Скроз исто, само што јас станувам во 06:50 секој ден. Дома сум кај 15:30 часот, ручек,садови, занимација и жива ненаспана сум. Ќе легнам кај 23:00 и за два саат будна сум. И до кај 3-4 часот по полноќ си гледам ТВ . Само што ќе заспијам звони алармот И така секој ден. Едит: само за викенд имам малку време за мои потреби. Или ако сум на гости кај свеќи или мама.. Тогаш се моите 5 мин
zdravo zenicki da ve prasam nesto bremena sum 11 nedeli ama imam problem mn mu teci belo pranje I nesto kako kafeav iscedok I toa mn me plasi Sovet ako moze
Jas od ponedelnik nataka.Doktorot mi e prva smena pa ke mi zeme brisevi.So ima reagensi na drzavno, so nema na privatno
Бело прање во бременост е нормално да ти течи повеќе, на сите бремени ни е така, за тоа не се грижи. А за кафениот исцедок најдобро да му кажеш на гинекологот можеби ќе треба некоја терапија. Со лесно.
Охооо јас спијам бре, кога и да легнам кома, до 10 сабјле. Е сеа станувам за мочкање многу ама одма се комирам.
И јас исто, кога одам дома од работа морам да преспијам барем 1 саат, и навечер од 12 до 9 кома сум, станувам еднаш до два пати за во тоалет и пак заспивам. Мене многу ми помогна магнезиум директ од алкалоид прашок, и обавезно спијам со подебела перница меѓу нозе. Од 20 до 24 недела имав проблем со спиењето, можеби му требаше време на телото да се прилагоди на тежината.
И јас да се пријавам во тие што не спијат, инсомниа имам нит ми се спие, заспивам накај 12 едвај, 7:00 сум станата на нозе веќе облечена измиена, со тоа што навечер ко вампир станувам за до веце, онака од никаде се будам па се мачам да презаспијам. А доста сум активна преку ден, еве дури сега седнав... ама буквално од 7:00 до сега сум на нозе, по синко, во двор, па ручек, па да исчистам, па да испеглам... за уморна физички сум, ама пак не ми се спие. Знам и со прва бременост вака ми беше, кога се породив мајко мила, жива ненаспана... иако бебето ми спиеше цела ноќ без да стане, значи спиев и јас, јас пак преку ден заспивав во доење кога спиеше он, тогаш и јас.. само ми паѓаше главата Стомакот фала богу денес и вчера без подуеност и болки, гледам да јадам поспоро и не многу разни работи. Инаку мене па матичната ми рече брисеви наредна контрола, со првото правев 12та нед... незнам зашто вака сега, имав пап пред бременоста правено чисто беше се, па рече немало потреба и онака ке било негативно, најдобро 16та да сум ги правела Утре ке одам по резултати од приска 1, па до кај неа ке ја прашам пак.
Zdravo mamicki imam edno prasanje doktorot mi rece za slednata kontrola da mi zeme brisevi togas ke bidam 29 nedela e sega me interesira dali zemaat kako sto se zema vo prvo tromesecje so toa zelezoto pa grebenje vnatre
Здраво мешиња. Од утре 33 недела,денес си бев на ехо. Се е во ред, во вторник на трансфузиологија сум за д димери,ама си знам пак ке треба клексани,туку ај резултатот да го видиме. Туку глава ми тежи, нос затнат,заби ми трнат имам осекај некој вирус сака да ме легне. Смеев ли парацетамол да се напијам? Сум заборавила како беше.
Здраво на сите , имам едно прашање. Пред некој ден имав многу гасови и болка пред одење во WC , другиот ден исто така болка и многу гасови од кои повекето не можам да ги испуштам, а ме фака секогаш во сон, минатата вечер исто така .Цела вечер не сум спиела. Се плашам да не му наштети на бебчето . Некој со слично искуство? Малку е непријатно прашањето ама си реков ајде може на повекето им се случува и е нормално , ако не да се консултирам со доктор.
Тоа железото мислам се става и за брисеви и за пап, пап да не си правела прво тромесечие? Не гребат за брисеви како што знам, само со стапчиња такви долги со памукче (ми застана мозок како се викаат), нежно зима брис.
Една од маките кои ги имам со стомакот е ова. Мене ми е вака, баш во сон односно не спијам од болка. Но јас имам баш проблем со варење на храната, грчеви гасови внатрешни, болка како со нож, и хемороиди. Мислам дека со бебчето нема врска.
Бидна и мојот скрининг. Бебе беше многу несоработливо само грбчето ни го вртеше главата му е сеуште горе нозете доле и цел беше свиткан како кифла од тоа што се виде се беше во ред ама ми рече докторот за 2 недели повторно да одам да ги видиме сите органи повторно. Според мерките одговара точно за неделата, и тежи 520 гр.
Pap i brisevi pravev pred da ostanam bremena e koga ostanav mi zemaa samo brisevi ama nekako mn me grebese bolno bese i za toa strav mi e dali ke mi zema pak brisvi so toa zelezoto sto go pika prvo pa da cepka vnatre neznam kako da objasbam
Мене ми се случуваше околу 12-13 недела. Десната нога да ми игра и да неможам да ја држам мирна, да морам цело време да ја мрдам. Ако тоа е тоа.