@kukla21 jas docnam malku, ama sega skontav duri... Cestitam mila so lesno do kraj da si teras! Vo vrska so glavobolkata ja imav do pocetok na 5ti i toa migrenozna bolka. Mi pomagase koka kola i nes kafe i eden paracetamol. Plus i deka imav nizok pritisok, ubavo mi doagase. Posle 5ti, misteriozno isceznaa i glavobolki i macnini. Ajde pobrzo da ti projde i odmaraj poveke!
Jas bev 53 kg pred ivf.Sega sum 55.Sinoka sakav da oblecam edni fraerski farmerki so gi nosev minatata godina ova vreme.Do butovite vlegoa nagore nesakaat da slusnatIznenadena sum epten.Ne sum naviknata na plus kg.Cudno e.Utre sum na transfuziologija za d dimeri i hemostaza.Da vidime dali ke bidat ok.A utrr vecer sme na eho,edvaj cekam.Se slusnav so profesorot Koco od Hemolab.Prvo skriningot,pa kaj nego.Vo vrska so tiroidnata da vidime so ke kaze
Супер сте Битно е бебе да напредува Јас со кере 30кг се поправив До 9ти 100 кг се направив Само ми велеа јади па јади Јас пак смотана ждери на велико Беба се роди како глувче мало А јас едвај 20кг симнав,уште 10 создравје да си ги носам
Значи кога читам тресење за 3кг, ми иде мене од земја да се треснам хахахаха јас 10та нед сум и веќе 2кг потешка на вага (ама си подотекувам башка)... Прва бременост 30+, почнав со 70, над 100ка отидов... до год од пораѓај бев -30 е исто имав мн отоци... сега пак почнувам со 71, а сум 73 .. денес се мерев
Istq.Utre 11 nedeli.Veke 2kg+.Mi e gajle,dosta bev manekenka.Mi zdosadi i toa.Red e da se bide majka pa kila plus ne mi menjaat nisto. neka mi e zivo i zdravo bebeto,kg se simnuvaat
Се слабее после и да не сакате Затоа не се тресам и сега, нека ми биде живо здраво и ова бебче.. мама после ке се истенчи со две деца
Zdraveite mesinja.Vaka super sme.No ako na nekoja i trebaat trudnicki farmerki gi dobiv na poklon kupeni se od Pre mama no 2 gi oblekov i imam debeli noze mali mi se .Za 700 den se vasi.Sliki i info inbox.
можно ли е два доктора да ми кажуваат различно за големината на бебето... кај мојот каде што одам се е во ред, единствено мешето ни е малку помало според неделите... а кај докторов каде што бев денеска во чаир сите вредности ни се помали т.е. за една-две недели заостанати... и малку сум збунета и исплашена...
Можно е, зависи и од положбата на плодот и од ехото. Но не е лошо да си побараш и трето мислење, дури и да има нешто, благовремено да се реагира.
Кај кој доктор беше во чаир инаку таму нивните еха се малку чудни односно не се 4д а на мене мене еднаш ми рекоа дека е многу големо а испадна дека е мало поздрав
Јас сум 1.64 висока почнав со 57 кг а качив 4 кг до сега. 20 недела сум. Незнам како да си пресметам према табелата
Како сто ти пресметав во 20 недела треба да си поправена од 3,3кг. до 5,6кг. односно сега би требло да си од 60кг. до 62кг. Во границите си
Tuka sme nekade jas i ti. Jas ocekuvam povece da kacam zs bliznaci nosam. Si uspeala -30 da simnes, a jas edvaj 7-8 kg. Da sme zdravi samo pa sto bide neka bide
Јас сум 16+ недела, почнав со 50 кг и сега сум толку, пред 2 дена се мерив. Ослабев 2 кг. првите 3 месеци кога ми се лошеше, ама пак си ги вратив сега. Патронажните ми кажаа 10-12 кг. плус можам да качам со мојата килажа.
Убави добар ви ден Дали може некоја од вас да ме упати каде треба да ги однесам потврдата за примена инекција за Rh негатив и фискалната за да ми се вратат средствата и дали тоа треба после пораѓај или можам и сега? Ви благодарам