Пократок преглед до сега сум немала Значи одам и прво ме праша дали имало уште после мене за преглед јас и кажав да сега се направи гужва (време и беше за пауза). Потоа и кажувам дека ми доцни една недела и дека сум направила 3 позитивни теста.И ок ајде да ме види на ехо само ми потврди „Да бремена си 5 недели“ само тоа беа нејзините зборови .Ја прашав дали треба да пијам некој витамини и као не не треба,ја прашав за фолна “а да да тоа треба да пиеш“ Па добро бе таа треба да ми каже што треба да пијам или јас треба да и кажам Не ми кажа ни следна контрола ни ништо.Само и кажав дека имам секрет и демек сега не смеела ништо да ми дава за тоа. Па ајде сега вие кажетеми во која недела треба да се оди за да го слушнеме срценцето? И во која недела се првите брисеви? Ако и наредната контрола биде олку кратка ќе си мењам матичен
Jas denes kaj mojot Doktor sum na pregled ama toj ne mi kaza prviot pat koga bev deka treba da pijam nesto Pa tuka neznam ni dali davat toa folna kiselina a imam drugarka sto e bremena i mi kaza deka na 4 mesec mu dade nekoj vitamini a ne od pocetok i plus neznam kako da mu recam na doktorot za tie vitamini ne mozam folna kiselina da recam posto nema da me razberi cudno so toa tuka nema takvi vitamini ili ima?
женички да ви се пофалам сега се вратив од на лекар ,си го гледав на 4д.срценце со обравчинја дебелки.само ни се криеше со рачинјата околу лицето.сега се совпагаа неделите со големината на бебето,за разлика од минатиот пат џабе се нервирав.бебето е едно кило и дебелко е за неделите. и мама здебелена 2 кила за 2 недели а не јадам колку што се дебелеам.до септември ке се тркалам ако се гојам со ова темпо.
фолна киселина обавезно има во зегин или во друга аптека побарај,а после обично даваат магнезиум заради грчеви во мускулите ,а ако крвната слика ти е о.к нема потреба за други витамини јади овошје,зеленчук,мед ленено семе и се ке биде во најдобар реед за срцева реакција мисечини беше накај 6-7 недела ,а фолна киселина обавезно првите 4 месеци како што пишав погоре ,а за брисевите раное и МЕЊАЈ ДОКТОР
problemot e sto Jas ne ziveam vo mk zatoa rekov doktorot nema da me razberi za folna kiselina Ali sepak denes ke si prasam dali treba nekoj vitamini da pijam
mila neznam kade zivees no bi trebalo Femibion 1 tabletite da gi ima ......ke si gi zemes Femibion 1 i vo niv ja ima folnata kiselina (folsure ) mislam pisuvase....se pijat do 12 nedela a posle se zima Femibion 2 od 12 nedela pa do kraj na bremenosta i ako dois mozes pakk da gi pies......za dr neznam no tie vitamini gi piev jas i zadovolna sum od niv.....
Баш преубава вест што се е во ред, да ти кажам искрено и мене ми олесни, баш те мислев колку се нервираше. За фолната киселина ќе му речеш на докторот ФОЛИК АЦИД, баш така ќе изговориш, на англиски е тоа, малку подругачје се изговара де, ама и да речеш вака ќе те разбере. Се пие првите три месеци. Ама јас верувам сам ќе ти каже докторот што и како. А оној квази-доктор што ти рекол за миомот, да одиш и да му ја врзеш една жешка, Боже сачувај од такви луѓе.
ТСС и јас би ти препорачала одма да си ја смениш докторката, што им е на луѓево бре, свашта, значи ич не ги заболе да не речам што, цццц. Срцева акција се гледа и на 6-та недела, ама посигурно е малку подоцна, некаде околу 8-ма зашто толку стручни доктори може и да не видат како и што треба како случајот со Џанина и нејзиниот доктор. А првите брисеви се прават мислам 12-та недела ако не се лажам
Да работат и втора смена и подобро е тогаш,барем нема гужва.Јас бев во Петокот на ЦТГ и бев во 2 часот и стварно е милина кога нема гужва..А што е до бебушиве наши,уживаат не им се излага на пеколов,решиле да не помачат уште малце Ајде можда ке се дружиме во исто време
fala ti ecapereca za podrskata stvarno mi bese Potrebna bas ovde sum vo tuga drsava nemav na koj da si kazam i tuka si kukav samo ama fala bogu se e dobro ova za folnata mislam deka ne ja davaat ama od sto bev vozbudena koga zborav so doktorot zaboraviv da prasam Ali drugiot pat ke prasam sigurno
јас денес тргнав на контрола арно ама докторот мој од денес е на одмор и ништо од прегледот и здравје на 3ти ке одам.Фолната киселина ја испив веке сум 4ти месец и сега треба други витамини да почнам да пијам такаа тоа за сите трудници се исти витамини или различни за да знам да ги купам или да си почекам до 3ти.
еј жени ај ако знаете пишете ми.преге пишав дека бев на контрола и се беше во ред.сега гледам во мајчината ми пишала и на овој и на претходниот преглед во графата постелка римско 2 на прва,значи втор степен зрелост.нормално е тоа?????ништо не ми рече др.
знаци пукнав од киселини 4 дена и само морам несто да пикам вуста и ако не ми се јади иц .... Cамо сто це Kаснам несто ок е и по 3. 4 мин.пак ме фајцат киселините ми се плаци од со незнам Kако да го спрецам ова..мм по цела ден ме моли да одиме на док ама незнам дали и Dок мози несто да ми дај или габе це одам а термин пак имам дура 15.07. до тогас ако је вака теско мене це биди. или пак дане му је несто на бебуско цим вака Mе фајцат киселини Mе фајца страв
Купи си непечени бадеми, и од вечер земи 5 бадеми стави ги во ладна вода да престојат преку ноќ. Сабајле на гладано ке ја испиеш водата и ќе ги изедеш бадемите. Ова ги смирува киселините не само кај трудници, туку кај сите. Поздрав се надевам дека ова ќе ти помогне.
Женски помагајте не знам дали е нормално ова во бременост, ама јас не можам да дишам, под градите од двете страни цело време осекам бодежи многу јаки ко некој да ми ги мава боксови во ребрата и бодежи повремени како со игли и не прекинува веке 2 дена цело време, дење ноке . Во ист момент може да се деси и отпозади да ме боли паралелно грбот и + киселни ненормални се изреметив аххххххххх........ Има ли чаре некое или вака ке ми биде додека не се породам?????
Колку за утеха не си сама)) Јас во неколку наврати сакав да одам на лекар да ми даваат кислород.Болки и бодежи немам но краткиот здив ме уби.Никако да доземам колку што ми треба.Не се секирај нормално е-барем мене така ми рекоа и веројатно нема да трае постојано
Dobro utro mamicki Kako ste mi? Jas se ushte sum si Tuka vcera bev na CTG se e dobro bolki nemam bebush nesaka za inaet da izleze à jas nemozam veke maka si macam
добро утро гладиола ајде усте малце ти останува проЧитав писува усте 9 дена па мозеби и помалку се не се знае,сега сетај колку сто мозес повеке,ама Чекај да залади па потоа, пиј многу теЧности, провери дали се ти е спремно во торбата и еве го бебЧето ке си дојде,имај убав ден