Ние вчера бевме на контрола, бебуш расте цели 160 гр. Се е супер, малце за цервиксот ме уплаши, малце бил поголем. А бебуш да е жив и здрав машала немирен. Инаку, ни кажа дека е девојче. Едвај виде, ама кажа дека си гледа она по нешто таму, рече 100 посто, ама јас уште сум со rezerva he he.
Ова бре напредно некое, го бркаше таму со ехото хаха..толку се гледаш горе доле. Зависи и од радителите ваљда. Ние сме биле двајцата крупни од 4 кг и над 50 цм. Да се живи и здрави само, друго не е страшно ....иначе јас ко змии осеќам низ стомак ваљда е бебе, док вика како мрда нормално дека ќе осеќаш.
Ее јас и мм сме ситни, така да не очекувам бебето да е големко. И јас така осеќам, како мравки некои да ме лазат, и на ехо се гледа дека е хиперактивно.
Јас да се пожалам. Многу малку спијам, а немам ни болки, ни киселини ни мачнини. Ноќеска после 12 секогаш заспивам и се будам во текот на ноќта. Сабајле раното се разбудам и едвај заспивам, за 1 саат пак се разбудам. Седум часа со прекини спијам, не може толку да ме задоволе, кога не бев трудна по 9 си спиев.
Уф последнава недела не сум ич наспијана, мажот ми во 6 станува и се разбудувам и не презаспивам, како зајак сум на штрек, на секое превртување се разбудувам, во веце одам само еднаш кај 4-5 и тешко презаспивам, ми смета мажот ми само го туркам, го клоцам... Немам мачнини немам ни киселини сега од како почнав млеко да пијам, болкава во бутови е издржлива, Си велам сабајле ах ако не се наспијам сега после нема кога со бебуш, а ми се спија сега ми се плачи
Јас сум веќе 33 недела, другиден сум на контрола едвај чекам да го видам бебуш колку е пораснат, некако страв ме фаќа да не е малечок како првото синче, ама ај здрави живи само, и по мене некако мал стомаков ми изгледа...
Закажав кај матучната за утре брисеви да правам. Малце со закаснување, но сега ми прекина кафеавиот исцедок. 14 недела ќе ги правам. И една крвна слика сакам да направам, досега само еднаш имам направено
Изгледа само јас спијам овде Првите месеци веќе од 7 попладне бев заспана в дневна, и во 12 си се преместував в спална и си терав до 7-8. Е сега малку покасно кај 9-10 в дневна, па се преместувам и терам до 8
И јас убаво си спијав ама во последно Време незнам што ми стана. Инаку до пред 2 недели си спијав до 9-10 беше супер. Ама сега плус и стомачето поголемко ми е @forumce абе нас не тера на спијање ама не можиме да заспијаме Мене цел ден ми се спија ама џабе. Сабајле во 6 се разбудив и се мачев до 9 ипол да заспијам ама ништо, и станав
@orhideea Јас оваа недела станувам во 5 ипол, тогаш мм се буди за на работа и од тогаш пробувам да заспијам ама не бива, можеби таму околу 8 ќе задремам, во 9 ќе станам и толку. Само се вртам,де на едната де на другата страна, па на мм перницата му ја зимам, па не бива. Преку ден не ни спијам.Не ми се ни спие.
Fala ti.So spienjeto maka imam i jas ama samo navecer.Mi se spie mi se place a samo se vrtam.Imam mnogu bolki vo butovite i nozete.Koga ke stqnam od krevet nemozam da odam ko baba sum.Maz mi kutriot i toj nenaspan.Pazi da ne me udri pa ofkam i se e buden .Aj uste dva dena ke me izdrziAma preku den spijam so saati.