добар ден мешковци за ова со спиењето на грб и јас сакам да знам од кога не се спие на грб. а од моја другарка имам слушнато (Таше незе и рекол така) дека не се спие на грб заради плодовата вода демек во таа положба во зависност од положбата на бебушот можело да се случи да нема доволно плодова вода
Dobro utro mamicki imajte ubav den jas ushte sum Tuka bebushot aber si nema da izleze a maki preku glava imam.
Добро утро и од мене Али мене воопшто не ми е добар денот не знам што ке биде со мене и со бебенцето моје преплашена сум само читам на нет за тоа миом е сега незнам точно дали ми е на матката или на јајникот ептен сум уплашена се мислам што ке биде и само плачам си викам зошто баш мене ми се случува ова уфффф ке пукнам од мака
Dobar den I od mene(se izvinuvam za lat.ama od tel.pisuvam) Okolu spienjeto na grb(i mene taka mi e najubavo) sum slusala sekakvi muabeti I koga procitav dena moze da dojde do prekin na dotok na krv do bebusot odma mu se javiv na mojot dr.i go prasav.Mi rece uzivaj I spij si kako ti e najubavo.Moze da dojde do prekin na dotok na krv,no ako toa se sluci veruvaj ke osetis I ke se razbudis. Inace jas nosam bliznacinja I koga ke legnam na leva strana pocnuva da pretka ednoto ako se zavrtam na desna pocnuva da pretka drugoto I taka interesno ni e
џанина не се секирај,се рагаат здрави прави бебинја и со миом.сестрата на моја пријателка имасе миом и различни доктори различно и советуваа.остна бремена и си роди синче кое сега има 7 месеци.а како пред тоа не ти го видоа?не одеше на прегледи?
Мисли позитивно знам дека тешко е тоа во таква ситуација, но мораш да издржиш, мисли на бебето, оди кај друг доктор побарај повеќе мислења
Па тоа сега ми се има појавено мало топче било е сега незнам дали е во јајникот или матката читав ако бил на матката дека можела бременоста нормално да функционира можело во најлош случај да дојде до абортус а можело и само да се повлечи како што читав е сега ова било наследно мојата братучетка имала на јајникот и брзо се ширело и морала одма на операција е тоа ме плаши најмногу а имам и друга братучетка што била бремена и го имала овај миомот еве сега има здраво детенце од 4 години се плашам да не е на јајникот и ако мора операција ахххх а јас бремена ептен ови два дена сум психички катастрофа само мислам и си замислувам уште полошо не е лесно воопшто со душа да чекаш бремена да си и одкако се израдував дека ке имам бебенце ова да ми се случи плачам и пишувам се плашам докторот што ке ми кажи утре
Џанина обиди се да мислиш позитивно и не се предавај на црни мисли(верувај ми не ти треба тоа сега) Почекај до утре,види се со докторот а ако треба побарај второ и трето мислење.Немој да плачеш те моламммммм не сакаш бебушот да те чувствува таква.СЕ ЌЕ БИДЕ ВО РЕД
Не се спие на грб поради тоа што може да се јави застој на протоколот на крв...(кон бебето...така имам слушнато) Мојот секрет сеуште е тука...сега приметив дека и бојата е сменета како прљав да е...има место за паника????? Почнувам сериозно да се загрижувам.И се јавив на докторката и поради тоа што таа е во Албанија на одмор само ја прашав кога ќе почне со работа,и ми кажа дека утре ќе биде тука.Така да утре конечно одам на контрола прво за да видам дали се е во ред после за да си го видам конечно бебушкото за прв пат...
Џанинче, незнам дали прочита пред овој пост што ти имав напишано. Не се нервирај пред време за ништо, и не читај по интернет, секакви неинформирани луѓе пишуваат по интернет. Ќе биде добро, верувај!
ТСС зошто ја чекаш матичната? Сестра ми имаше гинеколошки проблем, а се погоди празник. Отиде кај матичниот и од таму ја пратиле на ГАК. Зошто да не отидеш и ти таму? Не чекај многу, малку фали беља да се направи. Спремај се и право на ГАК.
Mila jas ne sum od sk,od tetovo sum...si velam cekav cela nedela pa ke pocekam i do utre.Utre rano ke odam i ke vidam sto ke mi kaze doktorkata no se nadevam deka ne e ñisto strasno...ne dozvoluvam da mislam negativno..
dobro utro kako ste? Jas od 5 sum stanata denes ne mozev da spijam vo 9 sum na Doktor Pa kako se plasam ufff mi se losi duri a znam.deka ne e od.sto sum bremena da mi se losi oti Arna sum dosega tuku od strav molam boga da mi kaze deka ne e Nisto strasno Pa.da se oslobodam veke oti dva denna pekol mi se ecapereca cigav mila sto pisuvase ama koga coek se plasi za se ke se informira dali toa e vistinaa ili ne aj belkim ke ima nekoje Resenie
добро утро и од мене мила морас да се смирис како прво,сега никако несмеес да бидес под стрес и да се нервирас така мозес да му настестис на бебето,јас како сто знам има санси во бременоста да ти го снема,немој да верувас во се сто ке проЧитас на интернет,ајде собери сили и кога ке се вратис писи ни како си поминала
feminki sega se vrativ od Doktor fala mu na boga sum nemala toa miom toj doktorot ako mozam Doktor da go narecam za jajnikot mislel miom deka e a toa bilo samo jajnik äh kakvi sekiraci mi napravi dva dena da placam da si go voznemiruvam bebenceto eve denes pak sum kaj mojot Doktor i ke mu kazam i toj da me pregleda Ubo ama mi rekoja deka nema Nisto i mi padna kamen od srceto kako se tresev tamu uff doktorkata mi rece i da imase ne treba tolku da se plasis normalno bilo da se ima ama fala mu na boga nemav.
мило ми е сто је се во ред со тебе и со бебуско .... а на тој ако мозам док.да го нарецам треба едно ребро да му се скрси
Здраво девојки, еве не нас се вративме во овој пекол од Охрид, мислам дека сите трудници беа преселини таму секоја втора жена беше со мешко , инаку мн. убаво си поминав со мојата принцезичка и мн. ми е криво што се вратив требаше уште малку да си поседиме овде е навистина неподносливо жешко, инаку сите што имате можност слободно патувајте нормално ако само доктор не ви забрани и секоја прилика бегајте од пеколов, едино ми е криво што не се бањав ама за трудници е строго забрането банање во базен и езеро. здравје за 10дена ќе одиме на Тасос па ќе надокнадам, едино ме мачи патот, вчера кога се враќав се утепав од повраќање уффф денес уште ми е лошо,инаку воопшто да не се плашите од патување секаде е препорачливо шљапкање во морска вода и добро е за бебчо и за вас, јас тргнувам точно во 28 недела и едвај чекам, што се однесува за увин чајот што го пијам најдов тактика го мешам со јана ароматизирана од боровница и не се осеќа тој гадниот вкус. пијам магнезол, мама вит и фероглобин за железото, се отрув од апчиња, а најмногу што ме нервира е што неможе се наеднаш да се пие туку мора 2-3 саати да има размак ради подобра абсорбција. и ај за сега доста од мене да не се заборавам, а да честитки за новите трудници и чувајте се сите. се читаме девојки
Zdravo mamicki da Ve prasam dali znaete vo gak za CTG dali rabotat na smeni ili samo sabajle inaku jas mislam sum pri kraj so neizdrzlivosta à bebus Aber nema
работат и втора смена од 4 или порано до седум барем така беше пред една година ваљда е останато така ,а и поубаво ти е втора смена за цтг пошто нема многу гужва, а одсабајле имаш,а и тие сестрите знаат да кажат ај дојди сабајле за следниот ден демек поубаво се гледало на цтг ма нема везе истое само што втора смена е порелаксирано па ги мрзи да станат инаку исто тие