Не се паничи. Направи уринокултура, сигурно ќе има антибиограм. Не се толку страшни антибиотици, само да е контролирано. Јас до сега два пати примав. Еднаш заради инфекција на масно ткиви на уво, еднаш за уреоплазма и уште некоја бактерија на брис. Остај ја општата, земи си резултат од уринокултура и правец кај тој што ти ја води бременоста, тој најдобро ќе ти каже.
Е како не. Мора да имаш антибиограм т.е. прво да ти потврдат дали имаш и која бактерија , па врз основа на тоа да ти дадат антибиотик. @danichap најубаво е темава или да се затвори или да се премести од бременост. Оти еве и ова за кое збориме пак може да има соодветна тема . Испаѓа се е оф топик . Или прво, второ, трето тромесечје. И тие се општи. Некогаш ќе пишам во труднички, некогаш ќе ми текне во тие.Шознам или затворете ги темиве или смислете нешто друго. За општо добро
Договорено мила Чим дојде моментот одма ти пишувам, па сега кој кого ќе чека не е битно хехе Гуш, гуш
Ете ти не видов ... сега ќе се префрлам таму да и честитам. Фала ти многу @orhideea за известувањето ...
Обавезно уринокултура, да не пиеш џабе некој антибиотик... мора да се види бактеријата на кој антибиотици е сензитивна...
Мешиња, смеам ли аналгин да се напијам? зашто имам јака главоболка. Имав нервоза денес и се исплакав добро зашто плус и толку ми треба и главава ќе ми прсне.
Аналгин не Само парацетамол Б6 да се смириш и некое топло чајче или млеко со мед,чоколадно млеко баш ке те смири и опушти
Јас читав дека Ибупрофенот не смее да се користе во прво тромесечие предизвикувал спонтан, иако имам пиено кога бев болна, без да знам дека сум трудна.
Мене ми го имаат препишано и за време на бременост и доење. А ич не ми текнува која недела бев... Добро што сподели искуство.
Сега читам во упатството дека во бременост се користе со препорака од доктор, а во трето тромесечие не треба да се користе. Знам дека бев исплашена тогаш кога прочитав дека може спонтан да даде, само на тоа мислев и се молев се да биде во ред.
До вчера секој ден ме болеше главата, точно 5 дена, а станам од кревет почнува, еве ја и сега изгледа не можев да ја кренам, спуштам, свртам лево-десно... абе само си плачев од време на време кога не се издржуваше, ама ништо не се напив. Завчера дома мерев притисок и ми беше 125 со 95, долниот висок, притисоците блиску. ама не знаев дали апаратот ми е точен па вчера отидов кај матичниот и стварно 125 со 100, одма ми ставија инекција диjазепам која не ми помогна скоро па ич, денес што ќе правам не знам, не смеам секој ден дијазепм, а ни парацетамол, и затоа ич и не пијам, ќе си трпам, морам.
Мамички после која недела веќе не би требало да се спие на грб. Јас сум скоро 18 недела но не можам никако да се навикнам да спијам на страна. Се вртам цела вечер и на крај пак несвесно завршувам на грб. Ми е страв за бебушко, не знам колку тоа му смета
Ако тебе не ти пречи, не му пречи ни на бебе. Ќе видиш и ќе осетиш самата, нема да можеш да спиеш на грб некаде од седми месец натаму.
Да, ми рекоа да го пратам една недела па ако се спушти ок, ако не изгледа ќе ми дадат некоја терапија. Кафе прекинав, си земав без кофеин, ми рекоа леб не, ништо од бело брашно, да пазам да не се здебелам повеќе од што треба, да јадам повеќе овошје и зеленчук ... и тоа. Па здравје, ќе видиме, за сега денот подобро го почнав од минатите денови .