Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    @ada21 @SophiaBella И моето го осеќам како клоца многу ниско. На последната контрола матичниот ми рече дека бебето е поставено карлично па затоа ударите ги осеќам толку ниско затоа што таму и се ноџињата и колениците па со нив клоца :)

На Mari* и SophiaBella им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.279
    Допаѓања:
    76.368
    Мене рано ми е 12та недела сум, но на вас што сте повеќе ви препорачувам 100% ланолин, особено оној на Медела, има и поефтини варијанти но не е тоа тоа, имав поефтин и џабе купен беше. После ке ви се најде за доење, ептен омекнува брадавички, безбеден е и не треба да се одмива кога треба да цица бебето, 600ден е, но има во него ехееее и густ е :) Јас тој го подарив на една мајка тој од првото бебче зашто имаше рок до почеток на 2017та , па ке си земам пак таков и за второво... Убаво е пред да се породите да се мачкате, нема штета, нека омекнува брадавици, мислам полесно ке е после за доење :)

На eli25, Mari*, Вереничка и 2 други им се допаѓа ова.
  3. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @SophiaBella Јас бев на 2 скрининг и не прашав ама немаше никаква забелешка од докторот дека е ниско или сл . Само видовме дека е карлично поставено како што кажа @kiki_riki ,но незнаев дека заради тоа така се осеќа долу.

На Belabelinakinder, Seduction, SophiaBella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.038
    Допаѓања:
    40.377
    Здраво мамички.
    Ние прошетани, одморени, се враќаме во нормала.

Со стврднување на стомакот и јас имам проблем, ама затоа што не можам да излезам во тоалет. По три дена ми се фаќа да не одам и многу ми е мачно. Особено навечер.
    Пробав со сливи, со киви, кафе и сл. работи нито не ми помага, така да од денес се враќам на смути и повеќе салати, па да видиме дали ќе биде подобро. Денес осеќам мало подобрување, се надевам ќе продолжи.

Инаку до вчера и јас незнаев дали го осеќам синко или имам гасови, ама денес веќе сум сигурно. Цел ден клоцка. Многу е активен нешто, ама ако, вака мама не се сеќира зошто знае дека е добар. Инаку клоцкањето го осеќам и јас ниско.

Туку помагајте. Овие три дена имам ужасни болки во ребрата кога лежам на страна. Само на грб кога лежам ме боли помалку, Ама па така ми е шубе цела ноќ да ја преспијам и се на штрек сум.
    Утре обавезно одам да купам перница иако не сум сигурна дека конкретно за оваа болка ќе ми помогне. Има ли некој иста мака.

На pikacu87, mal.ecka, stevemila и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Mia.milicka

Mia.milicka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    205
  6. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    13.473
    И јас сакав да пишам за болките во ребрата. Многу боли, не можам позиција да си најдам. А каква перница помага?

7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.038
    Допаѓања:
    40.377
    Па јас планирам онаква трудничка што се гушка, да видам дали ќе има ефект. Инаку ова ужас е. Додека беше само во кукови некако се издржуваше, ама сега во ребра неподнослива ми е дури.;(

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @Ano пиј повеќе вода и јогурт за стврднувањето на стомакот . И магнезиум ако не пиеш земи .
    За болките немам совет ,мене ме болат пак колковите и само на грб ми олеснува ама и јас 5 мин и пак се вртам на страна ,шубе ми е на грб повеќе време .

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    13.473
    Ќути еј. Ма се ме боли, се укочувам цела. Ни магнезиум не помага. Ќе треба таква перница.

10. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.038
    Допаѓања:
    40.377
    Благодарам на совет. Ќе појачам пак. Последнава недела дека на шетање интензивно, па да не ми се приодува во тоалет, малку контролирав. Се надевам ќе помогне. а и јогуртов во право си. Ќе појачам на баланс плус.
    Магнезиум пиам 2*250, ама и тоа ќе зголемам. Докоторката ми рече дека можам до три да пијам.:hug:

@Black girl нагло ме сспопадна болкава и неспремна. Ама идам под итно да купам да видам дали ќе помага. Само ми е криво што за таа што ја дискутиравме тука не купив купон од групер, па сега не ми се даваат 2400. Денес ќе видам мислење што друго вреди, а да е понормална цена.

На stevemila и ada21 им се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.279
    Допаѓања:
    76.368
    (facepalm) Кога го прочитав насловов тука си реков ваљда не е кај нас, зар и кај нас вакви глупости почнаа да се случуваат, ненормален тој!
    @Ano свекрва ми со години има мака со тврда столица и она што не јаде, пие (масло од ленено семе, лененето семе со јогурт, сливи и сл).. Почна да пие спирулина и примети огромна разлика, вика вака во веце не сум одела со години... Престана да пие (снема и не купи), пак иста приказна, па сега се спрема да купи пак. Имам читано дека смее во бременост, па пробај...

На stevemila, ada21 и Ano им се допаѓа ова.
  12. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.038
    Допаѓања:
    40.377
    Ќе пробам прво со режимов, ако не наредна недела сум на скрининг па ќе ја прашам и докторката за совет, како да си помогнам и дали смеам спирулина или нешо друго. Фала на совет во секој случај.

На stevemila и mariz им се допаѓа ова.
  13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.946
    Допаѓања:
    123.534
    @Ano купи ладно цедено ленено масло, од оние продавниците за органска храна, биокулт мислам беа. 1 лажичка насабајле на гладно. На колешка на која не и помагаа сливи и киви само ова и помогна. Секако со препорака од гинеколог. Мене комбинација од компот од сливи и киви ми помагаат. Само киви не. Многу е мачно :doh:

На kukla21, stevemila и Seduction им се допаѓа ова.
  14. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    @Ano кај мене делуваше и чаша топла вода со една лажица мед сабајле на гладно, пробај.

На Mama_Mia, Ano и Seduction им се допаѓа ова.
  15. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    @Ano Пред да купиш од трудничките перници пробај со обична повисока перница да спиеш на овај начин како на сликата. Од кога спијам вака мислам дека се преродив :D Станувам наспана и ништо не ме боли.

Прикачени фајлови:

На Mama_Mia, Stara, Ano и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Jas imam problem so levata noga veke dva meseci. Mi se pojavuva kako treperenje na nogata, I toa samo navecer okolu 10h I trae do kaj 2h nautro. Se budam, ja masiram, ama nisto. Kako nekoj nerv da zaigruva, kako struja da mi pominuva, a magnezium direkt pijam sekoj den.

На ijoana му/ѝ се допаѓа ова.
  17. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ete ne i nas.Zavrsivme so prv skrining.Bebus epten aktiven nemozea da go merat salam.Ringispil pravese vo meseto hhaa.Pravevme pauza pa pak me gledase.Se e vo red no me prati vo drzavna za priska.Mozebi e zensko ama nr e sigurno.Zavrsiv brzo tamu imam doktor od strumica pa ne mi trebase ni upqt ni nisto.Veke ke spieme mirno.:inlove:

На sofi2107, pikacu87, RedRevolution и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Bravo steve, super stom se e vo red.
    Ti merese li grlo na matka Vlatko? A brisevi?

19. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Здр мамички и јас да ви се пожалам нешто :) имам проблеми со дишењето особено кога спијам на грб. Прочитав на нет дека е нормално од притисокот на органите ама што знам некогаш знае да биде баш тешко. Имал ли некој вакво искуство

20. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @stevemila @Libra88 се извинувам што упаѓам вака ,од Ср ли сте ? Каде одите на прегледи ,кој е тој влатко ?:) ти steve каде правеше приска ?