Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Jas samo okolu bradata.Isti i moite ne se za stiskanje.Ko ranicki se pravea.Stavav hidrociklin maz mi me iskara demek antibiotik bilo Da ne sum stavala.Sega go mijam liceto so eden piling na nivea.Mi go prati snaa mi od ch.Pa namesto krema stavam kokosovo maslo extra virgin.Podobro e sega

Последна измена: 2 април 2017
    На sofi2107 и mariz им се допаѓа ова.
  2. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Исто и кај мене е, од почеток бев така, после малку ми се смирија и таман се подисчисти пак на ново и еве до денес сум хаос во лицето.

На mariz и stevemila им се допаѓа ова.
  3. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.034
    Допаѓања:
    40.371
    И мене лицето во почетокот ми беше лом лицето, брадата особено и по образите. Фала богу сега веќе е смирено, инаку мислам дека ако продолжеше, флека до флека ќе ми останеа. Си користам исто како и пред бременост, Nivea oxigen за миење, креми слабо користам, само една на Avene, ама таа само на исритираните делови ја ставам, зошто не поднесувам ништо на лице и раце.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  4. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Мене па лицето ми е чисто. За разлика од сега во период на оволуација се исфрлав многу. Јас сум утре на преглед, на редовно ехо, да видам што ќе ми кажат. Инаку многу се нервирам стомакот ми е оооогромен, како ли ќе биде до крај. Приметувам по облеката. Она што носев од гардероба во овој месец во првата бременост сега ми е веќе кнап. Пред два месеци си купив летни пантолони од бершка, и земав доста поголем број, тогаш пливав во нив, вечерва ги пробав кај стомакот кнап. Леле што ќе се носи до крај. И тоа нагло некако ми порасна стомакот и многу по спуштено го носам. Свекрва ми па ме теши вика ај може нема веќе толку да растеш со крај.

На Mari*, kukla21 и stevemila им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.967
    Допаѓања:
    219.466
    Индивидуални се хормоните и нивниот одраз кај секој организам.
    Некој има, некој ќе има, кај некој поретко ќе се појавуваат.
    Но како и да е бременоста сама по себе е најпрекрасна и прекрасно ја краси секоја жена.

И не се плашете од пораѓај. Нема зошто а и не е ништо страшно.
    На почеток ни изгледа се многу тешко и неиздржливо но после 3 недели си викаш абе јас раѓав? Ни на болки не се сеќаш се е флеш што трае како еден час во нашата глава.
    Тоа бебе вреди за се и за многу повеќе.
    Животот е многу поубав кога имаш душа што изглегла од тебе и чека на тебе. Се радува гука и учи од тебе :hug:.

На Stara, gjoker4e, Luna91 и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Мамички убави добро утро :*

Јас сум малку како настината, овие денови со времево згрешив, топло-ладно, кратки ракави, чистење шетање и резултат е затнат нос, малку ме гребе грлото и вчера цел ден(посебно вечерта/ноќта) имав ужасна главоболка :sweat: Синоќа не можев да издржам се напив парацетамол. Од претходно д-р ми има кажано ако многу ме боли глава во ред е да се напијам парацетамол. Но сега не знам дали само така летечки еднократно или можам повеќе? Синоќа ми помина главоболката конечно заспав, но еве утрово омалаксаност, мала болка кај челото, носот затнат и така не се чувствувам убаво, накај болна :envy:

Не можам да се сетам која од вас беше настината, кажете ми што пиевте во таков случај, што е дозволено? И парацетамол смеам ли повеќе? Или фервекс и сл? Нешто конкретно за трудници има ли?
    :hug:

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  7. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    29.043
    Парацетамол можеш на неколку часа, но друго ништо.. Ни фервекс, ни лентите за грло стандард... Јас зимото многу бев настината и за болка во грлото само едни Efisol од зегин за грло ми дозволија, пиј топли чајчиња, млеко со шеќер препечен.. И инхалирај само со физиолошки раствор..(ако немаш дома инхалатор, над тенџеече со топла вода и сол). Со лесно само, ќе помине.. Ова времево сега навистина е многу променливо.. :(

8. pikacu87

pikacu87 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    148
    Sofi bash sakav da prasham za kokosovoto maslo, i jas veke pesheto pocna da se poznava polni 4 mese4ci sum, slushnav pofalbi za kokosovoto maslo deka bi;o mn ubavo. Pa se reshiv da zemam da go koristam toa za pocetok za mackanje. Sega mi kazaaa kao vo smisla deka ako se korsit kokosovoto maslo sekojdnevno mozelo da predizvika za zgolemena vlaknetost na mestata kade se mackash sekojdnevno :worried::worried::worried: imash li ti nesto slushnato za toa ?? :(:(

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Да баш синоќа си правев прегорен шеќер со млеко, чај пиев, еве и сега испив чај дупла доза со лимон. Синоќа изедов половина лимон, па тој ми предизвика повраќање, а храна не сум повратила можеби десетина дена. :whew:
    Уф многу е лошо вака. Значи само парацетамол може, тоа и мислев на неколку саати барем денес да пијам па малку од малку да си олеснам, оти одам накај болна.

На Seduction и victoria им се допаѓа ова.
  10. SophiaBella

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Мешиња да ве прашам нешто. Од возбуда на прегледот изумив да го прашам докторот. Бебето на минатиот преглед ми беше за 1 недела понапредно, а на овој преглед си одговараше точно на 18 недели колку шо сум. Дали има простор за паника? Или нормално е?

11. pikacu87

pikacu87 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    148

Mene mi e vaka so svekrvata, taa e bukvalno rob na kukjata. Samo sedi doma, nikogash ne izleguva i ili ke cisti, e pere, ke gotvi. Vecera i zavrcera krecea, vikend ubavo vreme da nemozesh da prosetash malku na sonce. Jas sum po cela nedela na rabota i go imam samo toj vikend da odmoram malku. E sega ne vika da mozam da pomogam, ama ako ne stanam se primetuva deka curi os nervoza |(|(|( smaceno mi e sekoj vikend edno isto da se pravi ...

На Ano, fina erika и stevemila им се допаѓа ова.
  12. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Докторите ни ствараат паника,матичната секогаш ми вика понапредно е за 12 дена,а во болницата и во систина секогаш си е таман по неделите.Почнав да не ја слушам додека е се во ред мерки џабе ми кажува.

На Luna91, stevemila, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. SophiaBella

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Не, докторот ништо не ми рече, само јас си памтам дека минатиот преглед според циклус бев 14 и некој ден, а бебето одговараше на 15 и некој ден, а сега 18 недела си одговара точно на 18та. Знам дека залудно паничам :?:

На stevemila и manako1 им се допаѓа ова.
  14. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.755
    Можеби докторот не мере убаво. Не се многу замарај со мерки.

На stevemila и SophiaBella им се допаѓа ова.
  15. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.650
    хеллоуу мешковци како сте сите :) да прашам познат ли е на некоја го има ли конзумирано ова мед и семе од коприва за појачување на крвта сакам да го пробам ама незн точно како беше и дали има ефикасност таблетите неможам да ги поднесам се отепав повраќање од нив и апетит све изгубив :sweat:

На ada21 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    :) gluposti koj ti kazal takva zabluda. Кокосовото масло е едно од најприродните, најбенифицирано за конзумирање, за нега на кожата и косата. За егзема е профи многу им помага на оние кој имаат мака со тоа. Земи гуглај по странските сајтови и на јутуб имаш видеа. Јас го користам повеќе од 3г. презадоволна сум. Зборам за органско нерафинирано кокосово ладно цедено масло.
    Едит : јас сега и за синко си купив за да го мачкам :inlove:

На Ano, pikacu87 и stevemila им се допаѓа ова.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.199
    Допаѓања:
    148.354
    На Luna91, Seduction, Mari* и 7 други им се допаѓа ова.
  18. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Срц си ме утнала со ников во термини ;)

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.938
    Допаѓања:
    123.515
    Од ремедика ми рекоа као демек се размислувало ако било поназад 2 недели за да се направат дополнителни испитувања (ддимери, лакуни на постелка итн....). И јас еднаш бев така понапред за недела, па таман на неделите, сега пак 5, 6 дена понапред. А и со мерењата , цервикс 3-ца ми мереа, различно измерија (од 3,4 до 3, 9) така да малку резерва.

Читав од друга група за некој плацентарен фактор на раст, се прави само во Хемолаб , да се видело дали плодот се храни добро, па давале клексани ако бил низок. Мене ми рекоа од ремедика да го направам, ама не го направив зошто од трансфузија ми рекоа покриена си со клексани и аспирин (тоа е терапијата уствари)

На Luna91, Seduction, SophiaBella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. pikacu87

pikacu87 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    148
    ;(
    Едит : јас сега и за синко си купив за да го мачкам :inlove:[/QUOTE]

daa i mene mi kaza deka ima nekoi sto pocnale na mesto na pavlovikeva na bebinjata da gi mackaat so kokosovo maslo. Jas imam problemi so liceto veke polovina godina, mi dijagnosticiraa kao rozacea ama ushte ne e potvrdeno ( demek mozelo i na nervna baza da mi e). Mi dadoa kremi za mackanje, taman mi se sredi liceto, jas ostanav bremena i eve sega najverojatno od homonite ;( povtorno na obrazite kako crveni fleki mi se pojavija ;( ;( ama takvo crvenolo ne mi se pravi sekoj den. Pa se rasprashuvav za kokosovo maslo da se mackam na stomakot i paralelno da stavam na liceto. I mi go kazaa ova :worried::worried: deka imalo pojava na vlaknetost. I sega veke ne znam ... :(