Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    @RedRevolution Јади си лук, ако не ти смета. Младо лукче исечи го на поситно, стави му оцет и сол по вкус и вода. Можеш и ситно сечена краставичка. Сркај си од оваа салатка со јадењето. Вкусно е. Лукот го намалува притисокот, а и краставичката е за негова регулација.

На manako1 и RedRevolution им се допаѓа ова.
  2. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    2.839
    Мешковци едно прашање. Некаде 27 недела ги прекинав утрогестанот . Сега сум 31 + 3 и од сабајле имам некои болки во долниот дел на стомакот . Дали смеам пак да ставам утрогестан ? Матичната не можам да ја добијам затоа се обратив тука.

На ada21 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Мамички да ве прашам нешто :$
    Нешто глупаво 8-| Не ми се смејте :|
    Дали ви се случило да ви се чини дека стомакот ви е помал од што ви бил? :x
    Значи ми се чини т.е сигурна сум дека ми е помал од пред една недела. И сега не знам зошто така, дали дека претходно секогаш ми беше подуен, пишував за тоа, од секоја храна речиси имам проблем со надуеност. И можеби не можев да видам што е стомаче трудничко, а што подуеност :wasntme: Ама сигурно ми е помал :(Дали ви се случило истото?

На Ano и Poppins им се допаѓа ова.
  4. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Можеш, јас порано го прекинав, но кога ми се јави болка д-р ми рече продолжи уште 1 недела и прекини. Така и направив.

На Aneta92 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    мислам ако не сум грешка уште си на старт први месеци и до сеа е подуено стомаче кај тебе ....
    помал неможи да биди можи само да расти :nod: не се секирај сега тек неделиве ќе почниш да го приметуваш како ќе иди времето месеците нагло расти па тек по 5 месец мислиш преку вечер ќе се познава повеке :) и све влијае и до конструкциа на телото се јас до 5 месец не ни изгледав трудно после наеднаш меше почна да зирка па од 6 средина нагло преку ноќ се проширив во мешко ама кај секој е разлилно не се секирај нормал е во првите месеци подуеност да се јавува мн а и храната влијае најпоеќе види што ти смета што ти влијае на подуеност избегавај ем и тебе ќе ти е полесно све :*

На iki26, Вереничка, Ano и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    јас сум на добрестон они се исто нели и исто така ми одреди до 30 недела како беше тогаш да ги прекинам ама пак нешто болки ситни ми се јавиа знам дали од настинка или др беше и вика за превентива дозимај ги уште недела две со намалена доза.. од нив немаме штета или лошо слободно земи напиј се или стави зависи како го користис јас на старт користев утрогестан го пиев оти така повеќе ми одговараше навечер го ставав некоаш ... свари си и чај брусница или увин мн смирува исто така или магнезиум директ мене увек ми помага тоа така коа ќе ми се јават грчеви или ситни болки па додека а добиеш матичната да си се смириш малце да не ти е шубе ипак таа најдобро те знај и ќе ти каже за таблетките дал да доземиж и уште колку.. само без грижи ако се минливи и кратки не е опасно нормал е да ни се јавуваат понекогаш еве и јас сум 35+5 некаде и мене знај така :) :*

На Ano, Aneta92 и stevemila им се допаѓа ова.
  7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.944
    Допаѓања:
    123.520
    Мене ми рекоа до 33,34 недела дека ќе го ставам. Мислам дека смееш.

На Aneta92 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Zenski jas imam problem so nozete.Potocno butovite,kolkovite.Navecer koga ke dojde za spienje smrt mi e.Se budam na saat vkocaneta pa ke se svrtam na druga strana.Po eden saat pak isto.I Cela nok taka.Denes i koga stqnav bev skroz ukocena edvaj se razdviziv.Maz mi vika od inekciite me bolele butovite.Pijam magnezium po edno na den.:| I osekam nesto vo stomakot koga sedam svitkana,ko nerv da mi igrq.Rano e za bebeto da go osekam no sto znam:?:

На ada21 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Колку мг магнезиум земаш? да не треба да ја зголемиш дозата?

10. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Тебе порано ти почнале болките во бутовите, мене ми почнаа од 22 недела односно пред една недела, и магнезиумот го пијам пред да си легнам да спијам и колку толку ми помага, пробај и ти така. За бебето ти е рано, можеби да имаш гасови и мене ми беше така на почетокот.
    Инаку од болки во бутови и колкови мислам дека никоја трудница не куртулила кај некоја порано кај некоја подоцна почнуваат. И јас плус на дење не лежам воопшто за да можам на вечер да спијам по рајат. Оти ако лежам и преку денот, на вечер сум готова заспивање нема.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.038
    Допаѓања:
    40.377
    Мене ми се случуваше ова. Кога немаше да отидам два дена во тоалет ми се стврднуваше и зголемуваше. Штом се плеснев ми се смалуваше. Штом осеќаш дека имаш подуеност мислам дека тоа е нормално

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.277
    Допаѓања:
    76.347
    Колку мг е тоа едно? Јас пијам по две од 250мг, значи 500. Има ден да утнам да не се напијам, одма ме фаќаат колковите... лево и десно кај задникот ми се кочи, незгодно боли...
    Инаку бебчето е веќе во големина измеѓу слива, лимон... јас рано го осетив првото, а мислам и второво. Како пеперутка да ми летка на левата страна доле, а на гинеколог кога бев баш таму со ехото ме гледаше зашто полево беше поставено бебчето :) Може тој нерв што ти игра да е бебчето... :)

Последна измена: 11 април 2017
    На stevemila, kukla21 и Ano им се допаѓа ова.
  13. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    Aj da ve prasam koga ve gleda doktorot so ehoto kade bas se naoga bebceto mene otprilika malku pogore okolu 2santima kade zavrsuvsat sramnite vlakna da receme ,se mislam da ne e mnogu nisko.

14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    таму е матката.

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.277
    Допаѓања:
    76.347
    Исто таму, само малку полево мене не баш на средина.. доаѓа некаде лево од карличната коска :) Нормално е да е таму додека е малечко, после како расте се погоре ке те гледа... а понатака рака на една страна, нога на друга страна ќе шета со ехото низ цел стомак :D

На stevemila, kukla21, podravka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    Abe zenska psiha ,..;)

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    И мене таму под папокот, а и сега како шо видно мрда бебето, гледам таму негде одма над срамните влакна па се до папокот. Некогаш многу ниско како да ми мрда и не знам дали така треба или ниско го носам :?:

18. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    mariz, смени си го tickerot/потписот, ти стои на 10 недели, денес 11та си :rofl:

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.277
    Допаѓања:
    76.347
    Аиии зашто заглавил бе хахахаха
    А види во потпис убаво си стои 11 недели...

Прикачени фајлови:

На RedRevolution му/ѝ се допаѓа ова.
  20. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    хахах не знам, и мојот заглави еднаш, па од ново ставив и еве го се мрда :)

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.