Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Скроз исто, само што јас станувам во 06:50 секој ден. Дома сум кај 15:30 часот, ручек,садови, занимација и жива ненаспана сум. Ќе легнам кај 23:00 и за два саат будна сум. И до кај 3-4 часот по полноќ си гледам ТВ :(. Само што ќе заспијам звони алармот :(
    И така секој ден.

Едит: само за викенд имам малку време за мои потреби. Или ако сум на гости кај свеќи или мама.. Тогаш се моите 5 мин :)

На orhideea, stevemila и forumce им се допаѓа ова.
  2. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    zdravo zenicki da ve prasam nesto bremena sum 11 nedeli ama imam problem mn mu teci belo pranje I nesto kako kafeav iscedok I toa mn me plasi Sovet ako moze

На Addicted му/ѝ се допаѓа ова.
  3. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Jas od ponedelnik nataka.Doktorot mi e prva smena pa ke mi zeme brisevi.So ima reagensi na drzavno, so nema na privatno(fingers)

На iki26 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Бело прање во бременост е нормално да ти течи повеќе, на сите бремени ни е така, за тоа не се грижи.
    А за кафениот исцедок најдобро да му кажеш на гинекологот можеби ќе треба некоја терапија.
    Со лесно.

На Belabelinakinder и stevemila им се допаѓа ова.
  5. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.194
    Допаѓања:
    22.073
    Охооо јас спијам бре, кога и да легнам кома, до 10 сабјле. Е сеа станувам за мочкање многу ама одма се комирам.

На iki26, forumce, barby и 2 други им се допаѓа ова.
  6. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    И јас исто, кога одам дома од работа морам да преспијам барем 1 саат, и навечер од 12 до 9 кома сум, станувам еднаш до два пати за во тоалет и пак заспивам. Мене многу ми помогна магнезиум директ од алкалоид прашок, и обавезно спијам со подебела перница меѓу нозе. Од 20 до 24 недела имав проблем со спиењето, можеби му требаше време на телото да се прилагоди на тежината.

На stevemila, Ano и kukla21 им се допаѓа ова.
  7. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    Да не знаете каде можам да најдам вакво ? Ептен ми е убаво :inlove:

Прикачени фајлови:

На winter flower, iloveyou29, Seduction и 3 други им се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.459
    Допаѓања:
    76.613
    И јас да се пријавам во тие што не спијат, инсомниа имам :D нит ми се спие, заспивам накај 12 едвај, 7:00 сум станата на нозе веќе облечена измиена, со тоа што навечер ко вампир станувам за до веце, онака од никаде се будам па се мачам да презаспијам. А доста сум активна преку ден, еве дури сега седнав... ама буквално од 7:00 до сега сум на нозе, по синко, во двор, па ручек, па да исчистам, па да испеглам... за уморна физички сум, ама пак не ми се спие. Знам и со прва бременост вака ми беше, кога се породив мајко мила, жива ненаспана... иако бебето ми спиеше цела ноќ без да стане, значи спиев и јас, јас пак преку ден заспивав во доење :rofl: кога спиеше он, тогаш и јас.. само ми паѓаше главата :D
    Стомакот фала богу денес и вчера без подуеност и болки, гледам да јадам поспоро и не многу разни работи. Инаку мене па матичната ми рече брисеви наредна контрола, со првото правев 12та нед... незнам зашто вака сега, имав пап пред бременоста правено чисто беше се, па рече немало потреба и онака ке било негативно, најдобро 16та да сум ги правела :?: Утре ке одам по резултати од приска 1, па до кај неа ке ја прашам пак.

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Smilleeeeee

Smilleeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2016
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    436
    Zdravo mamicki imam edno prasanje doktorot mi rece za slednata kontrola da mi zeme brisevi togas ke bidam 29 nedela e sega me interesira dali zemaat kako sto se zema vo prvo tromesecje so toa zelezoto pa grebenje vnatre

10. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Здраво мешиња. Од утре 33 недела,денес си бев на ехо. Се е во ред, во вторник на трансфузиологија сум за д димери,ама си знам пак ке треба клексани,туку ај резултатот да го видиме.
    Туку глава ми тежи, нос затнат,заби ми трнат имам осекај некој вирус сака да ме легне. Смеев ли парацетамол да се напијам? Сум заборавила како беше.

На eli25, Mari* и stevemila им се допаѓа ова.
  11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.903
    Допаѓања:
    13.527
    Смееш парацетамол

На stevemila и irena.1 им се допаѓа ова.
  12. Andri.jana

Andri.jana Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    51
    Здраво на сите , имам едно прашање.
    Пред некој ден имав многу гасови и болка пред одење во WC , другиот ден исто така болка и многу гасови од кои повекето не можам да ги испуштам, а ме фака секогаш во сон, минатата вечер исто така .Цела вечер не сум спиела.
    Се плашам да не му наштети на бебчето .
    Некој со слично искуство?
    Малку е непријатно прашањето ама си реков ајде може на повекето им се случува и е нормално , ако не да се консултирам со доктор.

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.459
    Допаѓања:
    76.613
    Тоа железото мислам се става и за брисеви и за пап, пап да не си правела прво тромесечие? Не гребат за брисеви како што знам, само со стапчиња такви долги со памукче (ми застана мозок како се викаат), нежно зима брис.

14. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Една од маките кои ги имам со стомакот е ова. Мене ми е вака, баш во сон односно не спијам од болка. Но јас имам баш проблем со варење на храната, грчеви гасови внатрешни, болка како со нож, и хемороиди. :whew:
    Мислам дека со бебчето нема врска.

На Andri.jana му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Бидна и мојот скрининг. Бебе беше многу несоработливо само грбчето ни го вртеше главата му е сеуште горе нозете доле и цел беше свиткан како кифла :D од тоа што се виде се беше во ред ама ми рече докторот за 2 недели повторно да одам да ги видиме сите органи повторно. Според мерките одговара точно за неделата, и тежи 520 гр. :l:

На ada21, Stara, Seduction и 14 други им се допаѓа ова.
  16. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.127
    A koja nedela si ?

17. Smilleeeeee

Smilleeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2016
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    436
    Pap i brisevi pravev pred da ostanam bremena e koga ostanav mi zemaa samo brisevi ama nekako mn me grebese bolno bese i za toa strav mi e dali ke mi zema pak brisvi so toa zelezoto sto go pika prvo pa da cepka vnatre neznam kako da objasbam :$

18. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.078
    Допаѓања:
    40.439
    :inlove: Браво. Вие сте поголемки. Ние 20+5 бевме 330гр.

На Capricorn Taurus му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Има луѓе некоја од вас ја фатено синдром на немирни нозе и како се справува?

20. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.078
    Допаѓања:
    40.439
    Мене ми се случуваше околу 12-13 недела. Десната нога да ми игра и да неможам да ја држам мирна, да морам цело време да ја мрдам. Ако тоа е тоа.

На Capricorn Taurus и Libra88 им се допаѓа ова.