам секојдневни ама и почесто си ги менувам и гакичките така да верувам не е ништо страшно ;)
    И јас имам такви болки во кичмата, главата како вроглавици, а сега почесто и стомакот ама се тудам да издржам морам :) мора да бидеме и малку позитивни нормално :lol:

5. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    и мене ми рекоа дека не биле добри секојдневните влошки, и јас воопшто не ги користев, искрено првите месеци верувајте сменував гаки по 10 пати во денот, затоа што нонстоп бев во вц ,многу ми се мочкаше, а кога ке ги извадев од перална ги сушев надвор на рати зш ако ги ставев наеднаш цела жица ми ја факаа :lol:

На katalina му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Ајде уште малку ке издржиме , мене бебушка почна да ме буди и кога мрда ми е многу убаво кога ке ја ставам раката како да ме гали преубаво е чуството... :) :) :)
    Ајде за убаво е па што и да е ке помине мене ужасно многу ме боли кичмата ама ке издржиме
    Се за нашите најмилли и најмалечки сонценца :)

На TeaB му/ѝ се допаѓа ова.
  7. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Женски како сте??
    Ние сме ок, јас лежам по цел ден, ептен малку се движам низ дома, колку да не сум без ич, имам страшни болки во колковите преку ноќ.
    Уник ти вака по напредна од мене, сакам да те прашам како стоиш со болките во зглобовите, колкови ,препуни .....????

Денес се мислев да одам крв да проверам но дефинитивно ќе почекам уште недела -две, некако не ми е ич паметото таму моментално.
    Психата мислам дека ме убива, по цели денови сум со мисла да издржиме уште некоја недела, да помине се како што треба :( Некако на крај најмачно станува, иако се надевав дека последните недели ќе се изнауживам сепак се излажав.
    Ме загрижува и фактот што до 34н само во ГАК пораѓаат , а никако не би сакала таму да завршиме, затоа се молам да се издржи барем уште 5-6недели, секоја недела + ни е дбредојдена.
    Стопирав се во врска со припремите за бебушко, што треба уште маж ми ќе докупи ,здравје Боже кога ќе дојде време.
    За мене, односно торбицата за во болница искрено и не размислувам, а не пак да ја спремам. Некако ми одмили се.
    И покрај тоа што знам дека треба да завземам позитивен став, да се “наоружам“ со позитивни мисли, многу тешко ми оди, никако да добијам инспирација за такво нешто. :worried:

Можеби и хормоните си го прават своето, но денес дефинитивно сум премногу песимистички “расположена“. Само колку и да ми е мака, пред маж ми никако не покажувам, знам дека ме осеќа , па малку да му олеснам со тоа што ќе се насмевнам пред него. Така него ќе го поштедам од дополнителни нервози , ама затоа на вас се ви кажав :angel:

Имајте убав ден :*

8. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Трудници многу сте ми забавни, ве читам редовно и оваа ми е најомилена тема на форумот !!!!
    Се надевам и јас наскоро ќе ви се приклучам кога ќе даде Бог!
    Поздрав и имајте лесна бременост, па сите една по една да частите мекици :rofl: :rofl: :rofl:

На meU му/ѝ се допаѓа ова.
  9. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    MeU а што всушност се случува со вас, зошто уште од сега на породување мислиш?

10. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    значи никако не смееш да бидеш толку негативно расположена :devil:јас постојано и да ми е нешто велам не не мие,ако мие страв од нешто се трудам да не мислам на тоа ;) секогаш гледај само позитивната страна, само убавите работи, дека бебенцето е добро, дека за некое време ке се гушкате...
    мора да најдиш некоја занимација да мислиш на убави работи, ете ако си во состојба да се движиш после шетнете со мажето докупете тоа што ти треба за бебенцето, и за тебе :) или дојди кај мене јас ке те дружам и наполнам со позитивна енергија :*

11. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Мила имав болки во саботата, добив терапија од лекови за да видиме дали ќе се намалат, дали ќе има олеснување. Реално беа доста силни, дури имав гадење од нив, но издржливи.
    Така од Чаир ме пратија во Државна зошто таму имала подобра апаратура доколку дојде до предвремен пораѓај, но на ГАК ме ставија на токо и болките не се регистрираа. Понеделникот имав крварење (свежа крв), па повторно бевме на преглед и ми кажаа само да лежам за да поминат овие неколку недели.
    Деновиве од лежење веројатно имам ужасни болки во колковите, зглобовите, а од денес и во препоните, нормално се ќе се издржи , само да биде како што треба. Засега ми се смирија болките во матката, и покрај лажните контракции кои повремено ги осеќам, но затоа пак од синоќа повторно го чувствувам тој како притисок доле.
    Се на се, се надевам само дека терапијата ќе помогне и дека се ќе се среди.

Не смеам да шетам тоа е маката :worried: Дојди ти кај мене , ми треба полнење со позитивна енергија дефинитивно :$

Последна измена од модератор: 8 април 2017
  12. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    штом е така одмарај и секако само со убави мисли :) се ке биде во ред, јас велам што е господ никој не е :) малку за утеха една моја комшивка бебенцето го роди некаде 6-7 месец и тоа пред неколку години па ете ја сега права кукла е , и кај тебе се ке биде во ред, а да дојдам нее проблем и јас така се досадувам по дома
    ... :hug:

13. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    А да земеш серии комедии да си гледаш на интернет?

14. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    ljubicicaa ако си од ск дефинитивно те чекам :)
    искрнео не ни сакам да размислувам да се случи такво нешто , а длабоко во себе се надевам и верувам дека се ќе биде во ред.

cecilia еве ги гледам овие gossip girl, а извадив и неколку филмчиња па сега по цел ден тоа ми е работата.

15. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    :( битола живаеам, ама не е проблем ете тука ке се дружиме, па се надевам ке имаме шанса да се видиме и да пиеме кафенце во иднина ;)

16. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Леле Меу, немој да се напрегаш ништо, само одмарај си. Иначе Unique.chick некако ми се губи?

17. busavka88

busavka88 Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    7
    MeU немој да се грижиш биди позитивна и одмарај си, се ќе помине и ќе биде добро, дотогаш ние ќе те дружиме. Еве една идеја, јас деновиве многу читам и ми поминува времето, пред компјутер ми е некако позаморно а со книгава поубоо у кревет :D
    Инаку и кај мене дома се чисти варосува, сите работат а јас само си одмарам, малку се срамам заради тоа, ама па и не сакам да направам нешто што не треба, затоа нека биде вака подобро ќе се срамам нека си мислат сите дека сум мрза :(

18. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    бушавка88 ич да не ти е гајле, јас на почетокот се срамев што сите работат, а јас не, но веќе сеедно ми е.

19. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    MEУ потполно те свакам како ти е јас првото во 34 недела го родив а втората бременост на 17 недела ја заврсив со спонтан така да третата бременост за мене бесе кошмар
    на секое одење во вц се плашев дали ке видам крв на секоја болка одев на болница веке досадна им бев па едни мисли неубави коа ке ми влезеа у глава што ако се породам сега па ке барам на интернет која недела колку шанси има бебето да презивее колку е зрело итн значи точно знам како се осекаш еве ти еден совет од мене
    пушти го мозокот на пасење и не размислувај на таа тема да знаеш дека некои компликации самите си ги правиме со негативното размислување гледам размислуваш за породување а ти пишува 29 недела нема породување какво породување има време уште треба момето да си порасне а мама да се одмори мисли наубави работи земи занимавај сесо некои други работи филмови игри на комј читај книги се сто сакаш само на порагај немој да мислиш јас така се тресев и замисли 42,6 г недела се породив хехехех иако ми беше ризична бременост со крварење :* :* :* :* и контракции и бев отворена 2 см уште во 8 на поцеток

20. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Ева дефинитивно ме разбираш, целосно ме опиша :$
    Ти благодарам за советите.
    Ќе ти пратам лп за некои информации кои ме интересираат, да не ја полнам темава :*