Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.036
    Допаѓања:
    123.901
    Мене ми се намалени од почеток. Една боцкам плус аспирин. Пак исто.

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Е па незнам што ми даде 2 тогаш мене?! Едвај чекам контрола. Пукнав!

3. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Тромбофилија

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ladyiff

ladyiff Активен член

Се зачлени на:
    13 април 2016
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    8
    На комшиката под мене на последното ЦТГ пред пораѓај била легната на грб и му паднале тактовите на бебето итно ја породија со царски се намалувал кислородот од кога ми кажа никогаш повеќе не легнав на грб.... мислам дека во една ноќ 200 пати се превртувам лево десно и не си ги чувствувам колковите

На Lea_85 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    634
    Лежењето на грб во поодмината бременост тежи на протокот на крф низ папочната врвца, затоа не се препорачува. Се препорачува спиење на лева бидејќи протокот е најголем. Мотањето на папочна врвца може било како да се случи и во било кое време. Не се плашете толку ако се свртите на грб или ставете перница позади грб да не се свртите скроз

На ladyiff му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Јас цел живот спијам само на страна и никако поинаку, и сега така заспивам ама бидејќи ме болат многу колковите во сон несвесно се вртам на грб и секое сабајле така се будам. Кога читам вака дека е опасно паника ме фаќа.

На stevemila и Seduction им се допаѓа ова.
  7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.078
    Допаѓања:
    40.439
    Јас па морам така заради болките да се вртам по малку. Или тоа или треба да станам зошто болките се неиздржливи. Ама тоа обично на штрек е по 5-10минути и после пак на страна. Едвај чекам да ми стигне прницата да видам дали барем малку ефект ќе има.

На stevemila и Seduction им се допаѓа ова.
  8. Butterfly87

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    634
    @Ano ако си порачала перница за трудници, нема нешто подобро :)

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.078
    Допаѓања:
    40.439
    Нарачав и едвај чекам да ми стигне. Дај боже тоа да е лекот.:)

На stevemila, Вереничка и Butterfly87 им се допаѓа ова.
  10. Butterfly87

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    634
    Спас....

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.036
    Допаѓања:
    123.901
    Ова од која недела да не се лежи на грб? Јас преку ден обично на грб лежам . 22+6 сум.

На H&J, Seduction и orhideea им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.457
    Допаѓања:
    76.612
    Веќе во поодмината бременост не ни можев да лежам на грб, ме стискаше на органи и ме болеше, дури и се гушев така. Но спиев чат пат така, имав прочитано и тогаш дека на лева е најдобро да се спие, па гледав повеќе да сум така. Инаку веќе 10тина дена не легнувам на стомак, 12+6 сум и веќе ми е страв некако :D @eli25 не е проблем преку ден, да не е преку ноќ цело време така. Ке приметиш како ке порасне стомакот ке ти биде проблем на грб да лежиш, подседната ке се креваш на перници :D

На tanji4ka..., stevemila, Ano и 2 други им се допаѓа ова.
  13. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Добро утро мешиња, и јас уште си лежам и спијам на грб а сум 25 недела од денес, и не ми смета,
    А од кога не се лежи незнам точно мислам трето тромесечие- кој знае нека пише.
    :hug::)

На Seduction му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Јас седната спиев последниот месец
    Желудникот мислев кај вратот ми е дојден

На stevemila и mariz им се допаѓа ова.
  15. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Јас пред бременоста имав еден период хемороиди, со болки исто, не можев да седнам. Мене ми помогна само масло од кантарион, мачкав на хемороидите и ги притискав нежно навнатре со маслото, се собраа и заврши проблемот за неколку дена. Е сега не знам колку е безбедно да се користи во бременост, имам слушнато дека не е, ама по моја логика не би требало да има проблем, надворешно се става. Сепак прашај си доктор пред да користиш.

На Mari* и Вереничка им се допаѓа ова.
  16. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Женчиња сакам да ве прашам нешто. Имам многу секрет во носот и редовно го дувам, но многу ми се гади од тоа. Еве сега на работа од што се згадив се исповратив. Срамотилоци во ВЦ е.
    И дома ми се гади и повраќа од тоа. А морак да го дувам, полна сум со секрет. Не сум ни болна ни ништо, но ете имам.
    Некое решение за ова. Едвај се воздрживам да не повраќам.

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.457
    Допаѓања:
    76.612
    Да не имаш бактерија во нос? Направи брис... Прскај солени капки, прашај дали смееш оние со диво оригано, добри се. Или пак алергија да не ти е...

На iki26 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Не е бактерија, ни алергија и јас така од почеток на бременоста па до ден денес, носот од сабајле морам да го дувам, полн ми е секрет секој ден без исклучок. Читав дека е честа појава во бременоста. А за гадењето немам совет :|

На iki26 и Seduction им се допаѓа ова.
  19. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Ниту спијам како што треба, ниту јадам и пак ненаспана и со болки во стомакот. Два дена беше добро, вчера недела, малку дали претерав со јадењето, цела ноќ се вртев, на десно, па се здрвила ногата, па па на лево па другата се здрвила, на грб и на задник не можам па друга мака имам, хемороиди во цутот на младоста,|( на стомак спијам а еве @mariz вика веќе 12та и не спие на стомак, а цел месец сум после неа. Така спијам цел живот, ама веќе мака имам осеќам дека не можам. (facepalm) :sweat:

Цела ноќ во стомакот револуции, цела ноќ цревата кркорат, болки, сечење, гасови внатрешни, грчеви, а почнаа и надвор гасови :whew:
    Не можам да опишам како се чувствувам, не знам што да јадам, не знам како да спијам.:( Со хемороидиве не можам да седам. @SophiaBella и @Mari* имам порано користено кантарион ама мислам не ми помогнал. Но ќе пробам пак. Чекав денес да се консултирам со д-р затоа што во аптека, се извинувам ако навредам некого, ама бадијала прашувам, таму треба само да одиш подготвен да кажеш што бараш и да не чекаш од нив.

Ме чеша стомакот, ме чеша (mooning) :$ гасови, болки, чуда... но пак кога ќе си го видам мешево :inlove: заборавам на се, и си се смеам самата :l:

8-|

На manako1, Ano, 0ли и 6 други им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.457
    Допаѓања:
    76.612
    Абе и јас дишам на уста ноќе, сабајле јазиков стврднат ми е дури, устата скроз сува, носот затнат полн мрсули, секоја вечер ми е вака... но а станам веќе немам гајле, еднаш го дувам и преку ден немам проблем, немам мн секрет, не ми е затнат... она дека рече и преку ден затоа...
    @Вереничка мене вчера особено ми беше страшно, а ништо посебно не изедов, ништо што би правело грчеви, се подув камен стомакот ми пукаше цел, боцкање језиво... и мислам дека ми е поради брзото јадење вчера, многу брзо јадев поради детево (ручавме во кафана), а он лудуваше па лапни голтни правев... +многу бев нервозна, некако под стрес вчера и тоа плус може ми направи... да не јадеш брзо и ти?

На stevemila, Вереничка, SophiaBella и 1 друга личност им се допаѓа ова.