Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    Девојки имам прашање за вас...Стомакот ми е некако многу подуен...јесте да јадам малку повеќе но чувствувам подуеност и ми смета...Што да направам?
    BTW се уште немам никакви мачнини се надевам дека така ќе продолжи...зошто на вакво топло време уште мачнини ми фалат.
    Туку имам некој секрет...како бел...водест...не знам...и има мирис...100% сум сигурна дека имам некоја инфекција,докторката уште ми е на одмор па не знам што да правам???
    Молам за совет....

2. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Консултирај се со друг доктор додека се врати твојата. Можеби малку ти се активирала кандида, ама не е страшно тоа, одмивај се со камилица.

3. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    Секако утре планирам да се јавам на докторката да ја прашам кој ден ќе почне со работа па ќе ја прашам таа што мисли...
    За секрет имам слушнато и дека се ставало бело вино на влошка? :^)
    А тоа со камилицата да...баш ќе пробам на тој начин...

4. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Јас имам слушнато со јогурт на влошката, и тоа од пробиотскиот (може од битолскиот во зелено тетрапак што е)

На TSS му/ѝ се допаѓа ова.
  5. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    248
    ,,да да три пати на ден јас ке ги ставам сабајле една во 6 па другата во 3 и третата пак во 6 мислам дека правилно казав или ако нее исправете ме

6. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    248
    добро утро девојки утрово си стаив вагиналета утрогестан ја стаив со подлабоко нели така требало нели,,си полегав саат време и станав и по неколку секунди мислам дека истеце дали е нормално тоа казете да не треба да лезам појке кога ги ставам или :o :o

7. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.906
    Друг пат така закани им се дека ќе им викнеш новинари и ќе ги тужиш и одма ќе се растрчаат. Доктор не смее да врати пациент,без разлика дали негов или туѓ,со или без осигурување.Ама овие нашиве се толку дрски и безобразни што треба некој убаво да им покаже и да го сменат односот.

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  8. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    се става јогурт на влошка и одмивај се со камилица. и мене ми најдоја кандида,нишо страшно,ама поарно само со камилица да се одмиваш,јас она со јогуртот го немам пробано,и никако да се миеш со антибактериски гелови,јас од тоа ја добив. :hai:

9. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    Da da obavezno ke se odmivam so kamilica.Samo me interesira kolku koncentriran treba da bide cajot?
    Leleee dodeka mi dojde doktorkata maka ke si macam,bas sega i vrtev no ne se javuva.Pokasno pak ke ja baram.
    Pa sakam veke da si go vidam bebusko,sakam da znam koja nedela sum i dali e se vo red.
    Uffff ajde ke se potrudam da se strpam do ponedelnik...
    Pozdrav mesinja i imajte ubav den,a jas odam na se popecam malku na soncevo...

10. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    добро утро мамиЧки еве ме и мене ве Читкам само немам многу време да писувам,сакам само да ви посакам на сите убав ден да имате,јас усте ме дрзи располозението од вЧера си го видов срцето мое пораснално и си мртка :D :inlove:

11. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Мешенца ве нема некако денес, како се справувате со жешкото?

12. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    |( лежејќи со сите 4 у вис |( пеколно е :devil:

На Afrodita25 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    На жешково катастрофа,само туширање по 100 пати,многу вода и овошје и зеленчук,и така и на вагата ке видите помалку килограми,тоа ти е парадоксот на бременоста во изгор лето :inlove: :rofl: ,како и да е убаво е уште малку и бебушката ке ми пристигне па ке пееме,ке плачеме,нема да спиеме,ке се бањаме ке се гушкаме ке се сакаме :inlove:

На Afrodita25 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    еве ме и мене :D преживеавме уште еден ден :lol:
    леле мешиња се што гледам ми се јаде :( прочитав нешто на нет и сега тоа ми се јади :tmi: не сакам да сум стрвла а и никогаш не сум била до сега :doh:
    прееска си правев сок од праски и сега таман разладен се освежувам :D ноу шугар ноу конзервас :rofl:
    на 1 јули сме на контрола за срцева акција... не можам веќе да чекам :$

15. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Ќе ставиш вода литар ипол и три кесички чај. Нема некој одреден размер, јас барем вака го правев и ми беше добар. Ставав уште една лажица сода бикарбона и убаво да се размеша да се разреди добро содата. Така секој ден и ќе видиш за 3 дена ќе немаш ништо. Ама јас плус ставав и канестен крема, само кога почнав со кремата веќе ми беше доста повлечено, затоа знам дека камилицата многу ми помогна. И доле никако миење ни со гел за туширање, ни со сапун, подобро најди некој лосион за бебиња кој се користи и за миење и за мачкање, прашај во аптека, мора да има.

16. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Ѓул, немај гајле, нормално дека ќе истече нешто, внатре тоа се топи и истекува малку.

17. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    Не користам никакви гелови и сапуни за интимна хигиена...така ми имаше кажано докторката и си ја слушам.Уффффф од каде ли доаѓаа оваа инфекција...Аман не можам да ја поднесам :@

18. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    и јас бев на истата мака мила. кај и да одам се онесвестувам , притисок и онака имав низок а сега не можам да гледам пред мене . инаку и кај нас трудници никако не примат за инфузија, јас дури и бев дихидрирала од повраќање па ме вратија дома . може да се конслутираш со општиот матичен на природна база за низок присисок ми кажа кога се осетам лошо бедоксин бидејќи ни фалело витамин б а никако витамин ц , а може и да си купиш домашна инфузија за пиење рехиндромикс убава е и многу помага .кога никој не ни дава помош мора сами да си помагаме

19. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Dobro utro mamicki Kako ste mi ? Jas se ukociv neznam polovinata dali e od klimata Dali se bolki se me boli Kako vlecuga sum. Pozz imajte ubav den

20. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.275
    Добро прво утро и од нас :hai: . Од сега ќе се дружиме повеќе.

Ние сме добри, фала му на Бог.
    Бебево ќе биде изгледа многу интелигентно, уште од сега се кажува :wasntme: . Сигурно си вели, оваа мајка ми е кај лоша, па ќе ме малтретира понатаму да бидам мирно, па сега нека види. Малку јас да и покажам :D !
    И така си поминуваме со утрински, попладневни, вечерни мачнини. Ај до кај 9тиот месец ќе издржам, а тоа кутрото цел живот треба да ме трпи и издржува. Тоа е!

Еден поздрав за убав викенд до сите мамички и тетки :* .

На ilipili, meU, Tenna и 9 други им се допаѓа ова.