Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mia.milicka

Mia.milicka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    205
    Девојки, дали некогаш ве фаќа депресија за време на бременоста? Јас сега влегувам во 6ти месец, се си беше океј до петокот. Сабајлево откако се разбудив, немам мерак за работа, постојано ми се плаче и не сакам ништо да правам. Не можам да се гледам во огледало, не се чуствувам убаво. Некој друг со оваков "проблем"?

2. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @Вереничка јас имав проблем со грлото во првото тромесечје дури и крајниците ми се воспалија . Освен спреј од прополис кој ми помогна за 2 дена ,друго не земав ништо.

На Mari*, Вереничка и stevemila им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.276
    Допаѓања:
    76.342
    Јас минатата бременост бев ептен ептен болна без глас дури.. смеев такви за лижење од др.Тајс со тегавец мислам беа и исто негов сируп, тој не текнува од што беше. Прашај баш доктор некој, матичен општ, гинеколог.... :) има и едни бели исто што смее во бременост ама како прашак се и одвратни се, овие од Др.Тајс баш се убави... :)

Јас незнам што е со мене па... три дена сум супер, три дена заникаде со вртоглавици, задишување, сила немам да станам до кујна да отидам.. се како недоспана зевам ли зевам, срцево ми лудува. Сум приметила и устата ми се суши кога ми е вака лошо, како киселина чудна некоја да имам на вкус... Од што може вака, осеќам како нешто да ми фали на организмот, а незнам што :?: Дури и на лик сум чудна кога ми е вака лошо, подочњаци, очите ми тежат...

Последна измена од модератор: 10 април 2017
    На stevemila и Вереничка им се допаѓа ова.
  4. Lea_85

Lea_85 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    206
    Јас бременоста ја почнав со 50 кг, а сега имам 60 кг а сум 28 недела, д-р ми рече да качам уште 3 кг ама да идат во бебе :) Да бе баш така :) Имам 10 кг плус ама вака на мене не се познава. И јас почнав да јадам нездрава храна, таа ми е некако најслатка :)

На cat-woman, Ano, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Еј баш на овие мислев, ама ми се чини со жалфија беа.
    Грациес Мариз :*

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.276
    Допаѓања:
    76.342
    Еее може да, може сирупот да беше Тегавец :) Прашај си, јас ги лижев.. а скоро тука па кажаа не било убаво жалфија во бременост....

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Ее мене ми е така цело време. Три дена супер, три дена катастрофа. И тоа е лошо што добро добро и оп утре од кревет не стануваш. И на сите дома им е чудно, као па нели добра беше 8-| И мене ми беше па и уште ми е така. Не личев на себе :drunk:
    И јас мислев со организмот нешто не ми е во ред :$ Ќе помине ;)
    Крвта како ти е?
    Мене железото ми е добро над 16.. хемоглобинот само ми е 10.5 :wasntme:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.276
    Допаѓања:
    76.342
    Незнам два сирупа веќе скоро испив за железо, на 18ти ке правам крвна слика.. инаку пред месец не ми беше сјајно ни железото, ни хемоглобинот, пијам Феррум лек по 10мл... Абе така знае да ми се врти, дури прв пат ова да осетам лежам и собата ми се врти, затварам очи пак ми се врти чоече.... јас па се тешам дека ми е од лудово време... сега ке пијам една чаша какао, некако ми доаѓа поубаво после какаото...

На stevemila и Вереничка им се допаѓа ова.
  9. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    I jas sum istata znaci katastofa nekoj den sum prilicno dobra drugiot den vratoglavici glavobolka uzasna gadenje sabajle mu vikam na doktorot imav jaka glavobolka vika nisto moze e od vremeto.Sega cekam reziltati od krvta od toa nejadenje ke vidam do kade sum stognala so krvta...

На ♡BuBaLe♡, stevemila и mariz им се допаѓа ова.
  10. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    И јас сум така, 2 дена ок сум, 5 дена имам главоболки, па ми се слошва од ништо, а претходно сум била најок. А веќе сум 19та недела, не знам до кога ќе биди вака. Можи до крај :sweat:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  11. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Јас (fingers)
    Незнам што ми е последниве неколку дена премногу ми е досадно, ме фаќа и носталгија се ближи и Велигден еднаш сакам да си одам за мк еднаш некам ми недостигаат мојте. Вчера на мажот ми му велам животот ми е здосаден(facepalm) викендов само шетавме колку да не седам дома да ми се растераат мисливе малку. Ама јас и плус многу сум осамена мм на работа јас цел ден сама.
    Ти пробај да не бидеш сама излези прошетај, оди на кафе со другарка на ручек со мм ќе ти се сменат мислите :hug:

На stevemila и Aneta92 им се допаѓа ова.
  12. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    Пaнтенoл зa шмукaње. Некoлку пaти се спoменувaни вo темaвa, сaмo тие се дoзвoлени.

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  13. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Женски јас сеуште ги немам направено брисевите, а сум 12 недела, затоа што имам често кафеав исцедок и не знам дали да одам. Примам и терапија но пак на 2-3 дена ми се јавува.
    Да правам или не брисеви?

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.970
    Допаѓања:
    219.525
    Ќе си прашаш доктор.
    Овде секој ќе каже свое искуство но тоа не мора да значи дека за твојот случај ќе биде од корист.

На joy1 и iki26 им се допаѓа ова.
  15. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.104
    Допаѓања:
    21.824
    Мене ми кажа дека накај 16-та ќе ги правиме, прави како што ќе ти каже доктор. И јас мислев дека треба кај 12 недела.

На iki26 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Jas cekam kao reagensi.Nemaat uste od septemvri koga trebase da pravam brisevi za dokumentite vo fond,pa pravev na privatno.Ama sega so nemaat nekako ko malku i ubavo da mi doaga hihi.Pusti strav.Ama treba da se napravat.Ke se strpam do Vtornik,ke vidime so ke kaze dr:inlove:

На iki26 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.022
    Допаѓања:
    36.324
    Душо верувам дека многу ти е тешко, депресијата е многу тешка состојба, и психички но ослабува и физички, баш сега кога ти е најпотребно најмногу сила. Пробај да свртиш на позитивни мисли, знам дека е премногу тешко, но потруди се, пред се за детето кое го имаш, за она кое само што не пристигнало и за тебе. Во овие моменти најпотребна ти е подршка од најблиските, од маж ти, семејство, другарки, било што. Крај краева ако не можеш да се ослониш на никого тука сме ние на форумот, мешиња со исти, слични и различни маки. Колку и да ти е тешко пушти си музика, пушти филм, читај позитивни и мотивирачки приказни. Си пишала може ќе те задржат со провокација денес па може додека го пишувам ова и веќе да си породена. Обидувај се колку можеш, прави било што што ќе направи да се чувствуваш подобро, едноставно дај го последниот атом сила за напредок кон позитивизам. Ја имаш целата подршка, ако ти е потребен разговор пиши ми во порака, јас тебе не можам да ти пишам. :hug::hug::hug: И кога ти е најтешко исплачи се, плачи додека не ти се испразни душата од се што е насобрано, сепак пред се сме жени, не сме слаби, само сме премногу силни долго време и доаѓа ден кога се чувствуваме дека не можеме веќе. Многу ми е жал што не те разбира маж ти, но знам дека можеш ти и сама, ти си ЖЕНА, ти си ХРАБРА и БОРЕЦ, немој никогаш да го заборавиш тоа! :muscle:

На stevemila, Вереничка, ada21 и 9 други им се допаѓа ова.
  18. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.126
    Zenicki denes bev proveruvav mokraca I ova mi se rezultatite. Opstata doktorka vika deka trebalo antibiotik a jas vo cetvrtok sum vo Skopje na kontrola. Dali nekija imala vakvi rezultati I Sto ste piele. Guski I backing do site

Прикачени фајлови:

19. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.038
    Допаѓања:
    40.377
    Ова ти е уринокултура?

На *Mila24* му/ѝ се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.296
    За да ги намалиме понатамошните непријатности и недоразбирања со префрлувањето на мислења за кои веќе постојат теми, ве замолуваме да го користите пребарувачот на горната лева страна од основниот екран.
    Свесни сме дека не секогаш е возможно користењето на истиот, посебно кога некој сака веднаш да добие одговор за проблемот кој во моментот го мачи и можеби тогаш не е доволно концентриран за да мисли на новите фемина правила. Сепак, мало потсетување за користењето на оваа функција која не одзема повеќе од 15-30 секунди.

Иако е тешко, а и невозможно, целосно да ги одделиме муабетите со кои секојдневното се среќаваат трудниците од оние кои паралелно се поклопуваат со предходно споменатите постоечки теми, од едноставната причина бидејќи и тоа е нивно секојдневие, да се потрудиме специфични прашања или проблематики директно да бидат запишани во соодветните теми.

При рифреш секогаш се следи кои се последните мислења па верувам дека секоја сегашна/поранешна трудница или едноставно некој кој има познавања околу конкретното прашање нема да ги изигнорира.
    Сите ние кои сме он лајн во тој момент следиме последни мислења во оваа или другите теми, а при влезот во категоријата бременост веднаш се приметува и последното мислење од сите подкатчиња на истата.

Јас, а верувам и секој друг тука, сигурно нема да изигнорира едно прашање бидејќи не е испишано на страниците на оваа тема туку на друга.

Пријатна вечер на сите.

На kukla21, Ruzica00, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.