Форумџика на годината

Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Јас во првата бременост болна легнував за бурек :| ама буквално плачев ако немаше бурек :D

Bebulleee, podravka, Ano and 3 others like this.
  2. eli25

eli25 Форумски идол

За една недела сум се поправила 3кг :worried: Си сфатив здраво за готово дека мора и вечера и крај. Обично правам шопска, плазма и млеко а често мм оди по бели пецива ( одма до зградата имаме и после 20 часот излегуваат првите). Вчера рекорд. За доручек мм печеше лиснати и тоа големи од стокомак, изедов две и после пола саат дојде сестра ми и донесе симит. Го изедов цел. Симит јадам секој втор ден. Паштети и маргарин, нешто најслатко ( не јадев со години) . Навечер во 2,3 станувам и ќе си каснам пак нешто :rofl: И сега ми се пријаде од се по нешто :x

3. Mari*

Mari* Форумски идол

Хелоу
    Деновиве не сум за ништо
    Мачнини,повраќање а умирам од глад
    Се нешто ми се јаде а неможам ништо :envy: едвај една салата ако јадам
    Се имам доста ослабено,досега 5кг
    Матичниот ми вели дека е нормално :wasntme:
    Грбот ме убива,некогаш болките се неподносливи
    Намалив со кревање дете враце ама пак душа сака кај мама :inlove:
    Него да ве прашам дали е дозволена масажа,да го запослам маже
    Оние биволски,коњски масти?

@Вереничка а со првото и јас имав колострум на 3 месеци,сега од самиот почеток
    Ваљда нормално е ;)

Вереничка and Ano like this.
  4. Black girl

Black girl Форумски идол

Луѓе, дали многу одите во веце? Јас сум седми месец, абе дежурам, само мочам. На 5 минути ме тера. Претходниот месец испитав урина, беше ок, сега овие денови пак ќе испитам. Само се плашам да не е некоја бактерија:worried: А не ме пече ништо.

Mari* likes this.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Јас одев премногу со првото... еве ме и сега станувам ноќе по еднаш од сам старт... Ваљда те притиска убаво на бешиката, па неможе да се наполни цела и затоа си мочкаш нонстоп :)

6. winter flower

winter flower Истакнат член

Извини што дури сега ти одговарам,меѓутоа ме немаше некој ден на форумов од оправдани причини :)
    Инаку средена работа, бев во социјално,поднесов барање само, ги предадов документоте и ми рекоа да си проверувам на трансакциска сметка,најдоцна за еден месец требало да бидат префрлени средствата :)

Natasa. P and ♡BuBaLe♡ like this.
  7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Добро утро мешиња!
    Лежам со бебуш во прегратка и листајќи низ странициве се потсетив на најубавите времиња кога галев меше и ме дрмаа возбуда, страв, трепет, очекување...
    Тоа е нормално, припрема на градите за идното доење, стимулирани се и жлездите од наливот на хормони :)
    Кај секоја е различно, и сосем нормална појава и пред породување да се јави колострум и такви грутчиња и општо како љупење на брадавиците..

Ве читав погоре за желбата за јадење :D Какви промени во исхраната имав во бременостите, сите три ко друга личност да бев, и буквално бев опуштена и јадев тоа што ми бараше душата. Првата бременост се давев во млеко и банани, втората бев ненаситна од бурек, во третава бев зависник од кока кола...
    Убави времиња беа, дефинитивно најубавите во животот на една жена:inlove: Уживајте максимално во бременоста и да се дружиме во мајчинските муабети :hug:

8. Вереничка

Вереничка Популарен член

Мамички добро утро :f:
    Се мачев неколку дена со чаеви, супи, мед, лимон... Но од утрово почнав и да кашлам и тоа убаво :doh: Не можам да се сетам некоја од вас пред некое време пишуваше дека земала некои пастили за лижење што биле дозволени? Дека знам стрепсилс и сл не смее. Може да ми кажете што да земам за грлово, без разлика пастили, сируп нешто?
    :sun:

Mari* likes this.
  9. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

За кашлица и грло немам земано лек и не знам да те советувам, а имав таков грип уште на почетокот на бременоста. Мене ми помагаше салеп и горен шеќер со млеко. Пробај и со нив, вервам дека ќе ти олесни :hug:

Вереничка likes this.
  10. Вереничка

Вереничка Популарен член

Софи пијам цела недела прегорен шеќер со млеко почнав да мирисам на млеко :$ ама бев така така, но сабајлево кога станав веќе кашлам убо :x

11. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Јас сум уште рука. Денес ми е дју деј ама немам никакив симптом за пораѓање. Одам секој ден на цтг и очекувам денес да се договорам со докторот да ме задежи за провокации. Иначе психички сум крш, негативни мисли, сафра ид по дома седење и 20кг плус тежина. Депрето пак ме фаќа изгледа. Не мижам друготп дете да го гледам, маж ми го мрзам...себе се мрзам...тоа. уште ко ќе ми текне дека ме чека пеколното мачење - породување шта да вам причам...

12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Имаше едни што смее,во Зегин ги земав ќе знаат фармацевтите.
    Инаку, подобро да не чекаш да ти се влоши, оди на преглед кај матичен.
    Јас во бремености и амоксиклав сум пиела, а третиот пат и зинат и три дози атб, каква затната отидов и на пораѓај.
    Со помин да е :hug:

Вереничка likes this.
  13. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

:( офф тогаш најдобро да се консултираш со гинеколог.

Вереничка likes this.
  14. Вереничка

Вереничка Популарен член

Знам дека има некои пишуваше некоја мамичка, имаш право во Зегин сигурно ќе знаат. До пред некој ден бев омалаксана, како настинка, ама не кашлав, само ме гребеше грлото. Сега сум добра, ама па кашлам цело сабајле. Ти благодарам :hug:

:*

Понекогаш така многу ве сакам! :inlove: :l:

Ама понекогаш :!:
    :P

Last edited by a moderator: Apr 10, 2017
  15. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Супер, значи сеуште функционира и тој начин. Убаво што сподели да се знае. (y)

winter flower likes this.
  16. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

@Вереничка апчињата се викаат пантанол некако не знам точно ама прашај во аптека ќе ти кажат. Јас ги пиев но искрено од нив не видов некое подобрување па неколку пати се нспив парацетамол.
    @Mari-Ja со лесно да поминеш и што побргу да ни се пофалиш за новиот член :inlove:

Mari-Ja and Вереничка like this.
  17. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Вчера бев до сити мол да разгледам колички, седиште за во кола и креветче, во baby center, baby blu и во енци менци и една од продавачките ми рече да не избрзувам со купување бидејќи се спремал БЕБЕ саем на кој ќе има попусти по 20тина %. Проверував по нет ама никаде не пишува кој датум ќе биде точно, можеби уште не е закажан. Ако некој има дополнително инфо нека сподели. :)

Mari*, Stara and stevemila like this.
  18. Вереничка

Вереничка Популарен член

Е сега вака, излегува дека ова- ве сакам, како само за Бубале и за Софи да е.. нели? :^) А за сите беше наменето, посебен пост си беше тоа.

п.с Речиси за сите..

19. stevemila

stevemila Форумски идол

Uste prviot den od transfer ne fati jaka kaslica.Nisto ne mi pomogna.Ni caevi,ni supi,ni oblogi so rakija.Edinstevno mi pomogna zvakanje na crn biber vo zrna.Gadno e ,no pomaga.Se zatopluva grloto.Ova mi go kaza Trajkovski.Ako sakas probaj.Ne e stetno

Вереничка likes this.
  20. Ana121212

Ana121212 Истакнат член

јас си користев ангал спреј и помага... секако со дозвола од докторот бидејќи не бев сигурна дали смеам... и има пастили едни што многу си ги сакам и имаат убав вкус isla moos :)

Вереничка likes this.