Не е тоа. Значи ова е нешто што може да отпадне, значи нешто што се лачи можеби од млечните жлезди но не и самите тие. Значи на брадавицата на врвот од млечните жлезди грутчиња кои личат буквално на гурелки, или на она што ќе го стиснеш од бубулица(црнка) што има форма на запирка (,) (извинете на описот)
Со леснооо, ние со тебе заедно како договорени хахаха. Во понеделник и јас на депилација а и на преглед па да видиме дали ќе раѓам оваа недела (во дежурства заради Велигден, ама само за добро да е). Не можам да поверувам дека дојде крајот... Ви посакувам среќа и многу здравје и љубов на сите
Незнам кој месец сте, ама јас со првото имав колострум во 7 ми месец, сега во 8 ми. Притисни ги градите нежно како да молзеш и ако се појават капки секрет тоа е колострумот. Кога се сушат капките стануваат жолти ко гурелки, и тоа е нормално
Бевме вчера со синко на концерт... нели еден ден пред терминот ама ништо не му се излегува... а изгледа ни гласната музика не му смета, не мрдна ниту еднаш додека траеше концертот, дури кога си дојдовме дома се размрда страшна работа под ребра ми влегува колку е високо, а можеби он мисли дека треба од горе да излезе а не од доле
Да, прилично рано е. Некогаш знае да се појави исцедокот и ако примаш прогестерон терапија, утрогестан или слично, поради хормоните, ама и тоа го неам искусено толку рано.
д ден убав ден мепковџ немора да значи се јавува и порано кај сите е разл мене евe лично едвај 5ти бев коа видов флеки на градник .. секоа трудница си е разл кај некоа има некоа нема а прва појава кај сите разл се јавува се е до хормоните
Јас ги имав истите како гурелки жолти уште од 4 месец. Ми рекоја не е страшно. Секој ден се мачкам со ланолин мене тоа многу ми поможи ми ги омекна брадавицитe. Ја имам оваа пробав и со една поефтина но таа не ми поможи. Од оваа сум презадоволна.
@Вереничка од исцедокот од градите ти е. Не е рано. Јас имав таков исцедок цела бременост со второво. А веќе млеко ми течеше и пред породување.
А за што се користи точно ланолинот, која му е инаку намената? Инаку праша д-р, што ти рекоа зошто се создаваат "гурелките"? Ми се чини цел ден ме боли левата града дека ги чепкав.. Да, ама срцка јас не сум приметила исцедок, не сум имала влажна маичка, немам видено течност, само овие жолто зелени "гурелки" утрово.. можеби не сум го приметила исцедокот и тој се згрутчил, навистина не знам.
Не прашав доктор прашав во аптека, аптекарката ми е блиска па таа ми предложи. Инаку ланолинот го користат доилки на почеток за да ги омекне брадавици и да ја намали болката при доењето. Дали има и некоја друга намена не знам битно не е штетен затоа што пиши и на упатство дека немора да се мие градата пред да цица бебето, бебето може слободно да цица и кога брадавиците се намачкани со овај ланолин.
Nema logika kolostrum da e.11 nedeli sum bremena.Taka da toa e nesto sosema drugo.Razbiram vo 7mi,8mi mesec ama vo 3ti nema sansi
Леле и јас не сум за толку рано, а ми се купува ми се плачеее сакам, сакам, сакааам секој ден по нешто да купам, само гледам и не се осудувам сеуште, ама после скринингот, само да е се добро мислам дека нема да одолеам и ќе почнам
И јас имам такви како гурелки и не знаев што е не прашав а ги имав многу одамна. Штом сите имаме сигурно е нормално
Ајде за кратко,па ќе се радуваме Софи на нашите малечки...доколку овде не можеме да си ги искажеме нашите најсреќни моменти ќе си најдеме друг начин...сепак си остануваме во контакт и чекам најсреќна вест и од тебе да соопштиш И јас како и ти..секој ден сум во исчекување...ама твоето поврзо ќе си дојде на овој свет..мојов синко инаетчија е ..не му се излага така брзо Те гушкам и чекам вест!
Ти кажав јад дека ќе те пречекам цимерка ќе си ми во соба Само во пп ќе ми пишеш и одма ти средувам кај мене во соба да се дружиме Битно Велигденски поклончиња ќе си имаме. Се читкаме во пп. Те гушкам и јас Ќе ти пишам во пп