Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    17.679
    Мешиња, ми излегоа ситни афтички на непцата на неколку заби на долната вилица. Страшно боли не можам ни да зборам ни да јадам.
    Инаку одам редовно на забар, пред месец дена чистев забен камен и непца. Некоја со слично искуство и со што да третирам додека не отидам на лекар?

2. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Цел ден вртоглавици и мачнини :@
    До пред некој ден немав ама баш ништо
    Вода неможам да се напијам,одма нагон за повраќање имам
    Охх маки :envy:

На podravka и kukla21 им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Оооо со здравје да ги носиш :( тие па дур минат сега. Да не си јала нешто валкано или имаш недостаток на витамин Б? Избегавај јаткасти продукти и домати. Уште повеќе ќе се иритираш.

4. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Жабуркај со сода
    И добро е прополис или мед да мачкаш

На eli25, Luna91 и kukla21 им се допаѓа ова.
  5. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    17.679
    Не бе кукле баш сега внимавам повеќе на хигиена, премиувам по сто пати овошје кога јадам. :(
    Јас ќе издржам болка, страв ми е за бебуш да не се штетни...

6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Не, тие се локални. Штета што се многу досадни и дур минат, неколку дена мака ќе имаш со јадење и пецкање нон стоп. Има едно средство што е доста ефикасно, ама незнам дали смее во бременост. Одма ќе ги решиш. Ќе пробам да најдам како се викаше, го имав ставено во
    друга тема.

https://forum.femina.mk/threads/Ние-околу-и-преку-40.22474/page-4109
    погледај го моето мислење на оваа страна.

На Luna91 и eli25 им се допаѓа ова.
  7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.944
    Допаѓања:
    123.520
    @Annath

8. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    Истото и мене ми се случуваше од 21 недела сега сум 26+5 и исто е, може и полошо поради тежината. Матичната ми рече дека е можно поради тоа што многу нагло сум се здебелила, сега пазам и на тоа. За спиење си ставам перница меѓу нозе и кога станувам не сум многу укочена и обавезно пред спиење пијам прашок магнезиум со б комплекс од алкалоид, само тој магнезиум ми помага.

9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Дојдов на темата само да се пожалам. Вчера цел ме болеа препоните, не можев да одам, денеска е подобро. Синоќа кога си легнав, стомакот ми беше тврд како камен, станав се измочав, немаше многу урина, ама мош од тоа ми беше така тврд, прв пат ми се случува ова.
    Сега сум никаква, ми се спие, а скоро 10 часа спиев, малаксана сум, сигурно ми е паднал притисокот, џабе пиев кафе. Не ми се станува од кревет, а морам да учам за испит за лиценца за работа, ич немам концентрација, ниту желба,а и она што го читам не можам да го запамтам, упм. Мутаво денеска времето,а и јас со него.

На Sandrichka 89, Mari*, Ano и 3 други им се допаѓа ова.
  10. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Не верувам да ми е до килажата, само 3 кила имам плус до сега, сигурно е нормално како и се друго, за се мојот одговор е нормално е-за сите маки :rofl: Мора да се трпи (fingers)

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.274
    Допаѓања:
    76.331
    Колку магнезиум пиеш? Јас така кога бев на ехо, баш се погоди со таков стомак (а често ми се случуваше), матичната ми рече ти треба повеќе магнезиум... и железото како ти е? Малку и до времево е да знаеш, јас три дена сум по ред таква.. вртоглавици, поспаност, заборавам на пола пат по што сум тргнала... Ми помага некогаш какаото, дали на психа или стварно незнам... направи си една чаша :)

На Mari*, stevemila и forumce им се допаѓа ова.
  12. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Од 400 со б-комплекс на своја рака. Ете и за магнезиумот заборавив да го прашам матичниот неќна. На грб лежев и се фатив за стомак, гледам тврд,а и ми се мочаше, па отидов се измочав и после не беше таков. Инаку овој период кога е, постојано сум ваква без енергија и концентрација, поради нискиот притисок ми е, често ми е низок кога е топло, не внесувам доволно течности, си ја знам маката јас. Какао си пијам секој ден по еден филџан, добро ми влијае.

На stevemila и mariz им се допаѓа ова.
  13. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    Мене колковите страшно почнаа да ме болат во 19 недела и тоа траеше околу недела дена. Сега веќе се навикна телото изгледа и не ме болат. Понекогаш заболува но не до толку.
    Инаку сакам да прашам дали некој осетил брекстон хикс контракции во 21 недела. Како може да се препознаат? Незнам дали е тоа или обични гасови и грчеви во стомакот. Може ли на преглед да се препознае ако имало контракции?

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.274
    Допаѓања:
    76.331
    Само на цтг може да се мери дали има контракции. Инаку контракциите траат секунди и полека опуштаат, а ако си имала постојана болка од неколку минути или подолго време не би било тоа контракции... Да не било од некоја храна што не се вари убаво, како те наболуваше?

На ada21 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    1491486411303-304421756.jpg Devojki ova se faktori na hemostaza taka?Sega go zema maz mi rezultatot.D dimeri 450.Vo izvestajot pisuva Naod soodveten za gestaciska vozrast.Znaci ok e.Proslio pat mi bese 620

На Capricorn Taurus, podravka и Stara им се допаѓа ова.
  16. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Ok e :)

17. 2ndLuck

2ndLuck Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    74
    Kade go pravese testov, od kade ti se rezultative? Na transfuziologija poinaku izgledaat zatoa prasuvam :)

18. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Na Transfuziologija vo Strumica

На 2ndLuck му/ѝ се допаѓа ова.
  19. 2ndLuck

2ndLuck Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    74
    Mene so slicni rezultati u 7 mi mesec, mi dadoa clexani u drzavna. Dimeri 620, aktivirano parcijalno 21 sek. Naod hipertrombicna sostojba. Rabotava sekade razlucno, blage veze nema, samo davaj clexani (facepalm)

Edit: Dimerite mi se ok, aptt od 21sek ne e, zatoa e naodot

20. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    @winter flower , што направи со документите?