Пишав овде порано. Треба да учам за нешто, кога седнам да читам не можам да запамтам една реченица, ми бега концентрацијата, се трудам полека да читам и запамтам, ама залудно, не можам. Само се изнервирам, а ништо не ми помага во концентрацијата.
@forumce не сум сигурна дали студираш. Јас студирам и од таа причина го ставив факултетот во мирување. Едноставно немав концентрација, немав ориентација во просторот, еднаш одам пешки накај дома се јавува мм не знам како да му кажам кај сум, а знам дека одам по точна патека, па некое време не ме пушташе сама да излегувам. Ама во поодмината бременост се среди се, веќе немам таков проблем. Најизразено ми беше почеток на второ тромесечие. Меморија катастрофа, ориентација нула. Како ментална болест малку и се исплашив ама читав дека е нормално, што е најбитно помина.
Не душо, завршив со факултетот пред две год јас. Сега ќе полагам за лиценца. Медицинско лице сум и треба да имаме лиценца за работа нели.
Мамички да ве прашам во брзина не ставив ракавици а чистев со средства дали може да навлезе преку крвта и да му наштети на бебето. И јас губам концентрација и често заборавам како сега
Со какви средства? Најубаво да не се занимаваш ти со таа работа, бар не сега во бременост или пак чисти си ама не со јаки средства или со природни продукти... не е убаво ни да се дишат средствата... или убаво опреми се со ракавици и маска Може и не сум во право, ама ете инстинктивно така се водев
Со АРФ го чистев мијалникот и кога завршив се сетив дека сум без ракавици се надевам дека нема да биде нешто мм ми чисти ама сега јас фатив набрзина
Sega otvoriv meil.Mi stignal rezultatot od tsh vcera so pravev vo Hemolab.Ne mi se veruva.Tsh 2,91.Mislenje deka tiroidnite hormoni se vo normala,osven tsh vo bremenost deka e preporaclivo da e pod 2.I deka treba da pokacam eutiroks.Dali e mozno tolku brzo da se namalil,mi bese 10 i nesto
Ништо не е ајде, убаво измиени раце и гајле немаш... Арфот ако е тој и јас што го користам (како крем бел и сина течност има), не мириса јако, не е штетен колку Доместос и Полирапид и сл... Нареден пат обавезно ракавици или друг на чистење
До 12 недела на работа работев со силни средста без маска и нараквица па се беше во ред. Мислам нема како да навлезе преку раце.
Од 50 мг е и како капсули се. Едно кутивче има 60 таблети и е околу 450-500 денари. Ги продаваат и на лента ако не сакаш цела кутија да земеш -120тина денари е една лента од 15 капсули.
Мешиња јас имам голема мака Ова со моево меше не се издржува.. не знам што да правам. Цела ноќ не сум спиена, станата сум уште во темница, се шетам, во wc назад во кревет, чај варев, малку ме смири дури сега Вторникот ми беше малку подобро, вчера пак почна од пладне и цела ноќ ме боли, стега, надуен. А во овие два дена јадев супа, јогурт, зелена салата, пилешко, маслинки, сендвич со интегрално лепче, смоки, чај и едно варено јајце само синоќа. Инаку не спомнав ми се појавија и хемороиди неколку дена веќе, земав една маст од зегин Rectanal Aid таа ми ја препорачаа. Но нема промени, утрово дури полошо беше Искрено почнав да се плашам дека имам некој сериозен проблем, со црева, дебело црево Ова не е нормално, постојано речиси да имам болка. Грчеви внатрешни гасови, кркорења и болка. Ве молам некоја ако имала сличен проблем, ако знаете дека бременоста може да направи таква промена-проблем кажете ми? @mariz ? Навистина сум исплашена, цело сабајле се шетам низ дома, место не ме фаќа, и мисливе ми лутаат
@Вереничка а гинекологот што вика? Имаше едни препарати што помагаат при гасови ама прашај дали смееш.
Ели последно бев пред 2-3 недели, тогаш не ми беше вака, ме болеше спомнав, ама не беше драматично, и ми кажа д-р со храната да внимавам и течности да пијам. Ова е сега последнава недела толку мачно. Кога ќе одам наредно ќе видам што ќе ми каже.
Еспумисан се за гасови, може и трудници да ги земаат, си пишува во упатството, безбедни се. Пробај, можеби ќе ти помогнат. Ист ефект и гастрогард имаат, ама не знам тие се користат ли кај бремени.
За тие мислев Еспумисан. Мм ги има користено му помогнаа многу се ефикасни, штом може за трудници земи такви.
За подуваност земи си пробиотик Biogaia проверено е одличен. А за хемороидите Citrus Bioflavonoidi 1000mg од Healthaid во комбинација со витамин Ц 1000мг. Мене ова ми е испробано и ефикасно.