Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Stara

Stara Популарен член

I jas sakam da ja vidam :)

Capricorn Taurus and stevemila like this.
  2. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

mariz and Stara like this.
  3. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

@mariz 13+1=14 недела = второ тромесечие во право си :l:
    @fina erika до сабота ќе сум породена 10ти ден од надминат термин ми е во сабота :)
    Телефонот не престана да ми ѕвони, фб преполн со пораки, ама ниту кревам, ниту враќам, нека ми прости Господ :$ Мајка ми ме нема побарано да ме праша до кај сум ама најсериозно, цел народ ме бара, нашата чудесна земја :rofl: Ме фаќа инает и никој да не дознае кога ќе се породам од што се толку досадни, па гледаш еднаш два пати ѕвониш не кревам што ѕвониш по трет пат, ахххх :D
    @LadyC на кој начин видоа кај тебе дека имаш тесна карлица? Денес сум 40+6 и за прв пат докторот ми вика дека изгледа имам тесна карлица ама не ми потврди баш.

Last edited by a moderator: Apr 25, 2017
    winter flower, Bebulleee, Ano and 7 others like this.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Мене како што се сеќавам во Чаир ми мереа со една чудна железна направа, таа една докторка ми ги пробуши колковите, ме заболе искрено хахаха :D од колк до колк мери (кај оние секси коските, oд коска до коска колку има гледа) :D ама дека бев збуцкана доста едвај ми ги најде кај ми се :rofl: Инаку веќе на бокс бев качена кога ми мереа..

Last edited by a moderator: Apr 25, 2017
    Ano and gjoker4e like this.
  5. Вереничка

Вереничка Популарен член

Дали некоја МОЖЕБИ користела маст/крема ФЛОГОЦИД/ФЛОГОДЕРМ ?
    Ми ја даде гинекологот за хемороидите :$ Ми кажа дека нешто ветеринари не знам што не знам како, ама многу не ја заслушав, важно ми рече она таа ја дава за хемороиди на трудници :?: и дека има добро позитивно искуство со неа. Е земав да ја пребарам и најдов дека е за животни :o но дека можат да ја користат и луѓе. И баш тука на фемина има еден куп мислења за кремава. Дури и едно за хемороиди. Ако некоја ја користела, знае нешто, може да праша некого, ве молам кажете ми? Не знам што да правам не бива пробав се за хемороидиве, другите масти не помагаат, кантарион, компир исто.. веќе 10 дена, мачно ми е :whew: :(
    Д-р ми рече, ако ми речат дека сум трудна да кажам гинекологот ми дозволи. :^) Сигурно знае што прави 8-|
    Мешиња?

6. referentka

referentka Moderator Staff Member

Ano and Вереничка like this.
  7. iki26

iki26 Популарен член

Женски дали бремена жена на одмор носи едноделни или дводелни купаќи за капење?
    Изгледа го кандисав :) ММ за одмор, па да знам уште од сега да се спремам. Свеќи ми помогна, и она го убедуваше: " одите оваа година, другата и така нема да одите, со 3 мали деца каде ќе одиш.... итн. Па гледам дека попушта, ми вика најди некој аранжман, а јас веќе најдов :)
    Се надевам дека и др. ќе даде зелено светло, и дека меѓувреме нема да се појави некој проблем.

8. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Јас на плажа најчесто сум гледала со дводелни. Сунчај ги бебињата :)

9. victoria

victoria Форумски идол

Јас за првото бев бремена 6месец кога бевме на одмор.. Си носев дводелни цело време... А и редовно после капење се преслекував.. Да не се сушат на мене.. Искрено и ден денес после 3години ми остана во навика.. Претходно не правев одма така :)

Capricorn Taurus, Ano, iki26 and 2 others like this.
  10. Black girl

Black girl Форумски идол

Пишав во темата добар гинеколог вчера попладне и не ми одговорил никој, затоа и тука ќе пишам и молам да не ми се избрише мислењево. Ако оди некоја од вас кај Радица Бојчева да ми даде број и да ми каже од колку работи за да се јавам. Можете и во лп да ми пишете :)

stevemila likes this.
  11. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Овој број го најдов во Златна книга 078 836 600. Јави се на пример од 10:00 до 14:00 сигурно работи тоа време, но пробај и преку целиот ден. На фб работно време пишува од 08:00 до 20:00 ама не знам колку е точно.

12. Black girl

Black girl Форумски идол

Фала, мила. Ајде ти оваа недела да се пофалиш :D Секој ден отворам во темата Се породив за да видам :)

gjoker4e likes this.
  13. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Блазе тебе :) јас не успеав во убедувањето. Се тешам со тоа што оправдувањето негово е реално и во јуни ќе сум 9 месец, а за порано џабе ќе одевме водата нема да е топла. Така да ќе се задоволам сега со еден продолжен викенд до Сандански :)

iki26, Stara, stevemila and 1 other person like this.
  14. Ano

Ano Форумски идол

Да споделам за Авицена. Јас колку што знам само таа во тафталиџе работи со фондот и тоа само за одредени испитувања. Скриен шекер за со упат мислам дека само во понеделник испитуваат и затоа толку се чека. Во таа во Аеродром воопшто не работат анализи со упат, само приватно.
    А во адриалаб како го прават. само еднаш со пиење гликоза. Нешто како да наслушнав само едно мерење дека правеле, а по правило треба три мерење. И во Авицена колку мерења прават?

@Capricorn Taurus купи си и не му ја миси. И јас да ја иамше таа што ја бендисав веќе ќе ја имав купено, ама само една последна, отпакована, изложена во дуќан беше

@iki26 и јас сум за дводелни и обавезно пресоблакање за да не ги настинеш бебуши. И јас си ги токмам купаките за Јули. Едвај чекам.

А и планина би одела. Ми фали Банско, од лани не сум била, а си правиме барем 5 дена релаксација во годината.
    Ама да не аздисувам сега и јас, доста е на бањање што ќе одиме:lol:

eli25, Mari*, iki26 and 5 others like this.
  15. Ano

Ano Форумски идол

За на државна за скрининг знам дека го фалат Каев. Детето (така ми доаѓа да го кажам откако ми текна кој е, зошто една год. постар е од мене:lol:). викаат дека за скрининзи бил добро. Јас не сум била и неможам да кажам од лично искуство.
    Јас кај Димчев закажав зошто имам некое привилегирано осигурување, па ми се исплати.

karibian likes this.
  16. podravka

podravka Популарен член

@Mari* mila she smiri li iscedokot?

17. karibian

karibian Популарен член

Беше некна во комисијата за боледувања он ме гледаше па може и кај него ќе видам кај ќе има слободен термин

Ano likes this.
  18. Mari*

Mari* Форумски идол

Да,веќе утредента бев подобра,немав ништо
    Уфф се преплашив поштено :worried:
    Повеќе одмарам и по еден час во денот пешачам,ми е страв детето да си го земам враце
    Другата недела имам контрола па ке сум помирна тогаш
    :hug: фала што мислиш на мене :*

19. podravka

podravka Популарен член

Mila pominav niz toa I znam kako e .Izbegnuvaj da ja digas malata,ke pomine cuvaj se.

Mesenca pred Edna nedela bev so visok pritisok 140so 90 deneska 90so 60.Mnogu variranje ova??

stevemila and Mari* like this.
  20. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

феминки прашав во прво тромесечие, ама ајде и тука. Ми пронајдоа кламидија- слабо позитивна. МИ препишаа апчиња сумамед и вагиналети. Јас сум многу исплашена. Има ли некој природен лек што може да се забрза процесот на отстранување на бактеријава?