Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    I jas sakam da ja vidam :)

На Capricorn Taurus и stevemila им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    На mariz и Stara им се допаѓа ова.
  3. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.134
    Допаѓања:
    36.694
    @mariz 13+1=14 недела = второ тромесечие во право си :l:
    @fina erika до сабота ќе сум породена 10ти ден од надминат термин ми е во сабота :)
    Телефонот не престана да ми ѕвони, фб преполн со пораки, ама ниту кревам, ниту враќам, нека ми прости Господ :$ Мајка ми ме нема побарано да ме праша до кај сум ама најсериозно, цел народ ме бара, нашата чудесна земја :rofl: Ме фаќа инает и никој да не дознае кога ќе се породам од што се толку досадни, па гледаш еднаш два пати ѕвониш не кревам што ѕвониш по трет пат, ахххх :D
    @LadyC на кој начин видоа кај тебе дека имаш тесна карлица? Денес сум 40+6 и за прв пат докторот ми вика дека изгледа имам тесна карлица ама не ми потврди баш.

Последна измена од модератор: 25 април 2017
    На winter flower, Bebulleee, Ano и 7 други им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.458
    Допаѓања:
    76.612
    Мене како што се сеќавам во Чаир ми мереа со една чудна железна направа, таа една докторка ми ги пробуши колковите, ме заболе искрено хахаха :D од колк до колк мери (кај оние секси коските, oд коска до коска колку има гледа) :D ама дека бев збуцкана доста едвај ми ги најде кај ми се :rofl: Инаку веќе на бокс бев качена кога ми мереа..

Последна измена од модератор: 25 април 2017
    На Ano и gjoker4e им се допаѓа ова.
  5. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Дали некоја МОЖЕБИ користела маст/крема ФЛОГОЦИД/ФЛОГОДЕРМ ?
    Ми ја даде гинекологот за хемороидите :$ Ми кажа дека нешто ветеринари не знам што не знам како, ама многу не ја заслушав, важно ми рече она таа ја дава за хемороиди на трудници :?: и дека има добро позитивно искуство со неа. Е земав да ја пребарам и најдов дека е за животни :o но дека можат да ја користат и луѓе. И баш тука на фемина има еден куп мислења за кремава. Дури и едно за хемороиди. Ако некоја ја користела, знае нешто, може да праша некого, ве молам кажете ми? Не знам што да правам не бива пробав се за хемороидиве, другите масти не помагаат, кантарион, компир исто.. веќе 10 дена, мачно ми е :whew: :(
    Д-р ми рече, ако ми речат дека сум трудна да кажам гинекологот ми дозволи. :^) Сигурно знае што прави 8-|
    Мешиња?

6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.739
    Допаѓања:
    322.979

На Ano и Вереничка им се допаѓа ова.
  7. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Женски дали бремена жена на одмор носи едноделни или дводелни купаќи за капење?
    Изгледа го кандисав :) ММ за одмор, па да знам уште од сега да се спремам. Свеќи ми помогна, и она го убедуваше: " одите оваа година, другата и така нема да одите, со 3 мали деца каде ќе одиш.... итн. Па гледам дека попушта, ми вика најди некој аранжман, а јас веќе најдов :)
    Се надевам дека и др. ќе даде зелено светло, и дека меѓувреме нема да се појави некој проблем.

На Belabelinakinder, Stara, Capricorn Taurus и 5 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Јас на плажа најчесто сум гледала со дводелни. Сунчај ги бебињата :)

На Mama_Mia, Belabelinakinder, Capricorn Taurus и 2 други им се допаѓа ова.
  9. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.953
    Допаѓања:
    29.047
    Јас за првото бев бремена 6месец кога бевме на одмор.. Си носев дводелни цело време... А и редовно после капење се преслекував.. Да не се сушат на мене.. Искрено и ден денес после 3години ми остана во навика.. Претходно не правев одма така :)

На Capricorn Taurus, Ano, iki26 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.903
    Допаѓања:
    13.527
    Пишав во темата добар гинеколог вчера попладне и не ми одговорил никој, затоа и тука ќе пишам и молам да не ми се избрише мислењево. Ако оди некоја од вас кај Радица Бојчева да ми даде број и да ми каже од колку работи за да се јавам. Можете и во лп да ми пишете :)

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  11. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.134
    Допаѓања:
    36.694
    Овој број го најдов во Златна книга 078 836 600. Јави се на пример од 10:00 до 14:00 сигурно работи тоа време, но пробај и преку целиот ден. На фб работно време пишува од 08:00 до 20:00 ама не знам колку е точно.

12. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.903
    Допаѓања:
    13.527
    Фала, мила. Ајде ти оваа недела да се пофалиш :D Секој ден отворам во темата Се породив за да видам :)

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Блазе тебе :) јас не успеав во убедувањето. Се тешам со тоа што оправдувањето негово е реално и во јуни ќе сум 9 месец, а за порано џабе ќе одевме водата нема да е топла. Така да ќе се задоволам сега со еден продолжен викенд до Сандански :)

На iki26, Stara, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.078
    Допаѓања:
    40.439
    Да споделам за Авицена. Јас колку што знам само таа во тафталиџе работи со фондот и тоа само за одредени испитувања. Скриен шекер за со упат мислам дека само во понеделник испитуваат и затоа толку се чека. Во таа во Аеродром воопшто не работат анализи со упат, само приватно.
    А во адриалаб како го прават. само еднаш со пиење гликоза. Нешто како да наслушнав само едно мерење дека правеле, а по правило треба три мерење. И во Авицена колку мерења прават?

@Capricorn Taurus купи си и не му ја миси. И јас да ја иамше таа што ја бендисав веќе ќе ја имав купено, ама само една последна, отпакована, изложена во дуќан беше

@iki26 и јас сум за дводелни и обавезно пресоблакање за да не ги настинеш бебуши. И јас си ги токмам купаките за Јули. Едвај чекам.

А и планина би одела. Ми фали Банско, од лани не сум била, а си правиме барем 5 дена релаксација во годината.
    Ама да не аздисувам сега и јас, доста е на бањање што ќе одиме:lol:

На eli25, Mari*, iki26 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.078
    Допаѓања:
    40.439
    За на државна за скрининг знам дека го фалат Каев. Детето (така ми доаѓа да го кажам откако ми текна кој е, зошто една год. постар е од мене:lol:). викаат дека за скрининзи бил добро. Јас не сум била и неможам да кажам од лично искуство.
    Јас кај Димчев закажав зошто имам некое привилегирано осигурување, па ми се исплати.

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  16. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    @Mari* mila she smiri li iscedokot?

17. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Беше некна во комисијата за боледувања он ме гледаше па може и кај него ќе видам кај ќе има слободен термин

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Да,веќе утредента бев подобра,немав ништо
    Уфф се преплашив поштено :worried:
    Повеќе одмарам и по еден час во денот пешачам,ми е страв детето да си го земам враце
    Другата недела имам контрола па ке сум помирна тогаш
    :hug: фала што мислиш на мене :*

На Ano, stevemila, orhideea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Mila pominav niz toa I znam kako e .Izbegnuvaj da ja digas malata,ke pomine cuvaj se.

Mesenca pred Edna nedela bev so visok pritisok 140so 90 deneska 90so 60.Mnogu variranje ova??

На stevemila и Mari* им се допаѓа ова.
  20. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    феминки прашав во прво тромесечие, ама ајде и тука. Ми пронајдоа кламидија- слабо позитивна. МИ препишаа апчиња сумамед и вагиналети. Јас сум многу исплашена. Има ли некој природен лек што може да се забрза процесот на отстранување на бактеријава?