Бидејќи сум во неизвесност на некој начин би сакала да прашам нешто да ми биде полесно. Денес сум 38+6. Дали болките ќе почнат онака ненадејно, на пример еве сега сум ок ама може да ме изненадат за час-два? Дали пред прскање на водењакот, паѓање на мукозниот чеп има некои симптоми кои укажуваат на тоа дека се ближи денот Д? Стомакот ми е спуштен скоро две недели и веќе и воопшто не можам да седам поради тоа, па затоа или лежам или односно повеќе се движам еве и низ соба од што така ми е најугодно иако се изморувам. Во неизвесност сум дали ќе биде пред или после термин, каде ќе бидам за Велигден дали во болница или дома со бебе во стомак или дома со бебе во раце. Контракции, стврднат стомак имам само преку ноќ кога ми се оди во веце и кога сум седната подолго од неколку минути. Соништа сонувам еден куп од попови до најразлични глупости. Ако постојат некои други знаци ако може да ми ги наброите.
Od 250mg po edno.Cudno osekam i toa samo koga sum svitkana.Ko nerv nesto.Ili nekoj skokot.Mislev rano e da se oseka.Inace nekni na eho si mrdkase
Јас си замислував дека ке биде како на филм, пука водењак и одиш во болница раѓаш Ме задржаа поради веќе 7 дена надносеност на патолошка да лежам, во 18ч ме задржаа на денешен ден пред две години За да ме пораѓаат на 12ти со провокации, арно ама синко ги зафркна и за 3 саати лежење на патолошка си добив болки баш од нигде никаде и тоа директ на 4минути контракции покажуваше цтгто до преку 100ка. Во 00ч бев дуууури 3 прсти отворена, а водењак ми пукна докторот со рака при преглед дали сум отворена Нема правило.. секоја жена различно Кај мене ете така одеднаш, знаци никакви немав дека ке раѓам... Може да те изненади секако, во секое време... дали ке пукне водењакот, дали болки прво ке добиеш не се знае
Па 4ти сум. Да пишував јас неколку пати имам проблем со подуеност, јадам и за 15мин оп 7ми месец ми смета бел леб приметив во која и да е форма најчесто пециво и не јадам тоа. Ама и од мн други продукти. Но не знам зошто ми се чини дека минатата недела ми беше поголем може си замислувам. А мерам според една блуза нова минатата недела ми беше припиена и стомачето испакнато. Синоќа ја носев и мешево не го исполнува просторот .. а мм ми вика блузата се раширила што ја носев неколку пати. Можеби само тоа е Ах секој ден ми е нова авантура
Кога станувам наутро ми се познава ниско што е од бебето,после пиење на течности или јадење целиот ми е издуван ептен труднички,само наутро е спласнат.
и јас исто имам пр со бели пецива само кај мене е погрдо јас одма повраќам на старт не ги повраќав сега мака иам скрос ох пиј поеќе јогурт оној баланс нешто полесна исхрана да не ти прае така пр подуеноста е мачна .. ме насмеа и јас така бев некоаш што викаш денеска тмн блузата утре поширока и одма фантазии на мозок и знарв како улава да каснам или пијам течности за да се пополни пусти мерак за меше само висев пред огледало и ден денес од сите страни се глеам дали е ист помал поголем труднички пусти хормони можно е немора скрос тоа да влијае и зависи какви се болките ? кој месец си
Можно е. Бебето може да се спушти и пред сам пораѓај а имам слушано и читано дека некои одат на пораѓај со високо поставено бебе, а колку е точно не можам да тврдам. @Poppins со надминат термин ни е @Ana121212
Ako sakas pocno so Magnezium toj jas sto go pijam 1900 mg e.Samo e skapicok okolu 700 den. Ili zgolemi ja dozata na tvoite. Mene isto mnogu me bolea kolkovite i ne mozev da spijam, umrev poslednite meseci. Tebe rano te fatile bolkite
Zdravo mamicki, kako ste. Jas poslednive denovi se macam so grcevi vo muskulite na nozete, me fakaat bolki i vo prepunite ali izdrzuvam. Imam uste malku do krajot, samo neka bide se vo red. Poz mamicki
Мешковци заврши нашиот скрининг Добро е се, ми олесна Ни дадоа сликички, го бркаше докторот цело време Ми рече 28,29 недела имало уште еден преглед. Имајте си убава вечер ве гушкаме јас и баткото
Девојки денес бев на редовен преглед кај мојот матичен. Се беше супер мерките таман на сите органи одговараат за неделите кои сум 27+4 само обемот на стомачето одговараше за 26. Докторот малку се загрижи ме праша дали пушам му реков не, па ми рече ќе почекаме до следниот преглед ќе видиме. Дали некоја имала слично искуство и дали е за загрижување.
Jas go imav istiot slucaj prethodniot pregled, a vcera koga bev rece deka se e vo red, bebo e super i povtorno kontrola za edna nedela. Najverojatno e normalno toa da se zgresi nekogas vo merkite ( da nemoze tocno da se izmeri) taka me sovetuvaa i mene feminkite minatata nedela ne se sekiraj uzivaj vo bremenosta. Prijatna vecer