Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.297
    Да. Не мора да се спушти стомакот за да се добијат болки. Јас отидов на пораѓај со високо поставено бебе.

2. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Здраво мамички :hai:
    Мм е трета смена оваа недела, па јас си спијам сама. Воопшто не сакам и не можам сама да спијам. Денеска два пати повратив, никогаш не ми се случило тоа во прво тромесечие. Мислев во 4ти месец мачнините, гадењата и нагоните за повраќање ќе престанат, ама не било така. :( Во четврток ќе одам за брисеви, па ќе го терам докторот да ме гледа на ехо за сигурно да ми каже дали е момичка, принцеза на мама. Некако повеќе сакам женски деца, не знам зошто, ма да би била среќна и да имам машко. Како и да е дете си е дете, најубаво на мајка и татко. Инаку би сакала три да имам, дека ние сме три деца, и мајка ми и татко ми исто биле по три. Можеби и ќе ми се исполни желбата.

На gjoker4e, podravka, SophiaBella и 5 други им се допаѓа ова.
  3. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Ти благодарам :*

На Mama_Mia му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Неколку дена пред да се породам имав некој обилен исцедок кој наликуваше на белка од јајце,буквално
    На 1ви мај утрината (околу 2 по полноќ) станав за во вц и ми пукна водењакот а болки немав никакви
    Заминав во болница и таму сабајлината ми дадоа некаков прашак за да добијам контракции па спинална па провокација и вечерта некако се породив :inlove:

На gjoker4e, stevemila, Capricorn Taurus и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    И јас да ти се придружам, гадење и нагони имав и во првото тромесечие, ама успевав да ги контролирам некако, а сега во второ дури и повраќав, губам апетит, 5 мин ми е арно, 5 не ми е. И јас мислев со првото тромесечие ќе завршат и тие маки ама ете, не сме имале таква среќа. Јас па како шо имам фобија од повраќање и гадење, то ми е нешто најнеподносливо, стварно не знам како ќе издржам ако за брзо не се средам :(

На Mari*, kukla21 и forumce им се допаѓа ова.
  6. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Јас насабајле имам мачнина така, ама после јадење ме тера на повраќање, зависи и што сум јадела. За апетит, сега имам повеќе за разлика од пред месец дена, ама со тежината пак сум иста, а мешето ми е пораснато.

На podravka, Seduction, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.556
    Допаѓања:
    7.363
    Јас во 4 ти месец, буквално цел, повраќањето ми беше за добра ноќ. Поврати, па легни. Едно без друго не одеше :D а тогаш бев жива гладна, на 4 саати морав да јадам нешто, сега не сум дотолку.
    Сега тек тук понекогаш ептен ретко знам да повратам и апетитот ми е воведен во ред освен наутро:lol:
    :hai:

На Mari*, podravka, Seduction и 5 други им се допаѓа ова.
  8. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Еве ме од пред некој ден почна да ми се лоши дури, значи тек 10та недела, не повраќам, ама секој ден од сабајле ми е се полошо, сега дури доручкував пошто мислев ќе ми помине ако го наполнам желудникот, ама не, полошо си направив.

И нели кажав претходно дека сум качила 3 кила, епа денес се мерам и ослабена сум за 3 дена цело кило и кусур, а мешко си стои :)

На kukla21, stevemila и forumce им се допаѓа ова.
  9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Нормални се такви варијации во тежината поради мачнините, немањето апетит. Јас бев 50,51 па намалив на 48 , сега пак сум 50, а кога ќе се погледнам мислам дека сум 55, оти имам меше и мислам којзнае колку сум се поправила. Чудно ми е.
    Да не беа мачнините јас немаше ни да знам дека сум трудна, оти нередовна менс имам и не ни приметив. Понекогаш повеќе имам, некогаш помалку, ама у главно тука се. Кога ли ке престанат аман.

На RedRevolution му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Jас имав поголем апетит искрено во првото тромесечие, во второто ми беше зголемен само тие едни 2 недели кога бев како нова, јадев многу и толку после ми се изгуби апетитот. Килажата еве уште си е иста, како шо почнав со 60 кг., а меше имам и јас си расти. Се надевам не му смета на бебето ова мое слабо јадење.

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  11. RedRevolution

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Ја почнав бременоста со 54 кила, и добри месец ипол откако нагло качив 3 кила од лежењето, не мрдав од 57 па и накај 58 тргнав едно време, еве сега 56 сум. Се исплашив едно време, си викам ‘‘аман колку ли ќе качам до крај, 25 ли‘‘? Ама со правилна исхрана може да се контролира очигледно, а и се надевам да се истера здрава бременост :)

ПС: инаку кога се гледам во огледало како 65 да имам ми се чини, не си изгледам труднички, туку дебелко :rofl:

На Ano, iki26, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.945
    Допаѓања:
    123.525
    Мене ме собира сеуште во 38-ца ^_^ Вчера се израдував, купував фармерки. Овие во буњаковец, бутиков за трудници не се нормални :shake: Фустанче ( да не речам никакво) 1890 денари |( Ми фалат хеланки. Во ваикики долги нема, само трочетврт. Отишло се оддамна. А најзгодно ми е во нив.

На Mari*, Ano, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Gi gledav farmerkitr so si gi kupila.Od kade i kolku pari?Utre ke odam da si kupam i jas,1600den se ovde.A vo waikiki ima li nesto interesno zanas?Ke doagam vo Vtornik pa planiram da si kupam nesto

14. RedRevolution

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Јас планирам денес по фармерки да одам во ваикики, бидејќи заглавив од трансферот навака во хеланки од страв да не го стегам стомакот, па ако не добиеш одговор до после, ќе ти пишам како се цените и што има од прилика. ;)

На Seduction и stevemila им се допаѓа ова.
  15. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Vazi mila.Aj bas vidi so ima i pisi mi:*

На RedRevolution му/ѝ се допаѓа ова.
  16. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    И јас вчера си купив 2 пара најобични црни хеланки. Хеланки носев само зимото под некоја подолга блуза, летоска не, некако што знам не можам хеланка и кратка блуза да носам, ама ќе морам. Фармерките и панталоните не ме збираат одамна. Не сакам да се стегам во нив.

На kukla21 и stevemila им се допаѓа ова.
  17. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Утрово станав со мисла некаде да му ја летниме за викенд. Пошто за велигден неможеме останва 1 мај. мм ми даде зелено светло па сега само таму паметот :D Тогаш ќе сум почеток на 8 месец па кажете некоја дестинација. Ми се оди накај Грција можи ќе искористам топло време па и ќе се искапам. Некое ваше искуство или предлог :)

На Mari*, RedRevolution, iki26 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.945
    Допаѓања:
    123.525
    1100,1200 така нешто. Имаш панталони во боја( крем, тегет, портокалови, црвени) маички со бебе што ѕирка, фустанчиња два модела ама и s ми беше многу широк. Тие маичките ако ги виде во темата, се по 250 ден памучни , стојат кај тренерките имаш во сите бои. Земав L , ок се :) Целосни фармерки, 1800 беа. Имаше и други фармерки мене моиве ми фатија око многу се мекани, 98 посто памук. И убаво ми личеа :P

На RedRevolution, Ano, Capricorn Taurus и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Eheee vtornik zdravje ke peeme sop sopinggg hahhaha.U koj waikiki odis ti?

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.277
    Допаѓања:
    76.348
    Добар дееен, фала богу денеска се осеќам одлично, а и мора бидејки синчето мое полни две годинки :inlove: На денешен ден во 06:00 рано сабајле дојде на овој свет, ми го разубави животот :l: Јас сама до 3,4 ке спремам за вечер, па ваљда нема да сум утепана на роденденот :D Си гледав слики прееска кога беше бебче, леле едвај чекам да видам што ке биде второво, лета времееее ееееј... дури лежам никогаш навечер му викам на мм, абе се осеќам како ова да ми е првата бременост :D од што ми летна брзо време... ама ке кренам глава ке го видам синко во креветче и ке се освестам :D Убав ден мешиња :*

На Pinky97, Mama_Mia, Sandrichka 89 и 25 други им се допаѓа ова.