Nrma vrska skrateno grlo na matka so polesno otvaranje.So skrateno grlo zboram so operativen zafat ne smees da napnuvas.Toa e prvoto so mi go posoci dr posle operacijata.I toa e povrzano so brojni ispituvanja.Ne go izmislivme nie so skrateno grlo na matka.Primer posle mojata 10godisna borba jas bi sakala da go cujam prviot plac na moeto dete,da si go gusnam odma stom dojde na svet.Za zal,ne e mozno so priroden poragaj, osven so epiduralna pa da mozam seto toa da go doziveam
Не дека нема врска скратено грло со природен пораѓај, туку зборите за скратено грло на кое е извршен оперативен зафат, т.н серклаж. Тоа е веќе различна проблематика и не е исто, затоа мора да се оди царски
Skrateno grlo e edno a sekrlaz drugo.Jas sum so skrateno grlo i nemam serklaz.Se nadevam ponataka nema da ima potreba i se ke bide dobro.Zavis i do zenata.Neli site ne sme isti.Pisav i pogore,poznavam mnogu zeni so ivf i se porodeni so carski.Sepak Doktorot e toj koj odlucuva spored situacijata.Ne deka ne bi mozelo prirodno.Sekako ako e se vo najdobar red.I mislam nema vrska godinite.Vujna mi na 44 pred nekoe vreme se porodi prirodno so vtoro dete.Kako i da bide,dali carski ili prirodno samo da bide se vo red,da se rodat zivi i zdravi
јас бев со скратено грло и серклаж родив природно брзо и лесно без последици . да напоменам дека мене во бременоста ми се скрати грлото и ми направија серклаж.
So serklaz ne smees posle da se dvizis ili greska sum?Moralo da se lezi postojano,koku so imam slusano.Dali e bolno?
Мешиња прегледот за срцето на бебето или ехокардиографскиот преглед го правевте/планирате да го правите и ако да во која недела?
Јас останав бремена со второ ивф и носам едно, бебе ама ке мора царски бидејќи имам правено две миомектомии.
Јас бев ивф и се породив природно. Ако нема проблем секој доктор би те посоветувал за природен пораѓај без разлика дали си ивф или не,е сега ако сама сакаш царски мислам дека нема да прават проблем дека ивф си па ај гледат малку преку прсти за да те породат царски.
@kiki_riki Јас само во 4ти месец имав голем апетит. Во второ тромесечие јадев бидејќи треба да се јаде ,а не дека имав апетит. Инаку не мора да значи, но намален апетит е индикатор за слабо железо. Ако немаш испитано крв не е лошо да си испиташ. Јас во 9ти почнав да пијам капсули за железото бидејќи до тогаш не знаев дека ми е слабо и еве ме крај на 9ти ми се врати апетитот. И цело време се плашев да не нема доволно за бебето дека немав апетит ама си напредуваше сосем соодветно со тежината. @SophiaBella Се прави во 28ма недела. Јас лично го немам правено, но и не е лошо да се направи. Ако ништо друго барем ќе си раат и нема да ти е на премисла. Убав ден мешиња. Уште два дена до термин, а јас немам ни к од контракции, ни б од болки, ни м од мукозен чеп, ни ништо. Исто како да не сум трудна. Бебе активно како и до сега, може да се каже и малку поактивно. Сакав да се породам пред термин и искрено очекував дека најкасно до вечер 00:00 ќе бидам породена ама ништо од тоа. Па во среда на денот на крајниот термин рано од сабајле сум на ЦТГ и контрола во болницата па здравје ќе видиме. Поздрав мешковци
Poslednava nedela postojqno sum vo dvizenje.Neznam kolku mi e.Do sega ne mi e mereno.Neznam dali utre na prv skrining ke mi meri dr
Znam deka so skrateno grlo ako si treba strogo miruvanje. Mene mi e 3.1 cm I ne sum mnogu vo dvizenje, ednas do dva pati ako izlezam vo denot, inaku poveke odmaram.
@gjoker4e ти благодарам на одговорот. Минатиот месец железото ми беше ок, но сепак ми даде гинекологот апчиња за железо да ги земам превентивно меѓутоа така си седат мислев нема потреба да пијам. Можеби треба да ги пијам па ќе видиме крвната слика како ќе е треба на крај на месец да правам.
Конечноооооооо си почнав на работа . Преубаво чувство. Иако сеуште имам по малку кафеав исцедок, но и дома лежев па пак имав. За празников максимално се опуштив и рехабилитирав. Наредна недела сакам да одам на контрола ако може да се види полот на бебушите. Од денес почнувам и со здрава исхрана, која ја занемарив деновиве. Гушкииииииииииииии Ќе те карам што читаш глупости. Индивидуално е за секого и секоја бременост посебна приказна. Не се замарај со тоа,само се оптеретуваш џабе. Еве јас со ИВФ се породив царски во 39 недела, но по моја желба. Можев да чекав и природно да се породам но бев нестрплива и затоа сакав царски. Гушкиии и уживај во бремрноста не се замарај со такви статистики.
Добро ви утро мешиња, останаа уште 6 дена до термин,ете не си сама @gjoker4e ниту јас немам ни контракции,ниту болки ама баш ништо...се си викав до сега ќе сигнализираше синко со нешто ама на ова моево изгледа му е топ внатре Малце вчера вечерта се размрда повеќе од што треба, дури и една позитивна паника ме фати, толку му беа силни ударите што и таму доле ги осеќав Дали и на вам ова ви се има случено? Имав бодежи како клоцање доле и си викам ова сигурно ќе реши да излага ама ништо после еден час клоцање се смири и така можев да заспијам ибда одморам инаку ништо ќе си останев будна ноќна птица Денес ќе правам ЦТГ и ехо во болница,па ќе видиме што ќе ни кажат и на нас...до кога вака ќе си тераме Поздрав мамички...