Флеките не може да се од хспатромбинот. Повеќе од алкохолот би биле бидејќи во упатството пишува да не се третира со алкохол и секое боцкање да се избегнува регијата каде има модрица. Мене ми рекоа ациди и хспатромбин е безбедно.
Мамички како сте Мојот проблем се влоши Мака мачам со хемороиди. Земав маст уште во вторникот(пишав и претходно rectanal aid прв пат ја видов ) но ништо не ми помогна денес почна да ме боли и не можам да седам сега ги разбирам некои од вас. Но прашав во Зегин само таа ми ја дадоа ништо друго не ми понуди а на сајтот гледам имаат барем 10 и има една со сликичка силуета на трудница нешто леа мама или така нешто. Не знам зошто само една ми даде. На матичната и кажав рече можеш да се мачкаш со која и да е нема врска трудница тоа е надворешно. И не знам што да правам навистина. Сега е полошо. Луто немам пробано, внимавам се туширам со ладна вода, сега ставив и коцка мраз Дај кажете која маст ја користевте, ја користите, кажете лек, чаре што да правам?
Јас пак мачкав со алкохол , пред и по боцкање. Вие со ациди боцкате? Порано немав гајле , модрици мали брзо поминуваа, овие 3 дена модрици огромни со топчиња и боли
После боцкање никако мачкање. Со ништо. Вадиш игла и тоа е тоа. Мене и Елена ми го потенцираше тоа, а го пишува и во упатството. И на јутуб видеото што го гледав (го имавме постирано тука исто) за како се аплицира клексан, вика да не се брише после боцкање. Едит. Пред боцкање чистиш со алкохол за дезинфекција, ама гледај подалеку од модриците.
Devojki ja imate li taa temnata linija na stomakot(linea negra)?Jas primekam mi se pojavuva Mnogu zavisi i kaj bockas.Ako bockas od strana na rakata na mekoto tamu retko da se pojavi modrica ili topce.Mene nikogas do sega.Ama tie na dezuren me bockaat mnogu gore na tvrdoto.I na sekoe nivno bockanje imam topce i modrica.A maz mi stana profesionalec vo bockanje nitu osekam.Sabota zaminuva pa Neznam koj ke me bocka,ustvari toa mozam i jas problem e za stisnuvanje na kozata.Kraj kraevi ke bockam taka
@stevemila модриците ми се јавија баш на мекото а таква линија немам сеуште, до кога треба да се појави?
Neznam stvarno zosto taka.Da ne si ja stavila loso...mislam deka do sega trebalo da ti se pojavi ti si pred mene.Ama ne mora i da znaci ne sekoja trudnica ja ima.Zolvite i dvete ja imaa,a snaa mi ja nemase
Mene pred da ostanam bremena mi izleze ednas hemoroid. Za tri dena mi pomina so ova: izrendan ziv kompir pomesan so maslo od kantarion, stavas na pamucno cisto partalce (mozes od gaki da seces) I go stavas na hemoroidot. Taka prespivas nekolku veceri.
Јас се боцкав сама до 14 нед. потоа маж ми. И до сега се ок. Дали е нешто до иглите, може некоја пратка , оти баш пред 3,4 дена купив нови. И кога се боцкав во стомак, приметив имаше игли кои беа тапи, врвот не им беше остар со жива мака да влезе . Тогаш ми се правеа некои кожни подливи , грдо беше Другарка се породи, ја боцкале со клексани во Систина, вика како можеш да ги боцкаш леле ама болат Е боли, ама секое боцкање ми е бебево на мисла и кога ме боцка мм си се смешкам А и навика е, не ми смета веќе.
Ти пишав денаш мислам Кантарион на памук и памукот на хемороидот Ако можеш така да преспиеш уште подобро За три дена ке го снема хемороидот
Јас и предходната и оваа бременост се боцкам,цела бременост и после еден месец (вкупно 9 месеци) секој ден Нозете ми се модри и со чворови