Цела бременост ми е темно жолта мокрачата. На трудниците во поголем број им е таква. Јас по тоа уште пред Бета хцг да направам знаев дека сум трудна Нормално е да знаеш. Секој месец мокрача и уринокултура регулар испитувам и секад се супер резултатите.
27 недела сум и денес заприметив дека стомакот ми е потспуштен. Го мерев како што објаснувавте и имам два прста разлика од градите до стомакот. Ме фати паника затоа што не знам дали е нормално толку рано да се потспушти стомакот.
На мене мокрачата обично ми е светла затоа што пијам многу течности, а 3-4 мокрења после земање на магнезиумот ми е жолто-зелена.
Пиј повеќе течности. Јас не приметив од Фемибионот такво нешто, ама и кратко време го пиев, оти ми беше лошо од него.
Цела бременост. Магнезиуми, фемибион . До сега немав проблем со мокрача, освен последен пат. Во првите недели кога почна да станува жолта( кога почнав со витамините) се испаничив оти и на бришење нели жолто , бев на преглед и ме испокара докторката дека сосем е нормално.
И мене до сега не ми мереле цервикс , незнам сега кога ќе одам на 2 скрининг кај Димчев во систина дали да му кажам да ми измери или мора кај матичната .
Mene vo 7 I 8 mesec mi tecesenon stop kako sto velis vodicka na gakite namokreni mi bea gi menuvav na cas od sto mi bese neprijatno, toa e verojatno iscedok samo bez boja I miris.
Ne e nisto ne plasi se.Moze pa kaj tebe od vitaminite e.Ne kaj sekoj vlijaat isto.Razlicni organizmi sme site.I jas ko tebe pod kebence doma.
Primetiv sto povece lezime doma ( osven ako e preporacano strogo miruvanje) se pokilavi sme, i se nekoi bubacki ni falat.Samo nesto citame, nesto sporeduvame, nesto ni fali.... Od koga zalezav ovaa nedela doma se osecam kako bolna da sum ili sr nesto me boli, ne mi se site ovci na broj. Edvaj cekam da pocnam na rabota, nemam vreme fa naogjam mani, simptomi, i trista gluposti. Veruvajte podobro e da imame nekoja zanimacija, otkolku doma da sedime.
Јас решив утре да го носам бебе на концерт на Апокалиптика. Се почастивме со мм карти. Се надевам ќе уживаме тројцата.
Doma psiha ke te utepa.Navecer izleguvam.Ama cel den skapuvam pred tv.Denes ladno e za na terasa i dvor pa skisnav pod kebe.Site serii gi pratam ko penzionerka.I samo mislis me boli ova,me boli ona ko nekoja baba.Baras simptomi,so e normalno so ne.Dokolku si vo moznost raboti si.Sekako dokolku se osekas dobro.Nikako da ne rizikuvas ako ti e teska rabotata