Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    На блузата ставам ментол и ми олеснува
    И кај мене нос затнат нон стоп,од дување раничка ми се има направено и стално гледам засирена крв :?:
    Ваљда е нормално Мада што е непријатно

2. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Нормално е, и кај мене е така.
    За лежење на грб, јас потешко дишам кога сум така. Мислам таму некај 7 ми месец веќе бебето претиска повеќе и праве притисок, ќе си осетете сами ќе ви биде потешко за лежење и спиење.

3. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Јас од почетокот на бременоста го имам овој проблем со носот, ми се затнува, ми тече секрет, па и крв од носот ми има течено, а пред тоа не памтам да ми се случило. Така да по се изгледа нормално е, од повеќе трудници имам слушнато дека го имаат овој проблем. А за гадењето тоа е..некој сме по гадливи, јас еве денес сум 21+ 4 и уште мака мачам со повраќање, среќа што во последно време знам да прескокнам некој ден за чудо :)

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  4. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Јас никогаш не лежев на грб, а во 8 и 9 месец па никако не се ни свртував на грбот да лежам имав под мене перници обавезно а и скоро секоја вечер на сред ноќ одев да се туширам и лежев во када да се релаксирам малку затоа што бебко беше високо и имав отежнато дишење.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    :shake: напротив, бавно јадам јас. Си дегустирам :$ А за нервоза може :^)
    Не знам мила што е, и јас мислам не е толку до храна, па што да јадам веќе, а башка и не јадам брза и тешка храна. :wasntme:
    Можеби ќе звучи чудно, но се тешам кога читам дека и некој друг има исти маки 8-| да знам дека не сум сама :( затоа што ме плашеше болката :x

На mariz и Mari* им се допаѓа ова.
  6. pikacu87

pikacu87 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    148
    Искрено кога идам во апретка и барам пре мама тие едни исти ми ги даваат дуо, што се со по два вида на апчиња. Така да мислам дека се тие исти, немаат 1,2. Мене гинекологот ми ги препиша тие уште на 8 недела и од тогаш редовно ги земама секој ден :)

Последна измена: 24 април 2017
    На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  7. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Koga sme kaj sekret vo nosot I jas isto kako @Mari* ako sakam da se iseknam mi se povraka ednas povrativ I veke ne se seknuvam.Inaku sekoj den imam pomesano so krv vo nosot go prasav doktorot rece normalno bilo poradi zgolemenata cirkulacija.Za spienjeto znam rano e ama poveke lezam na leva strana of sto citam mi e sube na druga stana.

На iki26 и Mari* им се допаѓа ова.
  8. pikacu87

pikacu87 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    148
    Мамички дај ве молам кажете што правите со чешањето. Мене цело тело ужасно ме чеша. Додека се движам е ок, некако се поднесува, но штом ќе легнам, не можам да издржам. Ме чеша целото тело, како да имам електрицитет од облеката, навечер одвај некако заспивам. Се мачкам и со кокосово масо, и пробав со она маста со невен ама ништо не ми помага. Како шугава се чешам цел ден ;(

На Belabelinakinder и Mari* им се допаѓа ова.
  9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Вере, те читам со денови дека мака имаш со грчеви. Па би прашала дали јадеш свежа храна? Дали јадеш овошје и ако јадеш кога го јадеш? Никако немој да го јадеш непосредно пред и веднаш по јадење. За овошјето важно е да не се меша со друга храна.
    Друго... Дали јадеш зеленчук? Салати јадеш? Свеж зеленчук задолжително да почнеш со СЕКОЕ можно јадење да јадеш (освен со овошје, се разбира).
    Млечни производи намали, млеко исфрли, јади кисело млеко со краставица на пример за ужина. Бело брашно исто така исклучи, купи си Тонус и тоа нека ти биде лебот некое време, преубав е кога е потпечен. Мораш често салати да јадеш и буквално со секое јадење. Внимавај кои манџи ги јадеш и не внесувај праз, кромид, грав и друг вид храна што дуе.
    Почни го денот со вода, па јади до 12 овошје и бадемчиња, лешничиња (непечени, се разбира), или измиксај, направи си смути. Потоа ужинка касни си потпечен Тонус со некоја салата, за ручек касни си со салата што и да ручаш, па после пак имај си ужина нешто лесно и ако сакаш вечерај салата и пак лесно. Повеќе пати по малку јади и треба да ти е полесно и за одење во вц со оглед на хемороидите, а и гасовите ќе се намалат. Сува храна никако не смееш сама така да ја јадеш, задолжително некој зеленчук грицкај. Ензимите од свежата храна помагаат за подобро варење на храната.
    Те молам пробај навика да ти стане свежа храна што повеќе да јадеш, а преработена и млечни производи да тргнеш настрана. Немој да мешаш храна, на пример ако јадеш месо, јади го само со салата. Ако јадеш јаглехидрати, немој да ги јадеш со протеини, јади ги само со салата. Жал ми е вака кај што те читам колку мака имаш, па не губиш ништо ако пробаш мали промени да направиш.
    Те гушкам и ќе чекам да пишеш дека ти е подобро :*
    Ако сакаш, тука сум за муабет за комбинациите.

Последна измена: 24 април 2017
    На Kitten, Capricorn Taurus, Вереничка и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.078
    Допаѓања:
    40.439
    Гледам денес сите на жалење сме се фрлиле па и јас да си кажам.
    Столицата откако почнав со круши, компот од праски и компот од сливи(благодарност до @eli25 за рецепт:D) ми стигна до секој втор ден барем. се надевам ќе се намали и конечно ќе фатам ред. Мене проблемот ми е што наутро сум супер, ама како изминува денот ми стежнува и веќе после 17 часот како да сум полна до грклан и мора да застанам и намалам. Сабајле сум како нова.
    Ноќно време покрај болката во колкови, последниве 10 дена е страшна во појасот на градниот кош. Цело време на штрек спијам. Со страв на грб и само кратко колку да ме подопушти болката и пакнсе вртам на страна. Едвај чекам да ми стигне перницата да видам дали тоа чудо ќе помогне.
    Со секретот имам проблем само ноќно време, колку да му хрчам на мм а сабајле само малку чистење и цел ден ништо немам. Никалов проблем. Само и непцата на забите многу ми крварат на миење. Обично со заби не сум имала проблем, ама сега и тоа се случува.
    А ќе заборавев за чешањето. Кај мене чудно. Имам проблем само попладне и тоа со чешање на стапала и дланки. Незнам дали ми е од бременоста или нешто друго и незнам што да правам. Си лежам и како шугава се чешам цело време. :(

На karibian и eli25 им се допаѓа ова.
  11. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Мене ме чешаше само стомакот најверојатно од стриите дури го раскрварував местото една другарка ми кажа лек во витаминска маст од бекутан да ставам витамински капки Ад и да се мачкам од тоа секоја вечер па и преку денот , ми помагаше многу ама тоа што се чешав пред да почнам со тоа ми остана како белег со стриите еве дури после 6 месеци почнува да ми избледува.Чешањето ми беше најизразено во 9 месец.

На pikacu87 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.189
    Допаѓања:
    17.791
    Јас терам 26та недела и не можам да спијам на грб и да сакам. Тешко ми е и не можам нормално да дишам. А со затнатиот нос и јас имам проблем неколку месеци. Насабајле дувам цели грутчиња крв што се насобирале во текот на ноќта. После тоа ми се олеснува.

На podravka, Mari* и ada21 им се допаѓа ова.
  13. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    И мене ми беше така пред еден месец станува навечер се туширав во ниедно време земав од хип масло за стри од тоа ми се смири малку а и на нервна база мене ми беше баш синојќа ме чекаше дека денес на контрола сме и цело време се мислев

Здраво мамички и официјално да се пофалиме денес бевме на контрола и синко ке е мажот ми пресреќен а јас малку разочарана повеќе сакав женско ама тоа е здравје само инаку се е во ред сега треба да одбирам име за женско си имав а за машко не :*:*:*

На Stara, Ano, Capricorn Taurus и 6 други им се допаѓа ова.
  14. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Нозете ми се рани од чешање се чешам како шугава и тоа само од колена надоле. Сакам да прашам дали имате вагинален исцедок мене гледам сега имам повеќе а особено кога сум поактивна низ дома со чистење. Нема мирис нема боја и не е толку густ.( ама го опишав :D)
    Па си викам да не е нешто лошо да не е некој знак за омекнат цервикс и страв ме фаќа. Искуство?

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  15. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Aj koga veke denot e pocnat so zalenje,da se pozalam i jas:worried:Po cela vecer ne spijam.Imam nepodnoslivi bolki vo butovite i nozete.Sinoka si sedev i placev.Pokaciv magmezium na 2×250mg,ama nema nikakvo podobruvanje.Od vcera intenzivno si osekam ko peperutka vo meseto:inlove: Za zatnat nos,i mene mi e sekoj den zatnat i imam sekret.I mnogi kivam.Ahh samo zalenje,ama ubavo mi e:D

На Capricorn Taurus, podravka, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. pikacu87

pikacu87 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    148

Последна измена од модератор: 24 април 2017
    На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  17. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.134
    Допаѓања:
    36.689
    @stevemila јас би ти препорачала да пробаш Магнезиум+ Б комплекс 400 грама. Како прашоче е, го има во сите аптеки, со вкус на грејфрут, на Алкалоид. Јас кога пиев мислев дека лебдам преку ноќ, ништо не ме болеше. Можеби само мене така ми влијаело, но сепак пробај си. Го пиев пред да си легнам. Еднаш пробав преку ден ама телото како облак да ми стана, ми се опуштија сите мускули и не можев да се движам, па продолжив да го пијам навечер.
    http://www.alkaloid.com.mk/magnezium-400-b-kompleks.nspx
    Тука можеш да прочиташ подетално.

На Lea_85, eli25, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Go piev ovoj magnezium pred ivf.Da gi dopijam planirav da si zemam od niv.Se nadevam ke bide podobro.Fala ti:*

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    Од мене совет за поубав сон,магнезим и б6 , се опушта телото и многу поубаво се спие .

На mariz, podravka, barby и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.078
    Допаѓања:
    40.439
    Значи исто како мене. А јас си мислев нешто шугава сум:lol:
    Под колено и надоле, ама на стапалата е особено изразено. Веројатно и зошто поспецифични се за чешање:rofl:

Инаку денес бевме на втор скрининг. Синко расте. Само неколку дена сме поназад од термин со димензии на коски, а со друго е ок. Ама па ни јас ни мм не сме некои кошаркари. Инаку за болките во граден кош ми рече да појачам калциум, прво со таблети зошто имам ужасни болки на спиење, а во меѓувреме да појачам млечни и га ги намалам таблетите. Многу беше смешно колку клоцаше кога ќе ми ја ставеше сондата. Дивтарче на мама:lol:

На orhideea, karibian, Belabelinakinder и 12 други им се допаѓа ова.