Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Претпоставував ама знаеш поинаку е кога некој ќе ти потврди :) :*

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    @vitamina veruvaj mesec dena nisto neznam, se on ne moze ds go izmeri bebeto, ke vidi samo na sec deka mrda i toa e se od uz. Ctg e ok, se gledame naredna nedela, prijatno. Nisto drugo nitu zbori nitu govori. Sto i da prasam, kako sto kazav, aha ke bide i toa e odgovorot. Neka bide deka i jas malce preteruvam i sakam kako na prvorotka da mi objasni i pojasni se, na "glupite" prasanja da odgovori so smiruvacki i normalen odgovor, a ne se kako so podbiv i so objasnuvanje kako bilo pred 100 god... malce poveke iritantno. Covekov tuka go falat premn, mozam da recam kaj eden od najdobrite gin vo zemjava odam, znaci kojznae pa kakvi se drugite... ne znam sto da recam, ama eve kako sto vika si cekam. Rok mi pomestija na 10 ti april, sto znaci vo ponedelnik, pa ke vidime.
    @gjoker4e ajde samo so lesno da si pomineme! Poslednive denovi prenajteski bile, da mi kazuvase nekoj nemase da veruvam :D cela bremenost bez oko da mi trepne, ama poslednive dve nedeli, ne mi se zbori duri. Ama ke bide i toa, bebus ednas ke mora da izleze! :)

На kukla21, gjoker4e и sofi2107 им се допаѓа ова.
  3. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    @Mari-Ja која недела точно си?

4. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Po novata matematika 39+5 denes, ponedelnik pocnuvam 40ta nedela.

На kiki_riki, Natasa. P и Bebulleee им се допаѓа ова.
  5. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Не грижи се, голем број на трудници се породуваат после предвидениот термин. Всушност, до кај 41-42 недела е доносено, а после таа е преносено бебе. Ти си во границите.

На Natasa. P и Mari-Ja им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.970
    Допаѓања:
    219.525
    @Mari-Ja ќе ја биде женче. Ситно броиш, во прашање се саати.
    Јас провоцирав со пешачење, со топла када, со клекни стани малку така колку можев де и не до земја.
    И исповоцирав да ти кажам на крај :D бидејки почнав да се гушам и да повраќам од тежина поготово последната недела.

Ти си среќна што имаш и цтг и ехо, да знаеш само колку милиони трудници го немаат ова, да знаеш дека ехото завршува во 20 та недела а?!
    Не го оправдувам ова, но и често ехо не оправдувам ако нема причина.
    Се знае златна средина.
    Докторот поминал илјадници пациенти. Те видел во одлична состојба фала бога и што да ти каже?
    Ете кажал 2 прсти си отворена што повеќе?!
    Мислам дека е тоа се на се дискусијата.
    Чекај си болки на интервали или поточно како пред да ти доаѓа тетката и тоа е тоа.
    Ќе биде. Гуд лак.
    А ние сме овде во категорија бебе да помогнеме колку можеме ]:)

На Ano, Mari*, Вереничка и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.850
    Допаѓања:
    13.468
    Со лесно нека ти е, ќе биде се добро, нормално е да мислиш, те сфаќаме. И @sofi2107 и тебе, мила, со лесно нека ти е. Уште неколку дена ќе си гушкате бебенца :D Да се редактирам, ја заборавив и @gjoker4e да и посакам се најдобро, и она е тука со терминот :)

На gjoker4e, Ano, sofi2107 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    @vitamina ozbilno povrakjase? Od nedelata oa navaka, sekoja vecer imam nagoni na povrakjanje, mislev deka samo mene mi se desava. Teska sum za povrakjanje, pa nitu ednas ne sum povratila do sega.
    Mnogu se zdebeliv, bebe golemo masala, uste da bev celebrity pa da si barav sama da me porodat koga sakam :)
    Pesacam kolku me noze drzat, ama moe dete inatce neke da se odlepi od mene :) :) :) ne za djabe se vika sin majkin :)
    Ke ja bide, trpenie- spasenie :)
    @Black girl So lesno samo kaj site! :*

I fala vi na site za poddrskata i utesnite zborovi!!!:hug::hug::hug:

На orhideea, gjoker4e, Ano и 7 други им се допаѓа ова.
  9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.201
    Допаѓања:
    148.411
    Лепото @mariz со првото е породена во 42ра недела (ако добро кажав) нормално е, @Jagoda123 со второ надносе над термин исто 10 дена, јас па се породив во 37+4 што не значи дека некое бебе е повеќе или помалку добро. Ај јас сум цезареа правена, но сепак сме сите мајки и тоа е најнебитно. Најбитно е да сте здрави и живи и ти и бебуш и лесно да поминеш ти. Се ќе биде во ред, крајот (ем не терав до крај на 9ти) па најтежок ми беше. Киселини, неспиење, главоболки, се имав и едвај чекав да се олеснам. Господ да ве чува, се ќе биде во ред. Тука сме и ние да ве посоветуваме и утешиме за што и да треба во секое време. :*

На Jagoda123, Ano, Mari-Ja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.274
    Допаѓања:
    76.331
    Јас по менструацијата се породив веќе влезена во 42ра недела... Не се знае секогаш кога точно зачнала жената (особено при природно зачнување). Еве сега на второво ми даваат од старт 7+ денови на терминот, а бебето минатата контрола си се поклопи со мерките од последна менструација и треба сега пак да ме водат -7 денови, ама јас ке си рачунам +7 ... :) Тука кај нас даваат 10+ од термин... Чим има доволно плодова вода, цтг мирно немој да се грижиш, денови се во прашање до средбата со бебчето :hug: Уживај со мешето последниве денови зашто верувај и тоа ке ти фали :*
    За повраќањето со првото до сам крај повраќав, ептен ми беше лошо цела бременост и неможев да се поднесам. Воопшто не уживав како трудница, периодот од што не се сакав немам ни многу слики од мене и од мешко (facepalm) Затоа оваа бременост максимално опуштена, не ми е лошо и тешко пу пу :D (чат пат од одредена храна ми се згадува само што ке и фрлам поглед и не ни ја јадам) :D Со лесно само, трпеливост... стварно се само денови во прашање, а овие денови од 9м многу ке ви фалат бидејки само 1,2,3+ зависи се доживува бременост во животот, затоа трудници максимално уживајте! :hug:

На gjoker4e, Ano, Mari* и 4 други им се допаѓа ова.
  11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.944
    Допаѓања:
    123.520
    Добро утро мешиња. Утрово ми почна со неубава вест за баба ми и незнам како да се смирам. Сакам да одам да ја видам не ми даваат моиве:( Многу бевме блиски и многу ми е тешко.... Во болница е , моиве викаат ок е ама ..... Не е едноставно. Се напив бедоксин ама цело време паметот ми е таму. Незнам што да се напијам друго ..... Имајте си убав ден и извинете ако ве вознемирив, сама сум дома :(

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Штом од дома си таква подобро и не оди. Таму може ќе ти биде уште полошо. И обиди се сама да се смириш и освен бедоксин незнам што друго да земеш стварно. Мисли позитивно тоа е

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    Lele luge Sega stanav otidov do WC koga se navedenav od nosot krv pocna da mi tece se isplasiv I legnav Sega nema dali I se slucilo na nekoja?

14. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Draga eli, vo takva situacija si koga moras malku poveke da mislis na sebe i na bebus, ama ako mislis deka ke te smiri, a ne rastazi i voznemiri uste poveke posetata, odi.
    Osven bedoksin, mozes da se napies caj za smiruvanje za trudnici i doilki (jas go piev koga nemozev da spijam nokje, eden period si imav takov, vo sostavot ima valerijana), drugo ne znam stvarno.
    So lesno i so pomin samo neka e!

Nie veke sme izlezeni na kafe, ranobudnici sme denes. Sonce ubavo si sveti, pa ke setame maksimalno da go iskoristime denov.
    Kako me opustivte vcera so komentarite, nokjva sum ja spiela kako bebe! Nitu za vo wc ne stanav. Se opustiv max. Fala vi zeni nezamenlivi!

Ubav vikend imajte meshkovci!

На eli25, gjoker4e, Ano и 4 други им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.274
    Допаѓања:
    76.331
    Nonstop vo prvata bremenost... a i sum citala tuka deka i na drugi se slucuvalo, ne e strasno :)

Pustete Sitel, zborat za bremenost (posebno za visok krven pritisok) :)
    Edit: dodeka vi pisam, zavrsi :D

Последна измена: 8 април 2017
    На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Што правите со болката во колковите? Секоја вечер ме болат но ноќва беше врв. Не можев да спијам како штрафови да имам во колковите и за прв пат истата болка ја имам и на зглобовите на рацете. Нервозен ненаспан ден ќе биде ова.

17. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    Ne da bolat kornat se vrtam na Edna pa na druga strana I obicno stavam pernica megu nozete...

На Capricorn Taurus му/ѝ се допаѓа ова.
  18. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    И мене многу ме болеа, не можев да спијам последните 2-3 месеци.
    Лек за тоа не најдов :(

На Capricorn Taurus му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Значи нема лек :) ништо ќе си трпиме...

Ни перница не ми помага, цело време се будам одмарам на грб ама ништо. Мислев дека е до магнезиумот ама ни тој не помага. Ќе издржам до август ајде еве го каде е :D

Последна измена од модератор: 8 април 2017
    На Ano, kukla21, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    I mene me bolat kolkovite osobeno leviot zaso spijam ili na leva strana ili na grb ic nemozam na desna ama ajde ke izdrzime ne e strasno :)

На Ano и Capricorn Taurus им се допаѓа ова.