Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Бебето е во меше :D крај на 20та недела сум. Јас и сама би отишла инаку, карти за седење си земавме :)

На Mama_Mia и stevemila им се допаѓа ова.
  2. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Потполно те рабирам. Додека лежев дома до 15 недела, сешто ми поминуваше низ глава. Сега дека на работа, мислам се препородив. Нов човек сум и посреќна и поубаво се осеќам. ;)

На Вереничка, Libra88, 2ndLuck и 4 други им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мене ми е стресно на работа. Дома ми е оаза.

На mal.ecka, Melinda85, Вереничка и 6 други им се допаѓа ова.
  4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    37.502
    @kiki_riki На некои им е спуштен уште од сам почеток така да нема проблем уживај си. Имам читано на форумов дека ако ти е спуштен и ти смета поради тоа при одење, седење... дека имало некој појас кој помагал ако сакаш. Јас сум 38ма ептен ми се спушти и ми смета само при седење.

На Mama_Mia и kiki_riki им се допаѓа ова.
  5. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Не засега воопшто не ми смета само се уплашив мислев во 9 се спушта па реков зошто толку рано. Знаеш прва бременост па за секоја промена паничам :)

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.170
    Ау :$ мислев родено е. Е па да уживате. И јас ќе одев сама да не беше малово толку мало, уште е зависно од мене :D ајде, здравје.

На stevemila и Capricorn Taurus им се допаѓа ова.
  7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    После 3 месеци отсуство сега ме чуваат како бубреже во лој.
    Имаат потреба да завршам одредени битни работи пред да одам на породилно и многу внимателно постапуваат. А јас работата си ја сакам и ме исполнува, се додека немам притисоци.

Плус еве почнав планови со одморите. Сега си планирам продолжен велигден покрај нашиот бисер. ;)

На Natasa. P, duffi, gjoker4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Си го фатив бебчето кај со мрда на камера ^_^ Никој не ми верва дека го осеќам, докторот ми вели рано е, мм никако да го осети, се крие пред него, а јас ептен го осеќам последните дена и еве денес го снимив стомакот кај шо се поткрева конечно да ги убедам луѓево дека тоа е тоа :l::lol:

На Вереничка, Libra88, Mari* и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Ќе порасне па ќе шеткаш по концерти, тогаш јас ќе седам дома со бебе ти ќе кажуваш како било :D

На Libra88, kukla21, Ano и 2 други им се допаѓа ова.
  10. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    37.502
    Јас кога бев сама дома бебе само мрдаше, а дојде мм никаде го нема и не ми верува кога му кажувам. Еден ден си викам е сега ќе те снимам да види татко ти што правиш додека не е дома. Кога го виде мм видеото се чудеше вика не е можно. Мм секој ден и збори и ја галка принцезата па еве 8ми - 9ми месец почна да му возвраќа со удари, а претходно ептен се срамеше и беше повлечена. А штом и прозбори веднаш се стишува и ја замислувам како седи замислена и го слуша, душа малечка ја чекаме со нетрпение. :inlove:

Верувајте не е верно како брзо поминуваат 9 месеци. Затоа уживајте максимално секој ден, галете меше, зборувајте му. Еве во 9ти гледајќи наназад бременоста е прекрасна. Сите мачнини, гадења, киселини, болки, прашања, паники, неспиење не се битни веќе, едноставно како да не постоело ништо од тоа.

И не се плашете од пораѓај. Јас цел живот сум се плашела ама еве во 9ти немам апсолутно никаков страв и да биде природно и со царски да биде или било и како да биде. Не знам дали Господ помага или едноставно телото и психата сами се спремаат пред пораѓај.

Ве гушкам сите и ви испраќам позитивни мисли и расположение на овој тмурен ден. :hug::hug::hug:

На mal.ecka, LanaDelR, pikacu87 и 21 други им се допаѓа ова.
  11. Ana121212

Ana121212 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2017
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    69
    дали некоја од вас слушнала за др.Трајчевски од чаир?

12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.694
    Кога одев на работа, немав време за анализирање. Работата ми е турбо , доаѓам дома легнувам, ќе дремнам, јадење, туш, кревет. Одев со сукрвица, со болки на почеток. Цело време во движење. Матичната ме караше дека морам на боледување. Не земав. Ама сега , пак раговаравме. Вика напредува бременоста, цервикс почнал да се крати , неможеш со тоа темпо. Истото ми го кажаа и во ремедика. И заради мојата историја со спонтани.... Дома ме заболува се нешто. Еве денес, лежам и ме штрека само. Прошетав со маж ми и ми пријаше,свежо време, и болките ги снема. Сега пак залегнав, пак ме штрека. Јас си ја сакам работата и тешко ми е што сум дома. Ама пак, ова ми е побитно. Може утре би се каела што не сум искористила боледување :lol: Јас никогаш немам искористено целосно стар одмор, за овие 4,и пол ,5 год. колку што сум во фирмава. Друго, фала никој нема да ти каже.

На mal.ecka, Mari*, podravka и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Martina1993

Martina1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    77
    Девојки дали некоја може да ми ја најде ова реклама на македонски

На mal.ecka, eli25, Mari* и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Мене на вториот скрининг вагинално ме гледаше, а на третиов во 28 недела рече нема повеќе вагинално, само абдоменално мерење.

На kukla21, karibian и stevemila им се допаѓа ова.
  15. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    A na prviot skrining go merat li?Deka jas sum so skrateno grlo.Vaginalno li e prviot skrining?
    Edit:Zakazav na 18ti skrining

Последна измена: 4 април 2017
  16. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Не, на првиот не ми мереа. Само на вториот и сега на третиов. Последниот како што реков, само абдоменално. Останатите и вагинално и абдоменално ме гледаше.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.694
    Не е вагинален 1-от скрининг. После 10та недела мене ме гледаше абдоминално. Ако си со скратено грло прашај. Мене првпат ми го мереа во 16-та недела.

На karibian и stevemila им се допаѓа ова.
  18. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    За во врска со цервикс мерење, кога бев во 16 недела - докторов прво ме гледаше на стомак и после ми вели соблечи се вагинално да те прегледам, јас се спротивставив несакав вагинален преглед ама тој рече мора бидејќи со вагинален преглед точно се утврдува должината на цервиксот а со ехо на стомак не можело да се измери точно. Е сега колку е ова вака незнам само споделувам што ми кажа тогаш докторот.

На karibian, sofi2107, Natasa. P и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.694
    Истото ми го рекоа и матичната и во ремедика. Затоа ми е чудно што некои абдоминално ги гледале.

На stevemila и orhideea им се допаѓа ова.
  20. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Исто и мене ми рекоа за мерењето, макар што мојот доктор целосно ја ужива мојата доверба и ако рече дека треба и вагинално да ме види, не би имала ниту сомнеж ниту нешто против.

На karibian, Capricorn Taurus, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.