Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.023
    Допаѓања:
    40.353
    Значи денес прв пат ми се деси да ме спукаат хормониве, ама ептен се изнервирав. Мајка ми беше на помош за средување на плакари. Вчера ни остана само една наткасна за денес и се договоривме за денес дабајле. Таман да ја завршиме за брзо да одморам и да си го фатам сонцево.
    Е арно ама со неа нена разбирача. И кажав дека сакам да излезам и се искаравме и ако верувате еве ја уште се шуња и само потфаќа нешто. Незнам како да и објаснам дека не сум роб на куќата и дека ми е побитно да се искулирам надвор на сонце, да испијам кафе со драги луѓе, отколку ова што ми го прави. И уште не сфаќа и уште само нешто ново почнува. Се воздржувам да спискам зошто ми е жал знам декс ќе се вознемири, ама стварно нема смисла.
    Ме прашува дали вратите од плакарот да ја брише и викам не о ене ја пак ќи брише.
    Солзи ми идат на очиве од нервоза едвај чекам да си замине да се исплачам.

Извинете за долгиот пост ама ептен ме спука нервоза.

На Sandrichka 89, pikacu87 и kukla21 им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Да не имаме иста мајка?

На Sandrichka 89, Вереничка и Ano им се допаѓа ова.
  3. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.023
    Допаѓања:
    40.353
    :rofl:
    Ме насмеа сега. Знам дека таа им е генерацијата и неможат да разберат дека имаме други приоритети. Ама ај овој пат стварно ми требаше помош со плакарите и затоа ја викнав. Само не заврши само на тоа. 300 други равоти се фатија. Ама заврши и деуг пат иста грешка не. Нека прооди куќава, ама не ја примам.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.537
    Srcka javi se na dr sovetuvaj se.Nemozeme nie da znaeme so e.Edno e da si kazeme mislenje no sepak ne sme doktori.Sigurna sum deka ne e strasno no da si mirna slusni se so dr

5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.239
    Допаѓања:
    76.251
    Утре ке одам да ме види да ми биде мирна главата. Добро е се сега, тоа беше само сабајле баш кога станав од спиење.. дали некој потег сум направила, баш пазам доста периодов не го кревам ...
    @kukla21 јас собрав храброст и 6та недела отидов цела ме среди.. :) и прва бременост цела бременост се депилирав.

На kukla21, kiki_riki и stevemila им се допаѓа ова.
  6. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Пред малку доживеав нешто што не знам како да го објаснам :) Го осеќам бебето но не како досега ќе клоцне и по некое време пак туку можеби минута две константно чукаше ја ставив раката на стомак и чувството беше како кога ќе ја ставиш на пулсот или на градите па слушаш откуцаи. Дали тоа што го осетив беше откуцаите на срцето на бебето или имам читано дека бебињата икале па можеби е тоа? Како и да е прекрасно е чувството :inlove:

На Sandrichka 89, 0ли, Ano и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Cestitki mila, ova e prekrasna vest..samo sto procitav :sun::hug: Mnogu se raduvam za tebe, neka ti e so lesno bremenosta :sun::music::f:
    Vo vrska so depilacijata, od pocetok do kraj si se depiliram so topol vosok. Sakam da sum cista od vlaknenca. Makar sto jas i onaka ne sum mnogu vlaknesta, a vo tekot na bremenosta kaj mene uste poveke se namalija vlaknencata. E sega, ne znam vo koja nedela si ti.. jas cisto preventivno da ne se grcam prvite dva meseci od bremenost ne se depilirav. Potoa si prodolziv normalno, race, pazuvi i se komplet od polovinata nadole. :makeup:
    Cestitki uste ednas :l: Ivanovski e car! (highfive)

На Bubce38 и kukla21 им се допаѓа ова.
  8. Kika(1)

Kika(1) Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    132
    И јас го осеќам така, како моето срче да чука а и се гледа како рипка стомакот посебно навечер кога ќе легнам , и јас имам читано дека бебето ика, не е неговото срце на цтг го слушам мн побрзо лупа

На kukla21 и kiki_riki им се допаѓа ова.
  9. Ana121212

Ana121212 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2017
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    69
    zdravo zenski... jas sum 39 nedela i mesko e uste gore, mnogu visoko... bolki nemam nikakvi, a prva bremenost mi e i ne znam sto da ocekuvam... kje se spusti odednas ili bi trebalo postepeno ??

На sofi2107 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  10. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.971
    Допаѓања:
    36.183
    Последниве неколку дена се чувствувам многу чудно, необјасниво на по некој период од денот. Еве пак ми се јави тоа чувство. Ниту сум гладна, ниту жедна, ниту исплашена, ниту возбудена, добра сум, имам енергија, секој ден средувам по нешто. Си велам да не е потсвесно дека се ближи пораѓајот ама не е. Немам апсолутно никаков страв, на тоа гледам како на нешто најприродно. Кога и да се случи спремна сум. Не знам како да ви опишам како се чувствувам, нема зборови. Вие што веќе се имате породено како се чувствувавте? И вие што сте при крај како мене? :) Нешто психички ми се случува. :?:

Мене ми се спушти крај на 37ма, почеток на 38ма. Ама така неколку дена по ред како се повеќе да се спушташе. Би требало да ти се спушти во 40та недела не знам. Јас не ни знаев дека се спушта така, кога се бањав и случајно се загледав гледам надоле стомакот и сега само ми смета кога седам, едноставно не можам да седам бидејќи буквално меѓу нозе ми доаѓа. Еве ме 38ма и јас чекам контракции, болки или нешто слично. Се ќе биде. :hug:

Последна измена од модератор: 2 април 2017
    На Sandrichka 89 и sofi2107 им се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.308
    Допаѓања:
    285.402
    Првата бременост отидов на пораѓај со стомакот високо, втората преку нок се спушти на самиот крај. Претпоставувам нема правило.

На Ano и kukla21 им се допаѓа ова.
  12. Ana121212

Ana121212 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2017
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    69
    ne znam stvarno sto da ocekuvam :D stomakot visoko, bolki nemam, otoci nemam, se dvizam najnormalno duri mislam deka mozam i da trcam so mesko :D kako da ne sum trudna :) :rofl:

На gjoker4e и Ano им се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.239
    Допаѓања:
    76.251
    Дај боже и така лесно да си се породиш, ко што би рекле родилки кои се породиле лесно кивнав и бебето надвор хахаха

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.239
    Допаѓања:
    76.251
    Така се осеќав и јас, само смирено си чекав да ме фатат болки или да пукне водењак, е сега малку дека затерав повеќе почна нервоза да ме фаќа на крајот :D ама страв ич немав :)

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Smilleeeeee

Smilleeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2016
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    436
    Мамички дај помагајте лицево ми е катастрофа со што да го чистам се е со хемикалии кажете некој совет

16. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    So toa sto prethodno si go cistela. Najdobro so sapun mienje I kozmetika kako sto si koristela. Nema gajle od kremite.

На Ano, stevemila и Smilleeeeee им се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.239
    Допаѓања:
    76.251
    До 7ма недела немав спас, хормони.. лом ми беше. Земав Dove сапун некој со точки плави како рапав и со тој го мијам лицето и баш ништо не мачкам, ми се исчисти скроз.. е сега дали поради сапунот и што не мачкам ништо или се смириле малку хормоните незнам :)

На Smilleeeeee и stevemila им се допаѓа ова.
  18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.308
    Допаѓања:
    285.402
    Сапунче со пх 5.5 до 6.5 и многу течности.

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  19. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.537
    Sega mene mi e red:worried:.Vaka u pubertet ne bev.Samo delot okolu bradata.Liceto mi e cisto.

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.239
    Допаѓања:
    76.251
    Целоо лице ми беше, а јас имам стакло лице иначе. Делот околу брадата, а на челото бев најстрашно.. и тоа ситни ситни еден куп и едни големи тук таму па тие што болни беа, а не беа ни за стискање (facepalm) Жени... тоа е :D

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.