Супер ако е така. Прегледот не е проблем да си го платам, само некаде низ форумов прочитав дека во систина наплаќале по 1500-2000 ден од потпис. Што е многу и не би да давам секој месец по 100 евра за мислење. Затоа ми треба лично искуство на некој од систина што земал конзилијарно.
Do sega mojot doktor mi nema nisto sponnato za cerviks koga vi merea na vas jas sum sega 17 nedela vecer ke odam na pregled pa neznam dali da mu sponnam
Истекува утеогестанот. Мене кринонот така ме прави. Инаку конзилијарно колку што знам се плаќа во Систина. Важи 2 месеца.
Ви се потат многу дланките? Како да ми се мокри цело време. А кога ќе влезам под туш, за секунда ми стануваат онака набрчкани како со саати да сум киснела под вода.
Мешковци сега малку ме фати паника. Јас сум 30+3 и уште ми немаат мерено цервикс . Тоа само со вагинално ехо се мери? Освен кај матичната , два пати сум била во систина и не ме гледале вагинално.
Мене со абдоменално ми мери. Не мора со вагинално. Абе не се секирај. Цервикс и со абдоменално се мери. Мене само двапати досега ми мереле во Систина, а сум 7 месец. А и да не мерат, нема врска. Порано зарем им мереле на жените
Колку се плаќа, да не имаш инфо?И дали плус и прегледот го наплатуваат? Сашка е недостапна на моб, затоа вас ве замарам со прашања.
Јас за првата бременост земав конзилијарно мислење од Систина и не плакав ништо али тоа беше 2014/2015 ништо чудни сега да наплаќаат баш ке прашам на 12 сум на контрола да видам да си знам. Прегледот си се наплатува стандард 2100 мислам.
Може па и на некои не го наплаќаат. Сашка е на одмор оваа недела, затоа не може да ја добиеш. Јави се на пулот, Бистра ќе знае убаво да ти каже. @Dreams11 кога си платила 2100? И тоа ситно по ситно го накачуваат. И јас на уролог толку плаќав, а последно беше 2350
@kukla21 Обичен преглед - ехо 2150 ден сега гледам , сме платиле преглед пред ивф околу НГ . Сега секоја контрола си ја плакаш нели,кога одиме за време на постапката неплакаме ништо,ништо чудно и да покачиле. Инаку ова за конзилујарното ме замисли!
Јас не памтам од кога не сум платила ехо во систина. Се ме поминуваат така Се водам по уролошкото ехо дека е поскапено во однос на нова година. А и бета хцг беше поскапено, па ми има логика и ова да е.