Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.201
    Допаѓања:
    148.411
    Од гинеколог ми беше кажано дека доколку си мн вознемирена и дијазепам од 2 смееш да земеш. Јави се и прашај срц, Поарно да се смириш него да си наштетиш себе и на бебето. :*
    Ако може нека е со помин, ако не Вас Господ да ве чува...

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Te razbiram mnogu dobro kako ti e.No nekogas nemozeme da smenime nisto.Pred dve nedeli ja izgubiv baba mi.Nitu mi kazaa.Slucajno doznav.Tesko e pogotovo so taa me porasna.Site spomeni mi se so nea.No morav da bidam smirena.Nema da ja vratam.Stom ti kazale deka e ok ne grizi se.Ke bide dobro:hug:

На eli25 и ada21 им се допаѓа ова.
  3. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    @Black girl фала ти мила :* Да ти се враќа дупло поубаво и со лесно и на тебе :hug:

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Немој да де плашиш нормално е мене цело време ми течи крв од носот, некогаш помалку по капка две, а некогаш како чешма течи крв :D

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    Mi se cini non stop goltam krv vo uststa grozno custvo ama sto mora se ke izdrzime...fala na odgovorot..

На kiki_riki му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @eli25 мпраш да бидеш смирена,заради бебенцето . Мисли си позитивно ,ние да сме живи и здрави .
    Јас да ви се пофалам помина 2 скрининг ,се е супер многу сум среќна ,така да продолжи се дај Боже. Од Димчев сум препрезадоволна,баш беше позитивен и многу работи ми објасни ...за тие што се мислат од се срце ви го препорачувам .
    На тие што чекате,со лесно и со среќа. Ве поздравувам сите:hug:

На Sandrichka 89, Bebulleee, Seduction и 7 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.970
    Допаѓања:
    219.525
    @eli25 глава горе и позитивни мисли.
    Многу работи во животот не не одбираат кога да дојдат за жал

@Mari-Ja нкрмално е. Поготово последната недела пред пород е доста тешка недела.
    Се организиравте ли за чување?

На eli25 и Mari-Ja им се допаѓа ова.
  8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.038
    Допаѓања:
    40.377
    @eli25 душо само смирено. Како што веќе ти пишаа сека сте најбитни ти и бебе. Самото одење во болница може да биде многу стресно, ама сама најубаво можеш да си процениш што ти е постресно да не ја видиш или да отидеш во болница.
    За екстремни случаи, на една пијателка знам дека доктор и имаше речено дека диазепам смее да се напие од најслабите, дека некој стрес може да биде полош од апчето. Ама за ова сепак доктор би требало да те посоветува. Гледај да се смириш природно ако можеш.

Инаку со болкиве во колковите незнам што да кажам. На моменти мислам дека као да ми се расштрафуваат и секој момент ќе ми се откачат.. Ако сум во кревет повеќе од 6 саат веќе се после тоа е измачување. А некогаш сакам да си поспијам повеќе. Морам под итно да си ја купам перницата. Ако има подобрување ќе ви пишам. Ако не ќе мора да си трпиме.:(

Едит: @sofi2107 многу дискретно се мушна со краток коментар. се надевам дека за убаво си вака тивка. Ајде за брзо и со лесно се надевам ќе се гушкаш со синко:*

На Mari*, eli25, Natasa. P и 3 други им се допаѓа ова.
  9. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    @Ano ме изнасмеа ххахаха. Искрено најфер ќе кажам дека не е тоа што беше темава, се преместуваат коментари, напола постови итн. Немам желба да пишувам, ако примети многу не пишуваат и ги снема и у право се. Си останавме по пп си пишуваме. Вчера членката со која се дружевме 9мес пишува најубав пост дека се породила и оппп и се префрла. Да бидеме реални кој виде честита, а 70% од остаток не ни видел нит ќе му текне да отвори во темата кај што е префрлен постот. 2820 страни си стојат со постови од најсреќниот момент кога некоја се породила и мерак да ти е да читаш. Колку за инфо доколку не се упатени модераторите .... има опција да се копира некој пост и префрли. Али битно 2 страни се пишуваше за главоболка хахаххахаххаа. Па нели може и тема за главоболка у бременост да се отвори - еве јас давам иницијатива зашто нели за све треба посебна тема.
    Овде ќе си пишувате : Добар ден убав спнчев е денов јас се осеќам трудно. Поздрав!
    Зашто имате и тема за кога се осеќа бебе да мрда, за болки, за дрн дрн и дрн дрн. И темава треба да се преименува во : Само да се поздравиме!
    Почесто посетувајте ја темата : Се породив, за да не прочитате @gjoker4e , мене и @Sandrichka 89 кој сме во исчекување секој момент ;)
    Ве гушкам мешковци:hug: и навистина ми фали дружбата,, забавата што беше до пред некое време. Ќе ми фалите кога ќе се породам, со некој на фб и приватно си остануваме со дружбата, а останатите ќе отварам да ве читкам до кај сте и да се радуваме заедно кога ќе станете мамички на најубавите бебулиња. Со лесно на сите и само со убава и среќна мисла бидете :inlove:

На ada21, Mari*, Sandrichka 89 и 12 други им се допаѓа ова.
  10. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    епа незнам што да кажам може би дека сега е началник затоа не доага инаку е многу човечен пред се со лесно нека е

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.157
    Допаѓања:
    13.521
    Мене со идејава за копирање , мислењето ми е избришано, а и сите други каде го коментирам преместувањето. Така да и ова ќе отиде :)

Ако гледаш за муабетиве што се водат тука, секоја тема си има негде место, а не и е тука.
    Ама незнам тука за што ќе се зборува, како е правилото?

А и дали смеам д аја читам темава, бидејќи не сум трудно може ќе ме банираат :)
    Ама се подготвувам оти ќе бидам еден ден :)

На Pinky97, stevemila, fina erika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Читај ја од прва страна до 2820 отприлика :) позабавна, поинтересна, покорисни совети и мислења ќе најдеш. После таа страна имаш најмалце 30 теми па барај си мислења, постави прашање па недј боже ако ти е хитно или имаш мака, надевај се дека на некој ќе му текне да ја отвори таа тема и да ти даде совет ( после 3 дена можеби). Ако не пиши на некој во пп или на гоогле прашај таму одма имаш одговор ;)
    Те знам од Ивф темата и ти посакувам од се срце набрзо да ти се исполни желбата. Да си трудничко и да имаш најлесна и најубава бременост и здравје Боже да си најсреќна мама :*

На Sandrichka 89, stevemila, ocicka2014 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.022
    Допаѓања:
    36.323
    На темава се приклучив кога дознав дека сум бремена во 12та недела. Бев изгубен случај, не знаев како се сметаат недели, месеци, не знаев што е скрининг, приска, апсолутно ништо. Темава и членките во неа ми беа ѕвезда водилка. Нема мислење во темава што го немам прочитано и да одговорам ако знам или да дадам совет. А и одговорите и советите од членки кои веќе се породени многу ми помогнаа и ме ставија во колосек. Би сакала да се заблагодарам на сите, ве чувствувам како семејство! :l:
    Постов е бидејќи можам во секој момент да се породам па да се искажам на време. Да знаете дека сум се породила ако ме нема 2 дена, еве 3 нека бидат. А кога ќе бидам во можност ќе ве известам се разбира во соодветната тема нема да може тука според новите правила. :rofl:
    И да се пожалам дека немам другарка со која би можела да прошетам, да отидам на кафе бидејќи сите ме откачија од причина што во 9ти месец требало дома да се седи бидејќи може да се породам секој момент. Па да седам дома 30 дена и да надносам на пример 10 тоа се 40 дена, па уште ако послушам и 40 дена после пораѓај да седам дома, вкупно 80, па после паѓаат жените во депресија, па паѓаат од вакви глупости. Нема ден да не сум излезена и да шетам минимум 4 саати ама со мм фала му на Господ таков мм што имам го сакам најмногу, не е за во темава, ама налив на емоции. :$ :hug::hug::hug:
    Урината ми доби чуден мирис па се снабдив со брусница и увин чај, под брадата накај вратот се исфрлав не знам од која причина, бебе мрда лудува се надевам дека е добро тоа, не дај боже рака на стомак да ставам ќе ми го дупне мислам. Се е спремно уште интимната депилација во понеделник.
    Се е чудно, неверојатно, волшебно. Само да сме живи и здрави. Ве гушкам сите! :makeup:

На Lea_85, Sandrichka 89, ss80 и 17 други им се допаѓа ова.
  14. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.111
    Допаѓања:
    67.002
    Темата Се породив беше одделена од оваа тема ми се чини на предлог на тогашните трудници бидејќи постовите со честитки зафаќаат премногу место и се губат други мислења низ страници со честитки само. Затоа и се преместуваат тие мислења, а сакаат да честитаат и членки кои следат трудници што пишуваат и во други теми, не само во оваа, па посебна тема е најсоодветно место. Така што тие постови ќе продолжат да се преместуваат, да не се трупа оваа тема плус со такви мислења. :) А мислам не е тешко да се отвори во темата и да се види која се породила и да се честита, клик е само, да не ја преувеличуваме работата.
    Ве замолувам без понатамошни оф топици за истото, нема потреба.:hai:

На danichap, Annath, duffi и 3 други им се допаѓа ова.
  15. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.022
    Допаѓања:
    36.323
  16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.944
    Допаѓања:
    123.520
    Ви благодарам мамички на сите .... Малку сум подобро, се напив камилица , сега мед и млеко малку, магнезиум, б6 и најверојатно ќе легнам да спијам ме бута притисокот , времето..... И звонев на др. да прашам за дијазепам не се јавува, пишав на вибер и чекам ....Си гледам алиштенца за бебиња да не мислам, ако имате некои страни пишете од каде сте нарачувале и дали имаат достава за мкд... Сакав мм да го израдувам за годишнината со боди од неговиот омилен фудбалски клуб ( баерн) ама нз од каде да нарачам. Имајте си убав ден :hug::hug::hug:

На stevemila, Seduction, Luna91 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Добар ден. И мене ме бута притисокот. Очите не можам да ги држам отворени, главата мислам ќе ми падне. Синоќа едвај заспав, минеше 1, а сабајле рано станав. Има ноќи кога многу спијам, но понекогаш и едвај заспивам и се будам рано. Па и времето е никакво,нема што да се прави. Ќе се лежи цел ден.

18. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.038
    Допаѓања:
    40.377
    @sofi2107 , @gjoker4e i @Sandrichka 89 без нервози, тука сме и сите ве чекаме да се радуваме со вас. Ве гушкам силно :hug:

На Sandrichka 89, sofi2107, Natasa. P и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Пред неколку месеци купив боди со лого на Баерн од бутикот Лолипоп во градски ѕид, одма спроти Космо Тинекс. Цело време ги имаат тие бодија, 100ден се :)

На stevemila, Capricorn Taurus, Natasa. P и 2 други им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.274
    Допаѓања:
    76.331
    Зашто бе 2,3 дена :D Јас во 06:00 сабајле се породив, веќе во 10ч бев со мобилен во раце сместена во соба (бебчето сеуште не беше до мене), па одма прво јавување едно друго блиските, па пишав на Фемина :D

На Mari*, gjoker4e, Ano и 2 други им се допаѓа ова.