Па нели за бремени сите испитувања се бесплатни па мислам дека и скриениот шеќер се испитува бесплатно односно со упат од матичен, еве јас кога го испитував во адриалаб го испитав со упат.
Pa mislev deka privatna labaratorija e deka ne rabotat so upat.Ne sum bila nikogas vo Avicena.Fala ti mila eve mi odg i vo drugata tema deka moze so upat
Za skrien seker ke si zemes upat od kaj maticnata jas proveruvav pred 3 nedeli vo adrialab poso koga se javiv avicena imaat poseben den za trudnici i treba da si zakazes i mi zakazaa za 4 nedeli a vo adrialab mozes sekoj den i besplatno ti e so upat
Лутам по други теми, оваа некако остана недефинирана за што е ... инаку добра сум душо, тераме 32 недела. Купуваме за бебшка, се спремаме. Ти како си ?
Dobro e mila fala mu na Boga drugata nedela sme na prviot skrining edvaj cekame .Ve guskam tebe I Jovana...
@gjoker4e Срцка бе, ке ме послуша бебчо и ке искочи на 27 Инаку незнам дали ја нервира, ама по себе знам дека ме нервираше тоа.. баш кога некој ке ми речеше Уште не си породена??? Кај бев поулавена самата и свесна дека не сум породена, тоа ми правеше голем притисок и мислам нема потреба од такви коментари да се пишуваат. Гушки од мене, мешко и од синко Јас од денеска 13та неделаааааааа, тоа значи и второ тромесечие а? Супер поминато прво тромесечие, без мачнини и само 1кг качено Отидов да правам торта, не ја направив вчера ми стана тешко и си легнав
Ќе биде се добро до крај, само опуштено и со позитивни мисли. Уживајте во секој ден..неверојатно е колку брзо поминува времето. Неможам да си замислам дека сме 8ми месец. Гушки и бакнежи и од нас, Господ нека ве чува и нека поминува се со лесно.
Mila I jas vcera I deneska so povremeni bolki vo stomakot si mislam da ne e toa od sto me odam vo WC po Edna nedela ,ti kako stois po to a prasanje da be to od toa?
Завчера и вчера после ручек, а дојде 4 саат стомакот балон, тврд камен и страшно боцкање, дури како пуцкање некое и посебно ме болеше лево од папокот Лежев на страна без да мрдам само и така не ме болеше... денес сум океј, но до кога ке видиме, незнам зашто така. Имам некој кисел вкус во уста, нешто желудников изглеа ми збеснува, не ми вари како што треба инаку и јас послабо одам во ВЦ, ама не по една недела, многу брз метаболизам имав и одев по 2,3 пати во ден порано а сега еднаш во 3 дена може...
Не од 13+ веќе е второ тромесечие, имам програмче во мобилен тоа ми вика од денес полна 13та недела и дека веќе почнува второто тромесечие 13+ e веќе 14 та недела, полнење на 14тата недела..
http://www.calculator.net/pregnancy-calculator.html односно официјално од утре ми е второ тромесечие, денес последен ден од прво тромесечие еве пресметај си...
ама 13+1 ден е веќе влегување во 14тата недела, почеток на второ тромесечие, мислам не сум грешка нека кажат другиве
И јас испитував скриен шеќер во Авицена, ама во таа во Аеродром и без упат, зошто не ми се чекаше термин за со упат, иначе платив 400 денари.
Pa so zboram jas.Deka vleguvas vo 14ta a ne se polni 14ta.Koga ke vlezes vo 15ta togas se polni 14ta.Nema vrska aj kako i da e ovde sme.Ne menuva nisto nekoj den
Не менува, ама од утре сум второ тромесечие тоа сакам да кажам Според твојата слика деновите од 13+1,2,3,4,5,6 дена каде спаѓаат? во кое тромесечие ... до полна 13та е првото тромесечие, јас сум денес полна 13та, а од 13+ е веќе второто тромесечие... збунета си нешто
Женички од кога почнува второ тромесечие од 14+1 или од 13+1, се збунив малку и јас сега...? Апликацијата во мобилен ми вика дека сум second trimester од денес, односно од утре официјално со 13полни недели и еден ден.