Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.556
    Допаѓања:
    7.363
    За многу години!
    Христос воскресе!
    Многу здравје,спокој, мир, љубов!

На tanji4ka..., Belabelinakinder, forumce и 8 други им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.279
    Допаѓања:
    76.367
    Христос воскресна! Господ да дава пред се здравје на сите! :)
    И моето сонце на овој најубав ден пред две години дојде, го дочека најубавиот ден за да дојде на овој свет, а богами огромна среќа ни донесе :) @Mari* јас само се пофалив дека се породив (прво на фб), заборавив воопшто да пишам Христос воскресна, битно синко дека се роди пишав :D
    @Aneta92 јас пред две години кога се породив имаше топла/жешка вода колку сакаш, кога сакаш... јас на секое одење во веце се миев доле. Еднаш во денот обавезно се туширав, само коса не измив таму :D @kukla21 гасовите се можеби од мешање на храна, јас имам ако се изнајадам доста различни работи во денот....

Последна измена: 16 април 2017
    На tanji4ka..., Belabelinakinder, stevemila и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Си го најдов постот од прошлата година (facepalm)
    Пазете што си посакувате во вакви денови :!:

На tanji4ka..., Mama_Mia, Capricorn Taurus и 4 други им се допаѓа ова.
  4. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Hristos Voskresna! Mnogu zdravje ljubov sreka I na site da ni go ispolni zivotot Gospod so detski nasmevki

На tanji4ka..., Mama_Mia, forumce и 12 други им се допаѓа ова.
  5. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    29.043
    За многу години... Христос воскресна и радост донесе.. Господ секаде да дава здравје пред се, љубов, разбирање.. Нека ги чува сита, па и нас и нашите блиски...

На tanji4ka..., stevemila, forumce и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    Женчиња многу почнав да кашлам пијам чаеви и се тоа ама не се смирува... имам за искашлување и тоа многу а и грло ме боли и малку температура имам... помош :(

7. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    за грло пантенол таблетки за шмукање, греана ракија со бибер околу врат на крпче стави, прегорен шеќер со млеко и путер, пилешка супа , вински оцет на нозе, многу витамин ц, мене само ова ме оправи кога бев настината, не пиев ни парацетамол ни ништо. ама ако нема подобрување тогаш најубаво на лекар може ке треба антибиотик.

На stevemila и Pinky97 им се допаѓа ова.
  8. ynna

ynna Нов член

Се зачлени на:
    17 април 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Zdravo, pred nekolku dena napraviv test za bremenost ispadna pozitiven. imam zakazano na ginekolog za dve nedeli. Prva bremenost mi e ve molam sovetuvajte. denes prokrvarev i mn se isplasiv dali e normalna pojava?

На Mama_Mia му/ѝ се допаѓа ова.
  9. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.946
    Допаѓања:
    123.534
    Се случува кај секоја втора но обавезно мораш на гинеколог! Појди на дежурен обавезно да те видат .

На stevemila и Mama_Mia им се допаѓа ова.
  10. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    За многу години мамички христос воскресна .Ние на 28 полниме 5 месеци од кога ви почна бебушко да клоца и дали му смета ова недела многу сум во движење и работа стварно ја претерувам само господ да не чува сите поздрав до сите мамички и на тие што се породија нека ви се живи и здрави големи да ви растат

На Luna91, stevemila, Ano и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Јас работам по многу, по цели денови на нозе, не е страшно, зависи ти како се чувствуваш, но сепак не се препорачува нон стоп активност. Бебето од 23 недела во просек почнува да се чувствува. Но сепак индивидуално е се.

На stevemila, Ano, Belabelinakinder и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Почнав да го осеќам во 19та недела. Сега сум 22 ра и на големо клоца :)

На stevemila, Stara, Ano и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Capricorn Taurus

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Почнав да читам статии и статистики на природен v. s cesarean пораѓај при инвитро бремености. Скоро секаде резултатите велат дека cesarean кај ивф бремености со едно бебе е околу 50% за разлика од природно настаната бременост каде што процентот е околу 20% (процентот кај близнаци е многу повисок). Знам дека има многу бремени и веќе породени мами по ивф бременост па ако можете споделете искуство :) фала

На Belabelinakinder и stevemila им се допаѓа ова.
  14. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Gospod da ne cuva i mene i bebeto,se da bide vo red,jas zdravje bi se porodila carski.Ne sakam da rizikuvam prirodno.Toa e macenje i za majkatq i za bebeto.Toa mi go kaza dr kaj so odam.So carski bebeto ne se maci.Plus jas ne smeam prirodno ni da pomislam.So skrateno grlo sum i uste posle operacijata Petanovski mi potencira deka priroden poragaj ne doaga vo obzir.Retko koga e bremenost so ivf,a poragajot e priroden.Jas ne poznavam nikoja so se se porodila taka.Se so carski se.Sepak zavisi.Kako i da e,samo se da bide dobro kaj site nas.Gospod pomaga mnogu vo tie momenti.Imajte ubav praznicen den:hug:

На tanji4ka..., Stara и Capricorn Taurus им се допаѓа ова.
  15. Capricorn Taurus

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Фала на споделеното искуство, јас сеуште не сум разговарала со докторот на оваа тема и немам никаква препорака па сакав да чујам искуства од вас. :hug::inlove:

На Belabelinakinder и stevemila им се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    А зошто мислиш дека има индикација за царски?! Јас она што сум читала е дека освен оплодувањето што е вонтелесно, бременоста и се околу неа е како кај секоја друга жена.

На Melinda85, Annath, Mama_Mia и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Capricorn Taurus

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Конкретно кај мене во моментов нема индикатор за царски. Трудовите кои се правени на темава обично како целна група ги зимаат жените со ивф без разлика на причината поради која е правено (пр. ако се работи за скратено грло на матка секако процентот на царски е огромен, ако се работи само за машки фактор процентот е помал и сл.) Исто така возраста на жената, колку инвитра се направени (што поголем број толку повисок процент на царски) итн. Генерално бројот на пораѓаи со царски кај инвитро е многу поголем за разлика од природно настаната бременост. Па чисто сакав да чујам искуства во пракса како е :)
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20887534

На stevemila, pandelka и kukla21 им се допаѓа ова.
  18. 2ndLuck

2ndLuck Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    74
    Чисто информативно, ме интересира примеров, зашто ако се работи за скратено грло на матката процентот на царски би бил поголем? Нели во тој случај полесно би одело отварање и природен пораѓај? Кога некој ја има таа дијагноза се става на мирување, баш за да додржи до термин и да не дојде до природен пораѓај порано. Како го поврзавте со царски примеров?

На forumce, Stara, podravka и 2 други им се допаѓа ова.
  19. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Дали на некоја ви се случило губење на апетит во подоцните месеци? Сега ја терам 28 недела и неколку дена со ред ништо не ми се јаде. Едвај една банана на утро, од ручекот каснувам со сила и навечер пак некое овошје ако каснам. Немам ни гадење ни лошење едноставно не осеќам глад ако не викне мм да јадам мислам дека и ќе заборавам да јадам.

20. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Мене сите препораки ми се за спонтано породување, а со ивф сум и со 40+. Затоа се опуштив, но никогаш не се знае.....

На Capricorn Taurus, forumce, pandelka и 4 други им се допаѓа ова.