Здраво мешковци, како сте? Денеска апетитот се врати, имав енергија и желба за работа, па цел ден работев. Еве дури сега седнав да одморам нозе малку. Овие два дена беше турбо, едвај имав време да се одморам. Дури и кога работев постојано мислев на ќерка ми, си ја викам по името кое што и го дадов уште пред да постои, најубаво име ќе има. Заљубена сум во неа, толку мала, а веќе толку е сакана.Кукличка моја.
Jas super.I jas ko tebe denovove turbo.Cudno mi e nekako.Ni bolki ni nisto.Ko da ne sum trudna.Na arno neka e.Malku strav me faka.Pak sum ko porano hiperaktivna. Imam gosti od svajcarija i germanija pa se sum trgnata.Navecer stom legnam koma sum uste u 11.Sreken praznik i ubav pomin
Исто и јас немам болки. Ако, подобро е така, отколку со болки да неможеш да мрднеш од креветот. Подобро се чувствувам кога имам енергија и сум активна , отколку кога имам болки и сум залепена за креветот и само лоши мисли ми минуваат низ глава. Среќни празници и уживајте.
Хелоу и од мене Ние добри,мешко расте И јас немам никакви болки женски освен мачнини гадење и повраќање Таква е бременоста Ни една не е иста со друга, еден тон чудни пецкања,болки и што ти знам јас што уште не Сега малце по опуштена сум за разлика со предходната Секои две недели бев на итна нацртана Де овде ме боли,де онде пецка абе чудо сме ти ние жените Некогаш и си умислуваме,само битно е да се бебушите живи и здрави па се ке помине Реков само да ве поздравам а се изнапишав
Daj Boze na site da ni e dobro,no cudno e kako eden den se budis i isto ko da ne si trudna.Osven navecer bolkite vo kolkovite i vkocanetosta.Malku strav me faka vaka.
Повеќето од болките и потешкотии се јавуваат во последните месеци и во првите исто Средината нормално е полесна,зборам од 4ти па до 7ми некаде Мада што е индивидуално кај секого Се е нормално,и да боли и да не боли
Jas za eden den vo 8 mesec ke vlezam i se me Boli. I koga kloca bebusot me boli na momenti i me pritiska na besikA i me streka. A prvo tromesecie mislam e rano za takvi bolki vo grb, kolkovi.
Имам болки во грбот Посебно кога ја капам кере,неможам да се исправам Со кере немав и јас болки во првите месеци ама сега ужас
Neizdrzliva bolka imam vo kolkovite.Pisav i pred nekoj den ovde.Posebno desnata strana.Se budam na saat i samo se prevrtuvam.Piev po edno na den magnezium od 250mg,sega pijam po 2.Nisto fajde pak e isto.Denes duri potkrivnuvav deka nataka navaka.Pocnav i noke da stanuvam za vo wc.Cudni sme nie zenite.Kogs imav bolki i ne mi bese dobro se tresev zosto e taka.Ke prstanat bolkite pa zosto prestanaa,dali e se ok.Sega bev na bockanje progesteron pa mu vikav bas na maz mi kolku sila imam cudo nekoe.Vika jadi poveke tiE ova ne mu trebase.Naviknat r da jadam ko mace a sega postojano jadam i toa na velikoSakav da ve prasam vo 4ti se vleguva 14 nedela taka?
Здраво мешковци. Денеска се подновив малку сите блузи и кошули што ги имав ми се куси па морав да земам нови . Сакав да ве прашам нешто. Пошто одлучивме да се пораѓам во чаир , дали може некој да ми каже каква е хигиената таму , дали има топла вода . Може малку е чудно прашањево , ама доаѓам од град каде што родилките во болница се бањаат со скоро ладна вода. Благодарам.
Пред две години се породив во чаир со царски. Дали имало или немало топла вода стварно незнам, не ни проверив. Тие три дена во болница не се истуширав. Односно првиот ден борбата ми беше на нозе да застанам, другите два дена станував , ама цела енергија ми беше околу бебето, и искрено страв ми беше сама под туш да застанам, да не се струполам. Па стиснав заби три дена не туширана. За останатата хигиена јас бев задоволна. Значи чистачка нон стоп џогираше, неколку пати на ден се празнеа канти од соба, спавача ми менуваа два пати дневно, а ако побарав и плус ми даваа, чаршав исто така. Дури ми викаа па ти колку си ќутлива, барај си почесто, се ќе ти дадат.
Христос воскресе мешковци Лани на овој ден (1ви Мај) се породив И наместо да пишам Христос воскресе имав пишано Христос се роди Така е ко сакаш дури се пораѓаш на Фемина да дремеш Да сте живи и здрави и темава да се множи со нови мешковци
^Ме изнасмеа. Христос воскресе. За многу години да ни е празникот. Здравје, среќа и полни раце дечиња кај сите.