Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    добар ден мешковци :D
    за ова со спиењето на грб и јас сакам да знам од кога не се спие на грб. а од моја другарка имам слушнато (Таше незе и рекол така) дека не се спие на грб заради плодовата вода демек во таа положба во зависност од положбата на бебушот можело да се случи да нема доволно плодова вода :D

2. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Dobro utro mamicki imajte ubav den jas ushte sum Tuka bebushot aber si nema da izleze a maki preku glava imam.

3. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    Добро утро и од мене Али мене воопшто не ми е добар денот не знам што ке биде со мене и со бебенцето моје ;( преплашена сум само читам на нет за тоа миом е сега незнам точно дали ми е на матката или на јајникот ептен сум уплашена се мислам што ке биде и само плачам си викам зошто баш мене ми се случува ова уфффф ке пукнам од мака ;( ;(

4. JustBlack

JustBlack Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    8
    Dobar den I od mene(se izvinuvam za lat.ama od tel.pisuvam)
    Okolu spienjeto na grb(i mene taka mi e najubavo) sum slusala sekakvi muabeti I koga procitav dena moze da dojde do prekin na dotok na krv do bebusot odma mu se javiv na mojot dr.i go prasav.Mi rece uzivaj I spij si kako ti e najubavo.Moze da dojde do prekin na dotok na krv,no ako toa se sluci veruvaj ke osetis I ke se razbudis.
    Inace jas nosam bliznacinja I koga ke legnam na leva strana pocnuva da pretka ednoto ako se zavrtam na desna pocnuva da pretka drugoto I taka interesno ni e:)

5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.649
    Допаѓања:
    152.848
    џанина не се секирај,се рагаат здрави прави бебинја и со миом.сестрата на моја пријателка имасе миом и различни доктори различно и советуваа.остна бремена и си роди синче кое сега има 7 месеци.а како пред тоа не ти го видоа?не одеше на прегледи?

6. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Мисли позитивно знам дека тешко е тоа во таква ситуација, но мораш да издржиш, мисли на бебето, оди кај друг доктор побарај повеќе мислења

7. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    Па тоа сега ми се има појавено мало топче било е сега незнам дали е во јајникот или матката читав ако бил на матката дека можела бременоста нормално да функционира можело во најлош случај да дојде до абортус а можело и само да се повлечи како што читав е сега ова било наследно мојата братучетка имала на јајникот и брзо се ширело и морала одма на операција е тоа ме плаши најмногу а имам и друга братучетка што била бремена и го имала овај миомот еве сега има здраво детенце од 4 години се плашам да не е на јајникот и ако мора операција ахххх а јас бремена ептен ови два дена сум психички катастрофа само мислам и си замислувам уште полошо не е лесно воопшто со душа да чекаш бремена да си и одкако се израдував дека ке имам бебенце ова да ми се случи плачам и пишувам ;( ;( се плашам докторот што ке ми кажи утре ;(

8. JustBlack

JustBlack Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    8
    Џанина обиди се да мислиш позитивно и не се предавај на црни мисли(верувај ми не ти треба тоа сега)
    Почекај до утре,види се со докторот а ако треба побарај второ и трето мислење.Немој да плачеш те моламммммм не сакаш бебушот да те чувствува таква.СЕ ЌЕ БИДЕ ВО РЕД

9. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    :rofl: е си ги избрицив сега раат це спијам :lol:

10. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    Не се спие на грб поради тоа што може да се јави застој на протоколот на крв...(кон бебето...така имам слушнато)
    Мојот секрет сеуште е тука...сега приметив дека и бојата е сменета :| како прљав да е...има место за паника?????
    Почнувам сериозно да се загрижувам.И се јавив на докторката и поради тоа што таа е во Албанија на одмор само ја прашав кога ќе почне со работа,и ми кажа дека утре ќе биде тука.Така да утре конечно одам на контрола прво за да видам дали се е во ред после за да си го видам конечно бебушкото за прв пат...

11. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Џанинче, незнам дали прочита пред овој пост што ти имав напишано. Не се нервирај пред време за ништо, и не читај по интернет, секакви неинформирани луѓе пишуваат по интернет. Ќе биде добро, верувај! :*

12. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    ТСС зошто ја чекаш матичната? Сестра ми имаше гинеколошки проблем, а се погоди празник.
    Отиде кај матичниот и од таму ја пратиле на ГАК.
    Зошто да не отидеш и ти таму? Не чекај многу, малку фали беља да се направи.
    Спремај се и право на ГАК.

На JustBlack му/ѝ се допаѓа ова.
  13. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    Mila jas ne sum od sk,od tetovo sum...si velam cekav cela nedela pa ke pocekam i do utre.Utre rano ke odam i ke vidam sto ke mi kaze doktorkata no se nadevam deka ne e ñisto strasno...ne dozvoluvam da mislam negativno..

14. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    dobro utro kako ste? Jas od 5 sum stanata denes ne mozev da spijam vo 9 sum na Doktor Pa kako se plasam ufff mi se losi duri a znam.deka ne e od.sto sum bremena da mi se losi oti Arna sum dosega tuku od strav molam boga da mi kaze deka ne e Nisto strasno Pa.da se oslobodam veke oti dva denna pekol mi se :( ecapereca cigav mila sto pisuvase ama koga coek se plasi za se ke se informira dali toa e vistinaa ili ne aj belkim ke ima nekoje Resenie :(

15. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    добро утро и од мене :hai: мила морас да се смирис како прво,сега никако несмеес да бидес под стрес и да се нервирас така мозес да му настестис на бебето,јас како сто знам има санси во бременоста да ти го снема,немој да верувас во се сто ке проЧитас на интернет,ајде собери сили и кога ке се вратис писи ни како си поминала :*

16. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    feminki sega se vrativ od Doktor fala mu na boga sum nemala toa miom toj doktorot ako mozam Doktor da go narecam za jajnikot mislel miom deka e a toa bilo samo jajnik äh kakvi sekiraci mi napravi dva dena da placam da si go voznemiruvam bebenceto eve denes pak sum kaj mojot Doktor i ke mu kazam i toj da me pregleda Ubo ama mi rekoja deka nema Nisto i mi padna kamen od srceto kako se tresev tamu uff doktorkata mi rece i da imase ne treba tolku da se plasis normalno bilo da se ima ama fala mu na boga nemav.

17. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    :* мило ми е сто је се во ред со тебе и со бебуско .... а на тој ако мозам док.да го нарецам треба едно ребро да му се скрси

18. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    Здраво девојки, еве не нас се вративме во овој пекол од Охрид, мислам дека сите трудници беа преселини таму секоја втора жена беше со мешко :lol: , инаку мн. убаво си поминав со мојата принцезичка и мн. ми е криво што се вратив требаше уште малку да си поседиме овде е навистина неподносливо жешко, инаку сите што имате можност слободно патувајте нормално ако само доктор не ви забрани и секоја прилика бегајте од пеколов, едино ми е криво што не се бањав ама за трудници е строго забрането банање во базен и езеро. здравје за 10дена ќе одиме на Тасос па ќе надокнадам, едино ме мачи патот, вчера кога се враќав се утепав од повраќање уффф денес уште ми е лошо,инаку воопшто да не се плашите од патување секаде е препорачливо шљапкање во морска вода и добро е за бебчо и за вас, јас тргнувам точно во 28 недела и едвај чекам, што се однесува за увин чајот што го пијам најдов тактика го мешам со јана ароматизирана од боровница и не се осеќа тој гадниот вкус. пијам магнезол, мама вит и фероглобин за железото, се отрув од апчиња, а најмногу што ме нервира е што неможе се наеднаш да се пие туку мора 2-3 саати да има размак ради подобра абсорбција. и ај за сега доста од мене да не се заборавам, а да честитки за новите трудници и чувајте се сите. се читаме девојки :*

На H.e.L.e.N му/ѝ се допаѓа ова.
  19. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Zdravo mamicki da Ve prasam dali znaete vo gak za CTG dali rabotat na smeni ili samo sabajle inaku jas mislam sum pri kraj so neizdrzlivosta à bebus Aber nema :worried:

На SamovilkaH му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    работат и втора смена од 4 или порано до седум барем така беше пред една година ваљда е останато така ,а и поубаво ти е втора смена за цтг пошто нема многу гужва, а одсабајле имаш,а и тие сестрите знаат да кажат ај дојди сабајле за следниот ден демек поубаво се гледало на цтг ма нема везе истое само што втора смена е порелаксирано па ги мрзи да станат инаку исто тие