Оооф а порано немаше никаков проблем? Може е нешто ради промената во организмот... не би требало да е некој страшен проблем. Може не една храна, може повеќе вида ти прават проблем баш сега во бременост, да не било од јајцето вчера? И кај мене тоа тешко се вари... Ако е толку страшно обавезно консултации со доктор, незнам друго што да ти кажам :/
Zenski sakav da ve prasam moze li da pocnam so femibion 2 nekoj den porano?Denes 13 nedeli polnime.A imam uste 2 apcinja od femifion 1.Pa da ne kupuvam za 3,4dena Nema steta ako pocnam so femibion 2 taka? Jas go piev nasabajle.A kleksan navecer.Mi kazaa da ima razmak od 12 sati megu niv
Исто. На гладно нели? Бев кај матичен , ми вика пиеше нешто? Аспирин. Леле кој ти рекол на гладно , на пладне се пие! А скоро 2 години го пијам вака
Mene mi kazaa na gladno.Osven ako imam bolka vo zeludnik,da jadam pa da go ispijam.I jas so godini go piev
Не нема штета сепак се витамини, и мене така ми рече докторот кога ќе ги завршам 1 да почнам 2 да не купувам 1 за неколку дена. Јас 1 испив само една кутија и си почнав со 2
Мене желудник ме боли од него. Митко последно ми кажа да јадам, па после да го пијам. Ако немаш мака на желудник, правилно на гладно се пие.
@Вереничка не можеш да излезеш во тоалет така ли ? Ај прво земи исцеди лимон со топла вода и стави едно лажиче маслинов зејтин во него и испиј го. На мене ми се деси една недела да ми е вака кога почнав да ги пијам фероглобинот и само ова ми помогна.После тоа секој ден јади си киви барем две дневно се надевам ќе се стабилизира.
Кажав јас имав и инаку проблем со варење на храната, имаше периоди кога имав опстипација, па хемороиди, сум имала такви болки порано, ама никогаш толку јаки и чести. Периодично било. Секогаш ми викале мало желудниче имам и не може да свари и мало стомаче не може да собере Не знам ни како да пробам, не знам дали млеко ми смета, дали јогурт, леб, краставица свежа, или патлиџан, дали компир .... што да јадам јас? Бев сега кај матичната, ништо посебно не ми кажа, штом сум проблематична на темата тоа е, не е страшно, сега бременоста и хормоните влијаат, цревата се стегаат, да внимавам, да јадам пченкарен леб, ленено семе и сл и да пијам вода. И ако ме боли некогаш многу, да се напијам спазмекс ама да не ми премине во навика. Тоа ми кажа. П.С Ми рече полно му било желудничето на бебето Не срцка, барем до сабајле. Секој ден одам јас редовно, но имам болки неверојатни сигурно читаше да не се повторувам. И така ме мачи со саати, ме буди без потреба многу рано за да одам во тоалет и најчесто имам нормална столица до дијареа. Сабајле прв пат малку мака имав. Одам редовно, ама бадијала пред една недела ми се појавија хемороиди после година и повеќе можеби. И тоа е.
И јас имав исто мака како тебе уште пред да забременам и тогаш ми рече матичната да пијам насабајле и навечер пред спиење по 1 чаша јогурт.Пијав така некое време и ми се стабилизира од тогаш.Тоа беше скоро 2 години пред да забременам,цела бременост ја поминав без мака и сеуште немам проблем со столицата,а малово е година и пол скоро.Пробај со јогурт ако можиш да пиеш вака како што ти пишав и ќе видиш дали ќе има подобрување.Се надевам дека ќе ти биди од корист.Поздрав и се најубаво
Те боли стомакот или желудникот? Јас имав болки во желудникот Страшни беа,се виткав колку ме болеше Јајца,лимон,патлиџан,мрснотии се исфрлив и ми се смири Хемороиди имам 3-4 и тоа внатрешни,еве пак ми се појавија Ке ставаш кантарион на памукче и стави така на хемороидот,најдобро е ако можеш да ппреспиеш така за ри дена ке го снема Јас имам тромб,голем е колку пола мало прсте и еве од предходната бременост неможам да го тргнам никако Вистина непријатно чувство Да ве поздравам мешенца Едвај чекам да си видам бебувче Дури на 4ти имам контрола Ја тераме десетта недела,време лета мачнините сеуште се присутни многу ми е тешко да функционирам кога ги имам,се надевам брзо ке поминат Се спремаме за роденденот на ќере па весело ни е по дома Имајте убав ден убавици
Пијам јогурт секогаш кога имам мака, ама ќе пробам и вака редовно сабајле-вечер. Фала ти Оф мислам дека не е желудникот тука стомакот, на средина ме боли, ми се чини цревата се, тенки, дебело. ама исто така страшни болки. Ќе морам многу работи да исфрлам и да видам како ќе биде. Ќе потрае недела-две додека откријам ама мора од некаде да се почне. Ќе го пробам и ова со кантарион, затоа што многу е непријатно. Ти благодарам Весели подготовки за роденден
Првин го пиев на гладно ама многу проблеми имав со киселини. Сега го пијам одма по доручек и супер ми е
И јас си наместив ticker изгледа така се викаат па еве да го пробам. Некако по пресметките како да ми става плус два дена, ама ок не е страшно
@Вереничка, и јас се напивав спазмекс за болки во стомак, но не често, така и гинекологот ми препорача. @stevemila можеш некој ден порано да ги почнеш фемибион 2, јас така направив. Нема тука строга граница, не е ни страшно ако ти остане од единицата, па да ги допиеш, па потоа со 2ка. Така ми каза во Њу борн.
19+2 ти покажува, колку си? Тие од Lilypie нешто се укочуваа во последно време, па јас нешто друго ставив... ваљда е океј тоа Инаку јас пијам Пре мама веќе месец, мене ми пријаат овие... баш и кога доев порано ги пиев супер се осеќав, коса, нокти супер... и сега исто. Е сега ме интересира од нив нема 1,2.. се пијат 1,2,3 тромесечие истите со омега?
Devojki ispituvala li nekoja preeclampsia?Sega mi stigna rezultatotod Hemolab.Mnogu sum isplasena.Obelezeno e so crveno i e visoko.
Otidov vo hemolab radi tiroidnata pa sestrata se slusna so Profesorot.Kaza deka ubavo e da go napravam i ova ispituvanje.Vikam ajde radi reda.Preku krv se ispituva.Sekogas imam pritisok nizok samo pred dva dena izmeriv 140/90.Otoci nemam.Redovno ispituvam hemostaza i d dimeri i vo red se.Mnogu mi e strav od toa so go procitav na net.I ova li sega ke me snajde