Ne si sama Srcc i mene me vratija vcera isto i jas nikade bolki Kako da sum 20ta nedela me 39 ta skoro i mene mi se smaci ama aj ke izdrzime uste malku ni ostana
Штетно е немој да си помислила на тоа, јас имав проблем со забот, живецот требаше да ми го вадат и не смееше да ми праат ренген за да увидат точно на кое место се наогаше проблемот па без анестезија и од око ме бушеа...good luck
dobro utro kako ste mamicki? Jas denes sum super utre vleguvam vo 6 nedela pa ponedelnik imam Termin na Doktor i mozno e da mu go slusnam srceto na mojeto andelce ama ke probame ako se slusa rece doktorot vcera mm kupe Eden aparat za toplejne voda go stavas samo siseto i toa samo se topli i za kasicki e isto taka se iznasmejav mu vikam rano e uste sto pravis duri da stignime Do toa ima vreme ama ete mas sto znaj radosen e tato sto ke stani ama mu rekov druk pat da ne kupuva nisto srce e
денес времето е мерациии иначе во понеделник не можно туку ке го слушнеш, јас во петок влегувам во 17 недела,и имам преглед, и можда ќе ми каже дали е момче или девојче,малку сум загрижена бидејќи скоро и да немам стомаче,едино тоа ме преокупира, страв ми е да не не е нешто како што треба, имав и многу нервози периодов ама ќе видиме , со позитивни мисли идеме напред. иначе ние од сега гледаме колички , креветчиња, торбици, цени , цуцлиња така е тоа кај сите
конечно времево на наша страна мислам дека неможам да се дособерам лад надвор милина е сега за шетање, како сте мешковци немојте денес да се жалите пишувајте само убави работи. поздравче
Zdravo mamicki i od mene gledam denes site raspolozeni fala bogu jas samo nesum standard kaj mene e toa ama aj ushte malku
Здраво мамички и од мене. Ние денес сме малку нервозни затоа што ја откривме причината за вртоглавиците. Крвта ни е многу слаба. Минатиот месец хемоглобинот, еритроцитите и хематокритот беа на горна граница а сега се под долна граница. После сме на контрола да се видиме со верверичето (така си го викаме бебушот) па да видам што ќе каже докторот. Ке може ли некој совет што да јадам, да пијам да ја појачам крвта природно (само да не е цвекло )зошто ми се здосади од целодневниве вртоглавици. Поздрав до сите.
денес времето е мерациии иначе во понеделник не можно туку ке го слушнеш, јас во петок влегувам во 17 недела,и имам преглед, и можда ќе ми каже дали е момче или девојче,малку сум загрижена бидејќи скоро и да немам стомаче,едино тоа ме преокупира, страв ми е да не не е нешто како што треба, имав и многу нервози периодов ама ќе видиме , со позитивни мисли идеме напред. иначе ние од сега гледаме колички , креветчиња, торбици, цени , цуцлиња така е тоа кај сите [/quote] да мајка кај сите е така само те советувам не брзај со купувањето затоа што можеби некој ке ти позајми нешто од крупните работи,може некој ке ти купи затоа тоа на крај количка,релаксатор одма не ти ни требаат а шишиња купи си две за почеток,и цуцли исто 1-2 зошто може цуцлите лажалки да не ти ги прифати ние купивме две и ниедна не стави во уста си игра со нив така да не брзај знам меракот е голем
јас пиев МАЏун гроздов сок имаш во зегин и се пие по една голтка дневно околу двеста и нешто денари е ,а имаш и сок од цвекло на фруктал исто во зегин 115ден.мисечини,а види иза сируп Легофер,и капсули Фоливитферо исто во зегин али за овие лекарства консултирај се со лекар и ако ти каже дека можеш да пиеш и витамин Ц обавезно зошто железето така се апсорбира повеке јади леќа полна е со железо
Ти благодарам многу. Ќе ги земам соковите, а за лекарства може нешто и ќе ми даде после ке видиме. А за витамин Ц пијам цеден сок од 2 портокали и 1 лимон секој ден обавезно. Можеби и затоа железото ми е добро.
јас со еден прст отворена бев цела недела значи од 39-40,и веке 41 првиот ден 2,5 прста за да после три дена бидам 4 прста со лесно
здр мамички како сте, јас сум во рана бременост и докторот ми препиша ф.киселина да пијам и витамини за бремени на природна база. од други бремени имам слушнато дека нема потреба да се зимат тие витамини доволно е здрава храна овошје и зеленчук. нормално ф.киселина си ја пијам. ме интересира ваше мислење дали сте пиеле некој витамини поздрав
Тоа зависи од докторот и од тебе, односно од твојата исхрана. Ако јадеш овошје и зеленчук во доволни количини, ако јадеш млечни производи нема потреба за плус витамини во првите три месеци. Незнам која фолна ја пиеш, јас ја пиев Фемибион 1. Во неа освен фолна имаш и други витамини кои ти се потребни. Малку е скапа (околу 700 денари), ама е многу добра.
како сте мамички? јас денес со обврски од сабаље во 6 сум станата бев и в црква запалив свеќа за сите нас трудните вчера како сум се изнервирала. одам во зегин за да земам фолна и и викам дали има од таа што е комбинација на фолна со витамини. и јас не знаев каква е ама ми ја кажа едн пријателка таа таква пиела. и таа недокваканата ми вика каква е таа? нема таква? ама со потсмев тука пред сите и ништо заминав и во друга аптека одам и исто дали има таква и таа аптекарката одма да да има витрум. и ми објасна се убаво дури и гледаше спрема другите што содржи и имаше се исто. требаше да и појдам на таа во зегин да и ја покажам кокошка
Женски абе го пуштиле во употреба новиот објект во Чаир. Сега читам утрово тамо се родило првото бебе. http://www.komunikacija.mk/se-rodi-prvo ... ija-chair/ Ајде здравје за едно 4-5години одам да ја испробам и новата се надевам ќе ја одржавваат до тогаш
јас пиев фолна киселина на алкалоид неми текнува колку пари кошта и пиев цедени сокови барем сега има и зеленчук и овошје колку сакаш нема потреба од витамини а понатаму напрај си крвна слика да видиш што и како е па според тоа или ке зимаш додатно витамини или не
јас пијам од алкалоид `Алкавит ` фолна киселина така се вика таа ми ја препиша гинекологот и таа ми ја дадоа од аптеката 45 ден.е.. овие витаминските прашав во аптеката биле околу 750 ден. и не знам дали да ги земам . другите трудници не ги земале туку се хранеле здраво
ддевојче во секој случај даваат витамини твое е дали ќе ги пиеш. точно дека сега има и овошје и зеленчук и се а и во зима има. јас ги зедов вчера од витрум пренатал се викаат 450 ден. имаат 11 витамини 2 минерали + фолна киселина.