Јас сум 33+3 и мене исто матичнава миводи ко тебе последните два прегледи се ми вика одг за недела уназад сега деноиве сум на преглед баш ќе видиме што ќе кажи а читајчи на инт и форумов и совети од др бебе си е ок си одг све ко што треба ама док само да не испаничат дури имало доста случаи вака им викале и на крај дупла поголеми родиле ... не се секирај не е опасно битно е да ни се ок добри и се др си е супер ќе видиш на крај ќе испаднат ко што треба аа гледам се бркаме со термин мене ми е на 14.05 ајде со лесно и опуштено нека ни е до крај
Вторава бременост цело време супер, супер...за на крај, некаде твоиве недели 34-35, да речат бебето е назад две недели, конкретно мешето. Од памет се извадив. Одев на екстра мерења секоја недела, испитував димери, протокот преку папочна врвца, цтг, дури и повторно сите крвни анализи ми ги правеа да не сум закачила нешто ид а има некое жариште во организмот па да влијае на бебето, во болница правев испитувања...се си беше ок а бебе наназад почнаа да го водат. Па и циста на јајници и видоа . Излезе дека нема веза ништо што кажале. Здраво бебенце со нормална должина и тежина. И прва бремност така ми направија. На ден на пораѓај ми рекоа дека е малата 2.500 а испадна 3730 после само 12 часа. Јас би си ги направила испитувањата за лична мира, но секогаш би имала во предвид дека и раката на докторот може да згреши при поставување на мерките.
Јас имав сколиоза и кифоза сега сум 25 недела и сега за сега немав некои посебни проблеми и болки поради тоа за натаму ќе видиме
Незнам каде да го поставам прашањето . Денеска од сабајле имав како исцедок на ѓаќите не е бело прање ,како вода така малку ми се намокрени незнам како да ви опишам . 21 недела сум многу се исплашив бидејќи негде имав читано дека водењакот претекувал така по малку подлизнувало. Незнам дали има место за паника ,во петок сум на скрининг
Мене во 7ми месец ми рекоа беба е тешка 500гр Испитувања еден тон,нервози... Дури за породување ми дадоа упат за во специјална детска клиника На крај беба беше 2950 а цело време ми велеа 1800,1900 Нивните мерки некогаш не се ни близу до вистинските @ada21 Прашај си посигурно во петок Мислам дека е нормално од сега да ти се случува почесто Немора да значи дека е плодовата Може и урина да е Во поодминати месеци некогаш неможеш да се контролираш при кивање или кашлање па неосетно да капне некоја капка Мене често ми се случуваше
@Mari* фала ти . Незнам како ќе издржам до петок ептен ме фаќа страв . А мирувам цело време ,се пазам уште од почеток.
Јас сум 20 недела , имам такво ама мислам дека ми е од утрогестанот го ставам навечер. Сега па и ја се замислив
Може да е и урина, јас сум 22 недела и пред некој ден од силно кивање пуштив неколку капки. Може не си осетила.
Јас од утре полни 23 недели, по мерките една недела понапред сме. И мене ми се случува истото, но не постојано туку некогаш имам некогаш не. Прашав матичната рече дека е вообичаено за овој период од бременоста. Само ако исцедокот смени мирис тогаш да и кажам.
Нема место на паника. Со тек на неделите ќе си се подмочкуваш Ќе кивнеш, ќе поткашлаш и ќе си се подмочкаш. Не е плодовата вода тоа само да знаеш. Фала ви на останатите на советите и мислењата. Како и да е потспуштен стомаков од вчера, а може и јас си правам филмови незнам Утре сум на контрола па ќе видиме. Ќе видам и денов како ќе биде сега за сега е океј. Инаку времево е хаос ќе си го лежиме како и вчерашниот не е за шетање.
Женски да ве прашам, на вас на кои матичниот ви ги праве скрининзите по колку пари ви зема? На првиот скрининг за хромозомски аномалии ми зема 2.000 ден. со тоа што ми зема и крв за Приска и ја прати во Скопје. За еден месец треба да одам на вториот скрининг, па не знам колку да спремам. Кога ме гледа на 2Д рутински не ми зема пари, туку само на 4Д.
И мене ми се случуваше во првата бременост, срамота е да кажам ама ај... ми попушташе сама бешиката.... мн често ми се случуваше, а вода плодова си имав се до 42ра недела... кога ми пукна водењакот цел водопад од мене искочи
mene deneska pocna malku da me bolat kolkovite t.e. nokjeska... mnogu loso spiev mislam deka mi se ukocuvaa nozete vo zavisnost od toa na koja strana bev legnata...
Фала ви на сите ,малку ме утешивте . Се надевам да е обичен исцедок или урина @eli25 не се замислувај ич од утрогестанот и мене ми истекуваше. Но сега го намалив само навечер и го пијам не го ставам ,бидејќи имав претерано србеж и црвенило . @Luna91 баш така прозирен исцедок ли? Нема никаква боја
Девојчиња ве молам за инфо. Бремена сум 12 недела со инвитро. Истото го правев во систина кај др. Митко Ивановски. До сега бев на боледување комисиски само со извештај од Ивановски, а веќе наредно продолжување ми треба козилијарно мислење од 3 специјалисти. Реално освен штп прокрварев во 5 и 6 недела, други проблеми немам. Прашањето ми е, дали во систина ќе ми дадат козилијарно мислење и дали истото се наплаќа?
За првиот скрининг ми зема 900 без Приска. Вториот бил 2.100 , ама закажав во Систина. Приската ти е бесплатна, ти земал доста пари, ама ај за убаво. @Ana121212 допрва ќе те болат. Мене од 16 недела некаде почна и си офкам секоја вечер. Лево, десно одморам на грб, пак од почеток. Особено ми е тешко што спиев на стомак порано Ќе ти даде. Јас прашав во ремедика, не се плаќа, само прегледот си го плаќаш. Матичната ми рече дека исто е и во систина.
И мене ми протекуваше проѕирно како вода и и кажав на докторката на вториот скрининг,ме прегледа вагинално и внатре ми стави едно како лакмус хартија.Ми рече ако е пукнат водењакот треба да се обои а ова е чиста урина бидејќи со рацете те притиска на бешиката и се подмочнуваш.Не се плаши нормално е.
Јас бев во идентична ситуација, бременост со инвитро. Прокрварев два пати во 6 и 7ма недела. Во Ремедика ми даваат конзилиарно без проблем. Не се плаќа.
znaci dobro e sto izgurav do 39 bez nikakvi bolki... p.s. moram da se pozalam za striite... nemav niedna do sega, vcera mi se pojavi prvata