Fala ti, se nadevam deka ke e taka, utre ke primam pak progesteron pa.ke vidam.kako ke e, lezam, miruvam celo vreme I odvaj izdrzuvam ama toa.mi e, se za bebe
Мамички дојде денот ...болките почнаа од 00:00 часот на секои 15 минути ме стегаат...до 4:30 издржав сабајлево ама повеќе не..веќе сум во болница ме задржаа. До попладне или до вечер ќе биде долго очекуваниот момент..се надевам ќе помине се со лесно и ќе се гушкаме со синко Гушкајте мешиња мамички...па се слушаме наскоро пак
Со лесно Мешиња јас многу лоша ноќ поминав, око не затворив. Имав многу болки во половината и стомакот. Болките односно тежината или притисокот шо го осеќав беше како да ме фаќа диареа. Како и да се свртев не поминуваше. Болките беа константни, не на интервали. Дури кога се свртив на лева страна и ставив перница меѓу нозе ми се смири малку. Еве сега пак ме фати да ме боли малку па прекина. Нормално е ова или да одам да ме видат? Многу се исплашив. Имала некоја вакво искуство?
Која недела си? Баш имам другарка така ми се јавуваше да не ја фатиле контракции, ама чим е константна болка не се контракции. Ги имаше некаде пола месец, месец пред да се породи и се породи 38ма недела Може и да стиска незгодно бебето, врти се лево десно да фати друга позиција, а ако ептен те боли оди да те видат...
20+5 сум, прв пат вака ми се случва. Цела ноќ ме болеше, болката константна беше, не на интервали. Откако ставив перница меѓу нозете се смири болката. Сега зедов магнезиум засега сум добра, немам болки. Ако имам понатаму во денот ќе одам да ме видат.
Мешиња пад на шекер може да прави тахикардии?? Вчера цел ден не каснав ништо благо, денес имам опасни тахикардии и малку ми е тешко.. седечки 128 пулсот. Изедов сега парче торта и чекам да видам дали ке ми биде подобро....
@Sandrichka 89 со лесно @SophiaBella jaс пред едно 2,3 недели имав од страна на стомакот и препони болки, не ми се смируваа3 дена ни со магнезиум, ни лежење, а и до тоалет кога одев и се движев на движење ме штрекаше. Бев и на лекар, нормално било. Сега ме боли и половината. Може ти е од лошо спиење, растегање на матка и сл. Појачај магнезиум јас пиев по 2 од 300 тогаш. Туку, сакав да ве прашам , од клексаните првпат ми се направи топче и многу боли бе, не можам да спијам. Имам хепатромбин, да се мачкам?
@Sandrichka 89 ајде мамичка. Дојде најубавиот ден и конечно ќе се фушкате со синко. Те и чекаме вести.
Кога влегов во трето тромесечие на апликацијата ми пишуваше дека ќе дошивувам нешто необично и интересно т.е. многу реални и живописни сонови. (vivid dreams). Не верував многу ама ете два дена со ред шо ќе беше ова сонови, сонови леле поуморена станувам отколку кога легнав. Раце, нозе се ме боли којзнае што правам додека спијам кревам раце нозе се борам
@Sandrichka 89 со лесно нека е ме претрка женска, едвај чекам да дојде и мојот ден Трет ден надминат термин ми се чини како вечност...
Ајде само смирено. И ти немаш уште многу за чекање. Неколку дена уште ќе издржиш. А ние сме тука за да си ја пишеш секоја мака.
Јас имам такво штрекање денес цел ден , доле каде што започнува ногата на свивката ,работ на гаќите ,незнам како да опишам. На моменти ќе ме штрекне ама силна болка . Дали некој нерв претиска незнам што е
Mene sestrata vo new born mi kaza nikako hepatrombin so kleksan.A jas mackam uste koga primav stimulacii.Na stomakot od kleksan mi ostanaa fleki.Od hepatrombinot bilo.Mene mi pravat topce i modrica sekogas koga odam na dezuren za da primam progesteron.Eve sinoka pak isto